Шестокласници 2023/2024

• 32 031
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Моят изкара с една раница до пети клас. Това лято купихме нова, той си я избра. Изрично го питах иска ли найк- отказа категорично.
Избра си черна, изчистена...от спорт депо я поръчах.

Скрит текст:

Важното е на него да му харесва.

# 631
https://www.molivko.com/ranici-backup
Тези раници са изключително здрави и светват с едно пране. Нашата е от първи клас - хастара се наложи да зашия 2 пъти (2-3 лв. при шивач). Външно е перфектна. Има много джобове. Около 70 лв. беше цената.
Тази година все пак купихме нова раница, но вероятно ще врътка и двете.
Аз по-скоро се щудя тази година как да се случва узхранването в училище. Сандвичи и производни били омръзнали, на опашки не му се чакало междучасието ... отделно не харесва повечето закуски  (имат сирене). Джобните отиват за глупости при все, че бюджета не е голям като носи храна от вкъщи.

# 632
  • ту тук, ту там
Моят син смени раницата в трети клас, защото му беше твърде детска вече. Каза, че и тази година ще кара със същата. Марката е Dakine, много е хубава, тийнска такава, с много джобове и преградки. И най-важното изглежда повече от прилично все още. Ако поиска нова, ще му купя, но засега не иска.

Нямам представа кога ще им раздават учебниците, предполагам на 15-ти, но и аз ще го оставя да се оправя сам. Ще иде да си купи каквото му трябва по свой вкус, ако  изобщо нещо още му трябва.
За помагала и атласи по 50 лв. събираха, колективна поръчка направиха и вече ни чакат в училище.

# 633

Моят беше с такава миналата година. Потвърждавам, че са хубави, здрави, с много прегради и джобове.

За храната - ще носи от вкъщи. Слагам сандвич, нещо сладко и понякога и нещо от рода на Бейкролс, чипс и подобни. Зависи колко време ще е в училище, т.е. дали има школа следобед.

# 634
  • София
Нашата класна е организирала да ни даде учебниците на 15ти и аз съм много доволна. Първият учебен ден е за това - тържествено откриване на новата учебна година и Час на класа, да се видят, да получат учебници, програма. Много е удобно да е петък.😄 Помагала ще поръчваме общо целия клас и ще ги доставят другата седмица. Подвързваме заедно с нея, много тежат всички учебници и помагала и ходим заедно до книжарницата. После вкъщи тя си лепи етикети и си наглася по кой предмет какви тетрадки за писане трябват. Учителите са същите от миналата година и тя им знае изискванията.

# 635
  • София
С раница CoolPack е, прах я в пералня, не е мръднала. За ядене нищо не си носи, давахме му 5 лв на ден, които стигаха за закуска и нещо за пиене, сок или плодово мляко. Обаче май цените са вече към 3 лв за закуска, така че се чудя дали да не вдигаме на 6 лв.
Учебници на 15.09, не им се впрягам, защото се пада петък и има още два дни за оправяне. Тези дни пипна малко математика, ама съвсем малко, защото прави един входен тест. Сетих се, че им предстоят входни по всичко, хайде математика и БЕЛ повече помни, но не ми се мисли по разказвателните какво ще се случи.

# 636
  • София
Днес ги извика класният, тъй като бил готов с комплектите за всеки. Вече са в книжарницата до училището, заедно с раницата, и утре ще ги вземем готови. Само етикети ще им налепи...
Определено ми е по-леко тази година...

# 637
  • Бургас
Нашите учебници ги раздадоха на родителската. Вече са подвързани,етикети. Тетрадките също са готови. Има някои помагала от батко му,които са нови, ще ги използва. Остана ми да купя само учебните тетрадки.

# 638
  • София
На нашите учебниците ще им ги дават на 18-ти. Имаме списъка с помагала, поръчала съм ги. Днес дават униформите. Опашката в училище е канска. Оставих я да си чака сама, да си мери, преценява и да доплати. Да се оправят, вече са големи.
Раници има бол у дома. Нейната си е здрава. Ако иска по-тийн да взима на кака си училищната раница и готово. Нямам да купувам и това. У дома е пълно с несесери, ранички, чантички... аман!
Да ви се оплача. Кракът й е пораснал 2 номера за 2 месеца. Юни купувах едни гуменки за фестивал в Гърция - 39 номер. Миналата седмица купувахме училищни обувки.. ами 41 номер. Облещих се..

# 639
  • Варна
Ами ето - има всеобщ пролем с номерацията на обувките. Нали споделих мин. седмица - за него №39, но аз, №38/39,  не влизам в гуменката.
  По темата - за 5 мин си получиха учебниците, утре ще подвързваме и етикираме с останалото от пети клас, ако  нещо не достигне - отсреща е книжарницата. Чакаме инфо за 15.09.

# 640
Ми ето...можело значи и рано да се раздадат. И аз така искам..а не да се блъскаме .....
Нашите учебници ги раздадоха на родителската. Вече са подвързани,етикети. Тетрадките също са готови. Има някои помагала от батко му,които са нови, ще ги използва. Остана ми да купя само учебните тетрадки.

41 номер взех аз. Едни скечърс и едни каппа, бели ги искаше.
Преди тях поръчвах други 39, малки се оказаха, та връщах.
Научих го да връзва ружки Joy...бързо схвана. На дърти години...срааам.
Мен един Иванчо в ДГ ме научи навремето Joy

# 641
  • София
Тези които си знаят програмата- По колко минути са часовете?   На дъщерята 45 мин.

# 642
  • Варна
  40 минути.

# 643
40 са при нас.

# 644
  • София
Явно е някаква грешка при нас, защото няма голямо междучасие, всички междучасия са по 15 минути, нещо предварително, в школо още няма зареден новия клас

Общи условия

Активация на акаунт