Шестокласници 2023/2024

• 32 146
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
В нашия списък от Йовков има "Серафим" и "Избрани разкази". Аз "Избрани разкази" само изданието в два тома намерих - с първия се пребори, нооо на втория се предаде. На Елин Пелин е дала "Косачи" и също "Избрани разкази". По спомен и те бяха тъжни, както и "Принцът и просякът". Накрая май ще взема христоматията и останалото ще пропусне.

# 436
Божеее, какви четящи деца! Моето не е пипнало и като го гледам няма и намерение! Ако съм му купела не знам си какво щял да прочете 5 книги на Стивън Кинг (започна "То", сигурно ще го завърши за пенсионирането). Искаше да гледа "Торбалан" по Кинг, казвам му да го прочете, поне е разказ, тцъ. Така изгледа последните книги за Хари Потър.

Каква е разликата между учебника по литература и христоматията? В смисъл откъсите, които се учат не са ли в литературата?

# 437
Да, в учебника ги има всички. Христоматията е просто по-синтезирана, само произведенията. За който не иска да чете целите книги, пак е вариант.

# 438
  • София
За първи път ще ходи в Мол Парадайз сама с приятелки и тъй като заради горещините ще тръгнат в 10 ч., стана в 7 ч. с мен, за да прочете главите от "Под игото" за днес, по план го приключва утре...голямо желание за този мол, голямо чудо...
Въобще не разбирам какво точно ще правят там и не съм много ок, ама ...
Вашите ходят ли сами напред -назад...нямам предвид из кварталните улици, ами в подобни големи центрове, например?

# 439
Добро ви утро,

благодаря за коментарите относно курсовете...Ще го мислим още. Разгледах школите, не че имаме голям избор, като съм се сетила по никое време, де, но...
Моят син не обикаля в центъра все още, но се отдалечава от квартала понякога.
Работя близо до търговски център и ги виждам през деня, обикалят, гонят се, взимат си безалкохолни, сладолед, цъкат си по телефоните, търчат...Между деца и възрастни някак...Малки са още, но искат да са големи. Като нас едно време. Само дето ние ядяхме джанки и зелени ябълки по улиците и играехме жмичка и народна топка.

# 440
Здравейте. Докато си изпия кафето, и аз да дам инфо - ходи веднъж до единия ни Мол. Понеже аз бях на работа, отиде с градския транспорт - сама. Нещо не успяла да валидира билета и помолила две "какички" да й помогнат. В Мола се мота по бюджетни магазини - Пепко, Синсей, Ню йоркър. Пробва разни неща и се снима. После ми показва кое й е харесало.
Прочете всички разкази и стихотворения, но понеже ми е мързеливичка, само тези, които са в списъка / други отказва /. Другата седмица ще почва "Под игото".
Относно допълнителни занимания - ще тръгва на частни уроци по математика / задължително, и сама/. По БЕЛ още не знам кога да започва - в 6 или в 7 клас. От известно време говори, че иска да учи испански език в гимназиалния етап. Коментираме  че за да успее да влезе, трябва да учи много. Ноо мързела е по-голям от желанията й.

# 441
За първи път ще ходи в Мол Парадайз сама с приятелки и тъй като заради горещините ще тръгнат в 10 ч., стана в 7 ч. с мен, за да прочете главите от "Под игото" за днес, по план го приключва утре...голямо желание за този мол, голямо чудо...
Въобще не разбирам какво точно ще правят там и не съм много ок, ама ...
Вашите ходят ли сами напред -назад...нямам предвид из кварталните улици, ами в подобни големи центрове, например?
Моят син като стана на 12, поиска да ходи с други деца в мола на кино. Вече няколко пъти ходиха сами. Знам, че след киното си купуват и нещо за хапване от заведенията за бързо хранене или си купуват сладолед.

# 442
  • София
И аз съм го пускала вече до близки молове с приятели.
Да споделя - детето на приятелката ми е прието на второ класиране в по-желаното училище от 203-то, т.е. 2. СУ с английски език. Там го позиционирахме и според баловете от миналата година. Очаквахме и за 19.СУ, но тази година се оказа с около 20 точки по-висок бал спрямо миналата година. Доволни и щастливи, на база представянето и интересите му, извлече най-доброто.

# 443
Някой с мнение за школа Междучасие? Доста противоречиви мнения чета, още има групи със свободни места и ми се ще да запиша някъде сина ми.

# 444
Дами, дайте да прекръстим темата на Шестокласници 2023/2024 г., че нещо се замотах коя точно да чета....

За Междучасие наистина има мнения в двете крайности. Може би зависи от преподавателя.
Записах моя на пробно входно ниво към Примерно по мат и БЕЛ. Да видим.....

# 445
  • София
Баткото изкара 7 клас БЕЛ курс в Междучасие, присъствено, доволна съм. За него имаше значение ден и час на курса, така че не избирахме по преподавател. Имаха периодични пробни изпити, включени в цената, почти нямаха пропуснати уикенди, вкл част от ваканциите, а само за истински празници. Предплатихме цялата година лятото, т.к. бяхме отделили парите предварително и имаше отстъпки за ранно плащане, иначе може и разсрочено да се плати. За 7 клас не планирайте особено пътувания през учебната година, ако ще записвате на курс, това мога да кажа.
Бъдещата седмокласничка вероятно ще запиша също в Междучасие, но реших шести клас да почива, чак седми. Дано съм взела правилно решение, но годината със седмокласник е доста уморителна за цялото семейство и всички имаме нужда от малка пауза.

# 446
Да разбудя лежерното лятно писане Simple Smile
Кой на какви легери и школи е това лято?

Чух за съученици на моето дете за летни школи по физика, математика, роботика...

С какво се занимават вашите по цял ден?

# 447
  • София
На никакви школи не сме го записвали. Чете  и играе. Това е.

# 448
И моят като на milenaka, само че без четенето Joy

# 449
Ваканцува си. За това е ваканцията.
Вие по време на отпуск отмятате ли служебни задължения? Аз не защото....възстановявам се тогава...
Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт