Шестокласници 2023/2024

• 32 141
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Кой, къде без учебници? Дават хартиени учебници и тежат. Страниците им не са гланцирани - това е различното.

# 556
  • София
Мирта, няма проблем да се слага Варивакс на всеки. Ние я карахме с мъжа ми на 30 . Саша беше бебе на 2 м. И нея заразихме. Ние щяхме да умрем, бебето не гъкна.  Рали съм я кърмила много и може би имаше по-добър имунитет от мен и предвид горното. Понеже не я изкара до 11 г. въпреки, че не е спирана от ясла, градина, по кандидатстването след 4 клас реших да я ваксинирам, да не вземе да провали математическите състезания и НГДЕК. Два приема през месец. Купих си я от аптеката. Не е имала проблем. Но гледай ако можеш да я сложиш извън сезон с много варицела.

# 557
Кой, къде без учебници? Дават хартиени учебници и тежат. Страниците им не са гланцирани - това е различното.

Ми ни знам Joy

Четох днес за ДИГИТАЛНА раница..онлайн демек, в сайта на мон...там били безплатни.
Като ще дават хартиени, за чий са дигиталните Rolling Eyes

Нищо не разбраФ....Nerd

https://www.dnes.bg/obshtestvo/2023/08/15/digitalna-ranica-zamen … uchenicite.579680

# 558
  • София
И аз се чудех каква е тази дигитална раница. Защото на сайта на МОН и преди имаше безплатни учебници, каква е разликата Thinking

# 559
  • Варна
А аз това не го разбрах  https://nova.bg/news/view/2023/09/07/424916/%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D … 0%B4%D0%B5%D0%BE/
  Тъкмо се чудех кой ден да отидем до личния лекар за здр.-проф. карта и виждам тази новина- да не ходим ли ?

# 560
Да, картата остава да се взема на хартия. Извинителните бележки ще стават дигитални. Как точно, не е ясно....

# 561
  • Бургас
За въпросната дигитална раница ни накараха да си направим регистрация към края на миналата учебна година /данните са същите като в Тиймс/ и дотам. Оценките се попълваха автоматично от електронния дневник, както и програмата. Хубавото ѝ е, че можеш да си оставиш хартиените учебници в училище, а вкъщи да ползваш електронните, които са ти посочени за всеки предмет по твоята си точно прогама, но пак трябва да се направи регистрация в сайта на съответното издателство, не е със свободен достъп, та общо взето е зАлудо цялата работа.

# 562
  • София
Ох, това ли беше тази раница? И аз направих регистрация. Инфромацията май беше същата като в Школо, но още не беше попълнено всичко. Идеята била в един момент да се мине към това, а не в Школо.

# 563
Аз никъде не съм се регистрирала. Ако кажат от уч-ще, тогава....

# 564
Да бе..на 100 места да се регистрирам  разногледа да стана....айдеееее..у лево Grinning
На маймуни ни правят...

# 565
  • София
При нас точно класната каза. Вероятно и при вас ще кажат.

# 566
  • Варна
Утре отиваме  до Док. Снимка за ЛК на ученик и самата нея -успяхме днес, вкл. подстрижката.На 13 .09 ще им раздават учебниците и допълнително инфо, но е сигурно, че ще е първа смяна.Купих комплекти по 10 бр подвързии А5 и А4,един панталон от Пепко ( търся по-тънък,но уви...), другото има налично, но поне етикети и някоя тетрадка, според конкретни изисквания, ще  вземем другата седмица. Родителите се разбрахме по 100 лв за касата на класа.

# 567
Нашият изпълнителен клас вече организира групово закупуване на помагалата и събиране на парички за касата.
Моят мързел прочете Под Игото ( ама съвсем отгоре,отгоре), автобиографията на  Нушич и христоматията и сега мъчим да дорешим задачите от училище ...с много мъка и нежелание ,остават около 10 ( ако беше ги решил като хората , а не джаста-праста да отбие номера, нямаше половината да се окажат грешни и аз да трябва да проверявам , а той да пререшава ..ама да му е за урок , че тарикатлъците не минават при мен ...е , учителят ще се хване за главата от неугледната тетрадка ,пълна с драсканици и поправки и препратки но ,поне всичко е решено и проверено Wink )
Днес и аз ги водих да ги снимам , че да отметна нещо...но определено започват да ми се трупат задачки за като се пробера в СФ . Сега още 3-4 дни почивка и на пангара после
другата седмица( че имам и първокласничка).
Края на миналата година ходи вече сам с градския транспорт на училище и се надявам поне някои дни да се пробира вече сам , а баща му да го води сутрин и малко по-лека да е тази година. Смятам да го запиша и на уроци по БЕЛ ,че му куца ,и там да отбия номера. Немски ,си мисля да учи докато вземе А2 и после чак след 7 клас ако иска +  ще трябва да се фокусира върху МАТ и БЕЛ, че баща му го заплаши,че ако не иска да се постарае за НВО-тата да изкара добри оценки и да си остане в училището дето учи или някое подобно , ще го запише в семинарията да учи Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Нещо много е взел да ми лази по нервната система - само сопчане,отговаряне , няма пък и по цял ден лежи и мърдясва. Отгоре на всичко , тука племенницата му вкарва някакви " идеи" че трябвало да носи Найк Тек, Джордънки с бели найк чорапи ( които му подариха за  РД дори)  и да има Айфон , за да е готин ...хубаво ,че моето е смотано още и си предпочита леготата и Пикачутата и манга/аниме нещо си. Какви са тези меркантилни изблици в днешната младеж , но вече 4-5 негови връстници ( моми основно) , ми обясняват същите глупости - все едно са си плюли в устите. Възмутена съм.
Аз накупих само тетрадки с дебели корици и спирала за Мат и Бел , другите от миналата година , заредих и още регулиращи се подвързии ,че си трябват и толкова.
За ел. учебници не знам ,дали ще може да си ги оставя в училище ... миналата година не му се получи ,че вместо да ходи да рови из шкафчето за учебници,предпочиташе да играе и после да си вади всичко от раницата в последния момент Cry Sad

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 20:09 от paulieM

# 568
  • Бургас
И ние събрахме пари за помагалата на родителската среща, две от тях ще ги поръча училището, за останалите родител се ангажира с групова поръчка от съответното издателство, за да ползваме отстъпка.

# 569
Каква е отстъпката?

Общи условия

Активация на акаунт