Шестокласници 2023/2024

• 32 189
  • 749
  •   1
Отговори
# 315
Ооо, teta75, къде се изгуби...

Напълно съм съгласна за Под Игото, че много малко ще разберат сега. Просто не съм фен на адаптираните и преразказани версии, затова предпочитам да прочете оригинала, макар да рискувам да не му е чак толкова интересно.
100те задачи ги презполови, много елементарни е дала учителката при нас.

Vache, жива и здрава да е Рали! Още много успехи и пожелаваме.

П.С. Трябва да се преименуваме вече...преминахме успешно всички в 6ти клас.

# 316
  • Бургас
Тета75, иска ми се да можех да кажа същото и за моята девойка Sad , но тя е толкова разпиляна и несамостоятелна, че няма накъде. Основната вина затова си е изцяло моя, защото съм от години хоумофис, тя никога не е ходила на занималня и разчита изцяло на мен. Догодина ще сменям тактиката.

При нас в крайна сметка нищо не дадоха за ваканцията. Ще съм благодарна, ако някой е получил задачите в електронен вариант и ги сподели с мен.

# 317
Селесте, защо..не завърши ли и твоето дете благополучно годината?

Справиха се децата.

4, 5 или 6 клосове.....все тая. По моему.

Задачи има е моя. Не съм ги видяла, били на прафила им пратени нейде си..не разбрах точно, извън схемата съм...Simple Smile)

# 318
# 319
  • София
При сина ми не са им давали задачи, и аз мисля да не давам. Само задължителната литература и това е. В списъка е и "Малкият принц" – никак не съм убедена, че е за сега, но това е положението.

# 320
И при нас има Малкият принц, вероятно ще го изучават, но не съм гледала програмата за 6 клас по БЕЛ. Сега мъчи Принцът и просякът......но основно "мъчи" Майнкрафт хахаха

# 321
Миналото лято нищо не е чел.

Тази разказите ще го накарам.

Принцът и просякът май е от НЕзадължителните произведения..

# 322
  • София
От задължителните е.

# 323
  • Бургас
Teta75, завърши тя, при това с отличен успех, но беше едно безкрайно ръчкане цяла година. Не мога да се похваля с твоето "без в детайли да знам какво учат". И задачи решават, и правила по български обяснявах, имаше момент, в който първо аз учех урока по история и после й го разказвах сбито...Затова казвам, че вината си е основна моя. Нищо де, здрави да сме, от септември ще го мисля.

# 324
При синът е дадена като по желание.
Не уточних че говоря за нашия клас и училище.
Също Бр.Нушич, също Пр.и просякът, Малкият принц...явно класната така е решила.

ПС...посочила е класната, че Л.Каравелов, Вазов, Смирненски, Е.Пелин и Йовков влизат в НВО за 6 и 7 клас, за това ги е дала като задължителни.

Останалите- Нушич, М.Твен и т.н. явно не влизат в НВО за 6,7 клас..за това са по желание.

Не знам така ли е, не съм навътре в материала, както казах, не искам и да бъда Grinning

Последна редакция: нд, 18 юни 2023, 16:17 от teta75

# 325
  • София
Честита да е рожденичката!!!! Прекрасно лято на всички!!!

# 326
  • Бургас
Забравих рожденичката, зло да я забрави! Да е здрава, щастлива и да има незабравимо лято!

И в нашия списък /оказа се, че е даден такъв/ има "Малкият принц", но девойката не искала да го чете, защото "мамо, ти знаеш ли колко е скучна тази книга?".

# 327
  • София
Ааа, значи вашият клас е привилигирован Wink Нашият, освен 100-те задачи, има и всички тестове в сборника. Рали ги брои към 870 Simple Smile)))))))))))))))

selleste, според мен също е скучен "Малкия принц". И неподходящ за деца. Айде за 6 клас вече горе-долу става, ама го бутаха още от 1 клас.

Soul Free, Майнрафт си е стандартно мъчение поне до 10  клас. У нас голямата играеше с приятели И Майнкрафт в 10 и 11 клас Simple Smile)))))))))) Баща ѝ им беше вдигнал сървър Wink

Благодаря на всички за пожеланията за рождения ден! Heart

# 328
Ааа, значи вашият клас е привилигирован Wink Нашият, освен 100-те задачи, има и всички тестове в сборника. Рали ги брои към 870 Simple Smile)))))))))))))))

Да бе... имат и нашите да изрешат сборника Simple Smile

# 329
Като правя сметка, май няма да му стигне времето за всички задачи, с лагери, морета и летни занимални, седмица на бабин дом, таааа............. ама ще видим де.

Общи условия

Активация на акаунт