Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 44 535
  • 472
  •   1
Отговори
# 450
Привет на всички.
Изчетох темите до тук и набелязах 2 имена, които са най препоръчвани в София - Д-р Кючуков и д-р Ангелова.
Интересува ме някой за Пловдив няма ли препоръка за добър съдов хирург, който да се справя толкова добре колкото другите в София? Така и не срещнах нито една, а ми се иска ако има добри лекари в Пловдив, да отида на консултация първо при тях.
Благодаря ви!

Здравейте, има един в Стара Загора. Ако не е същото като да се отиде до София. Д-р Атанасов

# 451
Здравейте!
На 06.11 ми направиха лазерна аблация във ВМА. Като цяло се чувствам доста добре, но днес имам някакви усещания все едно нещо ми лази в крака, не знам как да го обясня, странно е. Мравучкане, сърбеж и леко изтръпване също. Изписано ми е единствено Флебодия по 1 на ден. Може ли да споделите как сте се чувствали след аблацията, тези усещания нормални ли са? Казаха ми също да не си махам лепенките, след 10 дни съм на контрола. И ако имате съвет как се маха целия този йод от кожата, ще съм благодарна.

# 452
Преминах през лазерна аблация, комбинирана с минифлебектомия. На мен ми казаха да сменям лепенките през ден, като преди да поставя новите да дезинфекцирам мястото със спирт от аптеката. Това да правя, докато хванат коричка разрезите / дупчиците /. Там, където имах шевове - бях със саморезорбиращи се конци. На мен също ми казаха по едно хапче флебодия на ден. Чорап втора компресия за 30 дни. При мен беше чорап до ингвинална гънка, защото работиха по почти целият ми крак. Относно мравучкането или както сте написала нещо лази и мърда - не било опасно, щяло да мине. Опъвания и сърбежи също са допустими, но в умерени граници. Моята операция беше на 30.09.2025 г.
Кракът ми беше измит с нещо /те ме поливаха през цялото време на операцията с някакъв студен разтвор/ и нямаше остатъци от йода, след като свалиха бинта още в болницата.

# 453
Да, пропуснах да спомена чорапа. Много благодаря за споделеното! ❤️ Утре ще сменя лепенките.

# 454
Здравейте!
На 06.11 ми направиха лазерна аблация във ВМА. Като цяло се чувствам доста добре, но днес имам някакви усещания все едно нещо ми лази в крака, не знам как да го обясня, странно е. Мравучкане, сърбеж и леко изтръпване също. Изписано ми е единствено Флебодия по 1 на ден. Може ли да споделите как сте се чувствали след аблацията, тези усещания нормални ли са? Казаха ми също да не си махам лепенките, след 10 дни съм на контрола. И ако имате съвет как се маха целия този йод от кожата, ще съм благодарна.
[/quote

Здравейте, бихте ли споделили при кой лекар във ВМА я правихте и заплатена ли е процедурата? Съответно каква е цената? Благодаря.

# 455
Здравейте!
[/quote

Здравейте, бихте ли споделили при кой лекар във ВМА я правихте и заплатена ли е процедурата? Съответно каква е цената? Благодаря.

Привет!
Правих я при доц. Марангозов, лазерното влакно е 620лв. Всички са добри там, ако решите да не избирате екип. Аз си бях при него на прегледи и исках да е той, така че платих и 900лв избор на екип.

# 456
Благодаря. Значи не се прави по каса нищо от това?

Иначе какво Ви е мнението за Марангозов - предполагам сте доволна, щом ходите при него? И аз записах час за след две седмици за преглед (вече са платени прегледите!) при него.

# 457
  • София
Кажете повече за това лазерно влакно - какво точно представлява ?

# 458
Много го харесах Марангозов, много спокоен, тих, вдъхва ти увереност някак. Прегледите ми при него бяха все след като е бил в операции, нито веднъж не дойде изнервен или напрегнат.
Жената в моята стая беше с операция, която мина по каса.
При лазерната аблация се използва лазерно влакно, което се вкарва във вената и я изсушава.

# 459
  • София
Много го харесах Марангозов, много спокоен, тих, вдъхва ти увереност някак. Прегледите ми при него бяха все след като е бил в операции, нито веднъж не дойде изнервен или напрегнат.
При лазерната аблация се използва лазерно влакно, което се вкарва във вената и я изсушава.

Аха, разбрах. Но защо се плаща отделно влакното?

# 460
Не се поема от касата най-вероятно.

# 461
А със склеротерапия не става ли?

# 462
Simply_fun лекарят преценява каква ще е терапията - склеротерапия, лазер, микрофлебектомия или стрипинг. Склеротерапията е подходяща за малки кръвоносни съдове. За по-разширени вени тя има временен ефект и после отново се появяват.На мен ми казаха, че след 6 месеца, когато отида на преглед, ако има разклонения от вената, която ми махнаха с лазера, които не са се свили, се махат със склеротерапия.

# 463
Госпожата в магазина на Медилайт е внимателна, опитна - всичко ми обясни и показа. Всъщност ми обу чорапа там на място, след това аз сама. У дома се справих още от първият път. Изпращат и с куриер, но е добре поне първият път да отидете на място, за да ви вземат мерки и да ви обяснят. Не се подвеждайте по по-евтини продукти. Моите чорапи също са без пръсти. Удобни са ми общо взето, има малък дискомфорт, но при такава компресия е очаквано  - свиква се : )  Тя е за след операция. В дългосрочен план ще попитам лекаря си дали да продължа с първа компресия при необходимост. По телефона проведете разговор с фирмата, вероятно и така ще стане, ако не сте от София.
Здравейте!

Здравейте бихте ли дали препоръка за лекар в София, който прави лазерна аблация ?

# 464
Аз бях при Д-р Милена Ангелова, записва за прегледи в 5-та МБАЛ Княгиня Клементина, Неоклиник и ДКЦ Света София. Вижте в Супердок

Общи условия

Активация на акаунт