Шестокласници 2023/2024

• 32 443
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
зелено човече, видях... , то това е извън всякакви коментари, просто даде повод да зачепнем рисуването.

# 136
  • София
География! Карта оцветявала!
Е, георафката явно е очаквала по-художествено оцветяване, иначе как ще е грозна картата Simple Smile

# 137

Това имах предвид аз.
Както и преди съм писала се оказва, че творческите задачи и презентации в повечето случаи не носят удовлетворение на децата, а точно обратното. И не са повод да им се напише похвала или хубава оценка, а напротив. Иванчо носи макет в реален размер, а Марийка оцветен шаблон - и двамата са положили старание, но резултата не е еднакъв и това им се казва. После Иванчо и Марийка не искат и да се погледнат, а Марийка не ще и да чуе/направи проект ever.

# 138
  • София
И при нас - да си оправи оценката по география - да нарисува картина за Африка!? Ще видя днес какво е станало или моята не е разбрала. Преди - като учеха общите уроци за държави/ държавност, имаше - да нарисува знамето на ЕС.

# 139
Да ви се оплача тук, че ще ме разберете. "Без домашно" по география, защото картата й била "грозна" - еми никога няма да се оправим, никога... Цял час я оцветява детето, а смея да твърдя, че е добра по рисуване...
Аз бих говорила с учителката. Оценки и забележки се пишат с аргументи, нека тя аргументира тази забележка. Ако оценява домашната работа и е решила, че не заслужава максимален резултат поради някакви недостатъци - ок, ама да пише "без домашна работа", при положение, че има такава... Rolling EyesPersevere

# 140
  • София
Бия ви всички – за утре по трудово е препоръчително да сготви монголско ястие Joy

Имали проект, всеки си избирал държава и той избрал Монголия.

# 141
Ко речи!?!?!?!?

Даже не знам какво точно е "монголско ястие".....

Да го сготви и да го носи в чиния/кутия ли?!?

# 142
  • София
Joy
Май да. Мигах на парцали като ме уведоми.

П.П. Няма да готви, де. Ще остане с проекта на хартия (даже на флашка не можело да се носи). В идеалния случай проектът трябвало да включва снимки и факти за съответната държава плюс типично ястие. Ще остане без последното.

# 143
  • София
Бия ви всички – за утре по трудово е препоръчително да сготви монголско ястие Joy

Имали проект, всеки си избирал държава и той избрал Монголия.
Браво, вярно държиш първенството! Satisfied Нашите навремето бяха в командировка в Монголия. Да почерпи децата с кумис Wink

# 144
  • София
По география трябваше да правят презентация за държава по избор и той си избрал Южна Африка. 🤨 Та покрай него и аз научих разни работи за ЮАР. 😊

# 145
  • here and now
Може да ви се стори странно, но още в начален етап се наложи да обяснявам за менопауза и ПМС, с което да се опитам да извиня абсурдното поведение на някои учителки.
По "Технологии" и ние готвихме и носихме, отчете се със суши.
Иначе е забранено да се внася храна в училище, но..... за проекта можело...

# 146
  • София
Нашите ще готвят в училище. Запазили са явно кабинетите и има къде. Разпределени са по групи и всяка седмица една групичка готви и след това сервира на съучениците. Госпожата готви с тях, а оставя "неготвещите" сами в класната стая да пишат някакви упражнения. Без коментар относно организацията....
Човече, тази "грозна" карта ме разби!

# 147
  • Варна
Проектът за Африка го е правила днес по ИТ. Компютърът се е бъгнал и всичкият и труд е изчезнал. Учителката казала следващият час от начало

# 148
  • София
Ау, това е много неприятно Expressionless

# 149
Може да ви се стори странно, но още в начален етап се наложи да обяснявам за менопауза и ПМС, с което да се опитам да извиня абсурдното поведение на някои учителки.

С ПМС си обяснила поведението на учителите ли Simple Smile
А тия дето са нон стоп в ПМС Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт