Шестокласници 2023/2024

• 32 144
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Ще си използваме г.ф. за работа в клас+домашна в една и съща тетрадка и готово.

Ние с подменения почти напълно учителски екип сме все едно ново начало, пак нови изисквания, напасване, но пък дано е за добро.

# 541
  • София
Селесте, избора на такъв тип родители си е техен. Могат да водят децата си където желаят.
Аман от желаещи нон стоп да заобикалят всички правила.
Според мен такъв тип дрес код е наистина много подходящ, вместо да се чудиш тези деца на училище ли са отишли или на дискотека.

# 542
  • София
При нас има униформи. Само че сега смениха фирмата. Големи каши забъркаха, цени, организация и пр. Е, поне изглеждат добре. Каквото-такова. Изобщо не мога да се занимавам и с това. Старите униформи могат да се доизносват, от новите взех каквото на девойката ѝ хареса и така... имат си в правилника дрескод, даже така ми е по-добре. Униформата си е работно облекло и толкова.

# 543
  • София
Няма униформи в нашето училище за добро или лошо. Младежът си избра едноцветни тетрадки голям формат, по математика и БЕЛ 80 листа. Излишно е по всички предмети голям формат, много ще тежи пак раницата, но пък наистина е по-прегледно. Сума ти и пари дадохме за материали за рисуване, щял да рисува стриктно тази година, миналата му остави 5, но ще го видим. С нов класен ръководител ще бъде, много е доволен.

# 544
  • София
Ние пътуваме из Австро-Унгарската империя и се наслаждаваме на последните дни почивка…
Ваксините сложихме и двете на веднъж…За папилома вирус все още съм скептична…Баткото го пропуснахме, а за девойката още го мисля… педиатърът и той не дава много зор за нея… а аз му вярвам…
Голямо пазаруване падна във Виена и девойката е готова за училище откъм дрехи и обувки. Тетрадки след 15- ти…Родителската и тя трябва да е по-късно

# 545
При моето ни вест, ни кост. Все едно учебната година е след век. Знам, че е имало съвет, но на сайта нищо. Например биха могли да обяват необходимите учебни тетрадки, а не да ги чакам един по един да се произнасят след като започне учебната година.

# 546
  • sofia
Ваксините сложихме лятото. Първо ДТК - то, след един месец и другата. На първата заради тетануса го боля ръката известно време.
Ваче, заинтригувах се от ваксината срещу варицела. Моят юнак не я е карал, а не знаех, че и на тази възраст може да се сложи. Ще разпитам личната лекарка. Аз карах варицела на 26 г. и беше ужасно - температура, пъпки, сърбежи. По - добре да му ги спестя, защото колкото си повече на години, по- трудно я изкарваш.
Нашата родителска е на 11- ти. Надявам се, че няма да сменят класната. Децата я харесват, а тя е загрижена за тях. Искам да сменят учителя по рисуване, но едва ли ще ни огрее. Той е в училището от 100 години. Ужасен е, писа му тройка на моя човек за края на годината. Вярно, че няма художествен талант, но работи в час, рисува. Вече какво излиза накрая, е друг въпрос, но поне за старание по- висока оценка трябва да му пише.

# 547
Ужасен е, писа му тройка на моя човек за края на годината. Вярно, че няма художествен талант, но работи в час, рисува. Вече какво излиза накрая, е друг въпрос, но поне за старание по- висока оценка трябва да му пише.

Ейййй, значиии.....много се ядосвам като чуя нещо подобно. Как може да пишеш тройка по рисуване на дете, което се старае?!?
Плюс това рисуването е толкова субективно, че за един може да е за тройка, за друг да е за отличен!!!

# 548
  • Бургас
Безумно е това, да!

Нашият преподавател по рисуване и трудово (да ме прощават с изчекнатите им нови имена) сам си каза, че е наясно с факта, че не всяко дете има талант и умения и затова ще оценява единствено според вложеното старание и го направи наистина така. Защото моето чаве е с кунки в гъзунки, както се казва, но е ентусиаст да рисува и си имаше 6 за годината Grinning

# 549
Ама много ясно. Щом се старае, заслужава поощрение. Ако е някое диване, което не носи дори блокче и боички, разбирам, но щом рисува, дори и само три черти на кръст да успее да направи, значи толкова си може.... То рисуването да не е като да научиш урок и да разкажеш?

# 550
  • София
След 4-ти клас трябва да спрат с опитите да творят, който може- той най- вероятно и се занимава отделно или е в специална паралелка. А трябва да учат теория: видове изкуства, течения в изобразителното изкуство, художници. Това е предмет, който обогатява и създава обща култура . Не да мислят, че Леонардо и Микеланджело са костенурки- нинджа…Същото е и с музиката: пеене в първи Клои, втори клас, после история на музиката.

# 551
  • София
Внимавайте какво си пожелавате. В шести клас знам, че имат тестове и то ужасни по рисуване. Учебник на неразбираем език. Сто пъти предпочитам да разтоварват като рисуват, пък нека учителите им разкажат за художниците и стиловете.

# 552
  • Бургас
Здравейте! Незнайно защо нямам отметка зс следене на темата и съм ви изпуснала. То и нямах време за форума много,много.
Надявам се,че лятото еи е минало незабравимо!
Нашата родителска е днес. Да видим как ще ни сурвакат.

# 553
Хм..с тази дигитална раница значи ли, че хартиени учебници нямало да дават...нещо не разбрах...

# 554
При нас вече няма "сурвакане". Предполагам нещо от рода на 10-20 лв. може да съберем за някакви дребни разходи. Помагалата си ги купуваме сами.
Чакам учебниците, вероятно на 18-ти, че да видя как ще ги подвързвам.

Тетрадки купих голям формат. Малък имам от предишните години, няма да купувам повече.

Общи условия

Активация на акаунт