Шестокласници 2023/2024

• 32 194
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
  • София
100 страници задачи за лятото? Това е нечовешко и не е ваканция. По една страница на ден задачи, ако си на почивка трябва да компенсираш + прочитане на задължителната литература. Както и да го разглеждам, не знам, звучи ми твърде много.

# 301
А, така за мен е по-добре,  понеже е домашно от госпожата и се прави без много пазарлъци. Пък и не мисля какво да му давам аз като задачи. Да не говорим, че са с  големи букви по 3-4 задачи на страница, пък и не са трудни.

Въпреки това ще го оставя да си почива до средата на юли, после лека полека....

# 302
Петокласниците получават ли някакъв вид свидетелство за годишните си оценки или всичко научаваме от платформите? В админ още няма годишна оценка по един предмет, а все пак вчера приключиха...

# 303
Мисля, че не. Само в школо.

# 304
  • Варна
  Моят юнак реши днес да погледне списъка  с книги и веднага намери онлайн ,, Косачи", ,,Серафим", ,,Хубава си моя горо", ,,Братчетата на Гаврош" и  ,,Отечество любезно...".Прочете ги на глас.
  От понеделник ще почва  задачите по математика, имал план по колко на ден, и ще четем заедно Нушич.
  Ами, доволна съм.Simple Smile

# 305
"Под игото" обсъдихте ли Nerd

Гледам има съкратена версия.

Първо се възмутих как така осакатяват произведението, не се ли губи част от смисъла така..авторско право, а те се бъркат там....
И от кое съкращават точно?

После седя и се чудя дали него да не прочете все пак..целшят роман не знам ще може ли, той няма и ..навици за четене, с тоя комп...

Thinking

# 306
Моят прочете Под игото. Не я е разбрал много, много. Освен непознатите думи, които горе-долу обясних, самото време и отношения не са му съвсем ясни.
Не мога да преценя какво точно е "изрязано" от пълната версия (отдавна я четох последно и не помня съвсем подробности), но книгата се чете спокойно като следва действието.

# 307
Коментирали сте го, върнах да чета..оттеглям си въпроса Grinning

# 308
Аз взех това издание
https://www.ozone.bg/product/pod-igoto-softpres/
Има дискретно  маркирани пасажи, които могат да се пропуснат без да се наруши логиката и сюжета на романа. Но не са толкова много. Има и кратък речник на непознатите думи

# 309
Аз взех това издание
https://www.ozone.bg/product/pod-igoto-softpres/
Има дискретно  маркирани пасажи, които могат да се пропуснат без да се наруши логиката и сюжета на романа. Но не са толкова много. Има и кратък речник на непознатите думи

Този е с ужасен накъдрен шрифт. Ужасен за мен. Днес го гледах в книжарница.

Разказите на Елин Пелин ги имаше от 3 издателства, разлистих ги. Двата бяха с ужасно дребен шрифт..взех третата с нормален шрифт.

Изобщо никакви стандарти..всеки печата както му дойде Worried

Лично аз съм доволна, че разлистих преди да купя!

# 310
Аз взех най-съкратената версия на Под игото - около 220 стр. (по-назад качих снимка). На Елин Пелин взех едни разкази, доста са + Под манастирската лоза, Принцът и просякът, Малкият принц и за някакви животни имаше още......Ще видим дали ще прочете всичко.

# 311
  • София
То с такава лоша майка кат мене, смее ли да не почне....хахах
Обещала съм му 2 седмици пълна почивка, ама четенето не влиза в сметката. ( не го смята за учене), после ще се захваща, че госпожата им прати 100 стр задачи за решаване през лятото...

Колкото и да е наочаквано за мен и нашата математичка е дала задачи за лятото, няма да спомена колко... Astonished
Освен непознатите думи, които горе-долу обясних, самото време и отношения не са му съвсем ясни.
Точно! Класният ѝ, който преподава история това каза.. че той е разбрал книгата чак в 10 клас. Каза, това е "България", но не можеш да го рабереш в 6-ти клас, чак като пораснеш. Точно като отношения. Аз честно казано не помня кога съм  я учила, но опредлено не ми е била трудна или неразбрана, ама и аз съм си стара, така че... Wink

teta75 е права за шрифтовете. Уж гледат да правят нещата по-ергономични, но има книги, които са безумни откъм оформление. Отделно и като стил на писане.  Някакво ужасно тегаво глаголно време ползват напоследък, дори не го знам кое е честно! Покрай голямата щерка чух за "сегашно историческо" Simple Smile))

Иначе Ралка вече официално е на 12 г. Доволна и щастлива се готви за фестивал в Гърция от танците. Ваканцията започна за наше голямо щастие Simple Smile

# 312
Честито на Ралка! Да е жива и здрава, и да бори с успех неразбориите на днешното образование!

# 313
Свърши 5 клас - ура!
100 задачи по математика на 10 стр. A 4 и да се прочетат "Косачи", "Серафим", "Хубава си моя горо", преразказ на две глави от "Под игото".
На някои от авторите да се научат основни факти от автобиографията.
Следващият месец ще се започва полека-лека.

# 314
И само дето ни плашеха с 5 клас..ааа...ууу..няма да е като в 4..бла бла....
Ами нищо страшно не видях нито аз, нито детето. Справи се прекрасно без и да знам какво в детайли учат...Grinning

Общи условия

Активация на акаунт