Шестокласници 2023/2024

• 32 128
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Teta75,  за изминалата учебна година нормално се сформираха 3 класа с по 28 деца. Директорката драпа много да оформи още един клас - станаха 4. ОК, примирих се. Драмата от страна на дъщеря ми беше голяма - беше ми нужно време да я успокоя и убедя, че в новия клас ще е добре, че ще си намери нови приятели. В нашия клас имаше украинчета колкото в други нямаше. И какво - вчера изведнъж съобщение в Школо - род.среща само за нашия клас, за да ни кажат в кой нов клас ще отидем. Разбирам че класа е с малко деца, но ме е яд на недалновидното ръководство.

# 496
a_val неприятна ситуация, но се опитай да я приемеш, ако нищо не може да се направи, и да потърсиш позитивното в случая, за да не се пренасят твоите притеснения върху детето. Може пък в новия клас да намери по-добри приятели и да се чувства дори по-добре. Дано учителите са адекватни и всичко да е наред.Hug
Под игото-отметнато. Изненадах се, че на няколко пъти младежът сподели, че книгата му е интересна, но имаше и моменти, които му бяха тегави за четене. Друго от препоръчителния списък не е чел,  но отметна няколко книги за Пърси Джаксън. Решил е едни 40 задачи от 100, не мисля да му давам зор за останалите.  Все пак трябва да изкара и няколко седмици ваканция без ангажименти свързани с учене.

# 497
  • here and now
a_val, и аз мисля, че може да е за добро. Така или иначе нищо не можеш да направиш. Пази си нервите. Дреме им на тях, че на теб ти е криво. Моята в същия си клас, в 5-ти се прегрупираха и си смениха приятелките, макар да се знаят от детската градина.
Аз и детето го уча, на всяка трудност или препятствие да гледа като на нова възможност, урок, опит. Сега им е времето да се учат на адаптивност към неща, които не могат да променят.

Моята е на волна програма, чете каквото иска, решава каквото там.. Оказа се, че имали домашно по математика да попълват някакви тетрадки и се е заела, отделно аз ѝ бях дала да решава книгата за ученика. Казала съм ѝ, че няма да я проверявам, но напомням, че ще има входни нива, както и, че учителите ще задават въпроси и е хубаво да може да отговори на някои от тях. Тя рече, че по английски ще се отсрами за останалото, че е научила много нови думи. Ми аз няма да съм в училище бе чедо, да те видя как блестиш по английски и се червиш по останалото, ама учителката по БЕЛ ще ти каже "Не очаквах това от теб".

# 498
a_val, в нашето училище паралелките са по 26 деца. Можело е да ги направят по 26 деца в клас и така нямаше да има нужда да се разформирова клас. За мен класове от 30 деца са ненужно големи. Надявам се, дъщеря ти да успее обаче да се адаптира. Simple Smile
Иначе, привет на всички от майка на бъдещ шестокласник. Много съм горда от него. Без много натяквания и мрънкане това лято си реши 100-те задачи, прочете Под Игото, Малкия принц, Моето семейство и други животни и сега чете Принцът и просякът. Решил е да си прочете всички книги и си е направил план до началото на учебната година по колко страници трябва да чете.
Даже вчера му казах, че няма да е драма ако не успее да ги прочете, а той ми отвърна, че нямало как да изостава от другите.

# 499
  • София
Привет,
Викам че сте обсъдили датите вече, сега ги видях и официално
19.06-БЕЛ
21.06-Математика
Увеличили и времето на първия модул, от 60 на 75 мин. Махнали 2 задачи с отворен отговор и ги заменили с избираем.

И някои друг ако има десетокласник като мен, ето датите и за 10 клас
10.06 - БЕЛ
12.06 - Математика

Иначе моя син прочете задължителната литература, направи 3 преразказа ( с грешки) и ми каза, остави ме да почивам, че предстои ужасна година....

# 500
Полезна информация, обаче дали не е в грешната тема Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 16:35 от gato

# 501
  • София
Полезна информация, обаче дали не е в грешката тема Simple Smile

SatisfiedSatisfiedSatisfied Ми да, ние вече сме се прекръстили и аз по навик нахлух тук. Моля да ме извините за нахалството Relaxed

# 502
Нищо, де, нека и нашата тема се поразмърда....
Тази година няма да е толкова инфарктна (дано), ама догодинаааа.......

Промените за НВО са едниии....никакви. Положението ще е същото. Дори  и задачите за разписване вече ги улесняват.
След няколко години НВО ще е на ниво втори клас таблицата. При това за избират от четири отговора...хахахха

# 503
Ще се поразмърда след 15.09..

# 504
При нас обявиха дата за родителска среща следващата седмица. Почва се...

# 505
Да, и ние сме на 05.09 на РС.

# 506
Много рано, браво. При нас ще са след началото на учебната година. Още няма дати, но седмицата 18-21, предполагам....

# 507
  • Бургас
Нашата е на 04.09. Тръпна Simple Smile

# 508
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Честит 1ви септември - някак неусетно се търкулна лятото ...
Девойката обаче, нещо хич не си даде зор това лято. Едвам христоматията избута, а миналата година прочете двойно на дадената литература. Но подготовката лека-полека се започва - купихме нова раница и е хепи Simple Smile
И при нас обявиха РС на 12ти.

# 509
При нас винаги правят род.среща преди началото на учебната година за разни организационни въпроси. След входните нива правят втора среща. През годината още поне 3-4. Stuck Out Tongue Winking Eye С голямото дете такова чудо не помня да е имало.

Общи условия

Активация на акаунт