Шестокласници 2023/2024

• 32 166
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Отвъд алеята зад шкафа
Който и сборник да се ползва, все е от полза. Моята решава от Архимед, но има и на Просвета, просто няма шанс да изреши и двата. Прочете "Малкият принц" и "Автобиография", сега захвана "Под игото". Впечатлена е, че пишело за някакъв, който "рязал глави". Два лагера, море с нас, 1 ходене до Италия на концерт на Хари Стайлс, една почивка с братовчедите и това е.

# 376
Моят от Под игото го смутиха имената - какво било това име Киряк или пък Мунчо. Trollface

# 377
Ние купихме помагалото на Архимед за ползване в училище и по поръчение на учител.  Абсолютно безмислено начинание - ползвано и решавано.от него не повече от 5%. През цялото време се даваха задачи от други източници на листи.

# 378
При нас решаваха от Книга на ученика на Архимед, но... понеже го имам от баткото, не дадох пари за него да го закупят в началото на уч.година. Ползвахме "старото".  И сега така ще процедирам - каквото имам - не купувам. Обаждам се на класната, и казвам кое няма да плащам.
Devil rose, можеш да го дадеш на някой бъдещ петокласник.
Ние понеже сме "от морето", открихме сезона отпреди 2 седмици. Така че всички уикенди сме на морето / на плажа /.
Още нищо не е пипвала. Иска да се запише на няколко урока през лятото по английски 🤪

# 379
  • Бургас
Моята девойка още нищо не е подхващала, оставила съм я почивка до края на месеца. Добре че сме от морето, та всеки ден ще е на плаж преди обед, при желание разбира се, а следобед в близкия парк. За десетина дни ще отидем на село и това ще ѝ е. Септември евентуално ще почиваме в Турция, октомври имаме планирана Италия, нямаше как да е през лятото.

# 380
  • Отвъд алеята зад шкафа
Явно всички сте във ваканция, защото никой не пише. Попадна ми инфо от темата на 6-ти клас, цитирам:

"Според днешна публикация на в. "Телеграф" напъните за промени в изпитите и начина им на организиране ще влезнат в сила най-вероятно от уч. 2024/25 г"

# 381
  • София
Леле

# 382
За добро или лошо, май ще сме първия набор.
Ние сме на почивка,  ама то за моя досега не е спирала, лагер, зооучилище, море....Казвам му да се стяга и да почва по Мат и БЕЛ,  хич не ме отразява. Поне книгите попрочете, останаха му 2 май....

# 383
  • София
Моят син прочете Малкият принц и приказки на Елин Пелин, но не всеки ден чете и му казвам,че лятото ей сега ще мине...

# 384
  • София
Привет, привет...ние още не сме във ваканция...възрастните Simple Smile

Девойката си почива, но и решава по малко задачи и чете...малко остана да приключи Под игото.

За формата още през учебната година се прокрадваше тази идея...даже мисля, че бях писала тук да питам дали вие не сте чули нещо...До началото на учебната година се надявам да кажат, че не искам да повярвам, че ще ни го скроят точно безвреме...

# 385
Демек интегриран изпит ли? Какво ще включва?

# 386
Вероятно още никой не е наясно дали ще е изпит с въпроси по повече предмети или по-труден модул на сегашното НВО.

# 387
  • here and now
Не вярвам да е по-труден. То със сегашния трудно се справят.
Слушах някъде коментари, че щели да свалят нивото, че много ниски оценките..

# 388
  • София
Не вярвам да е по-труден. То със сегашния трудно се справят.
Слушах някъде коментари, че щели да свалят нивото, че много ниски оценките..

Това е много лошо, тъй като за децата, които се борят за по-високобаловите училища разликите ще са минимални и дипломите сигурно ще влезнат в употреба, дори.

По-добре да е по-труден...тази година четох анализ, че не е бил по-труден от миналата година, а просто са разбъркали поредността на въпросите, особено по БЕЛ, като са се редували труден с лесен...факт е, че познати деца имат грешки точно на първия модул и почти безгрешен втори модул...
Интегрираният тест според мен е по-отсяващ...защото сигурно ще изисква освен знания по съответен предмет и повече мислене и съобразяване - особено ако е действително е интегриран, а не просто сбор от въпроси.
Имаше лек опит в сегашния тест по БЕЛ - въпрос, свързан с разчитане на данни от таблица и свързване с текста...Съвсем ясно зададен въпрос според мен, с еднозначен отговор, ако го разбереш и свържеш с текста и таблицата, а какъв спор се беше развихрил между майките...

# 389
Никой не иска по-трудно НВО, освен кандидатстващите за паралелки с висок бал, защото ще цъфне истината, че повечето деца са неграмотни и без минимум знания.

Общи условия

Активация на акаунт