Пъзели 54

• 24 723
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Редактирам - постнаха резултати, копирам от там

1. Гергана Искрева - 0:44
2. Зорница Стойкова - 1:01
3. Таня Пенкова - 1:02
4. Мария Катова - 1:03
5. Радостина Дулева - 1:09
6. Василия Василева - 1:09
7. Катерина Василева - 1:10

# 646
  • София
Бухтич, горе долу сме равни с теб значи, като гледам седмата кога е свършила. Което е най-доброто ми време за 500 части.

ММ беше много възмутен, според него не съм се класирала в едно от местата, защото е бил навън с детето. Предните пъти си е бил вкъщи и съм успявала. Joy

# 647
  • София
Браво за представянето момичета!
Бухти, знам, че малко си фрики... Та затова питам за анализа ти - помня за две, че бяха от моята група от бързите. А другите, как са се представили на квалификациите. Очаквах повече разбор в поста ти Wink

# 648
  • София
Еее, Еleyn, ама защо не казваш, че си имате късметлийски правила? Аз го изкарах ТМ от вас, аз съм виновна (че и sali отмъкнах)! И освен това и му казах, че няма как тоя пъзел да го наредиш за под час, той май ми се разсърди малко. А аз не с лошо, просто пъзелът от вчера го гледам, че е тъмен и адов. И ти като каза, че под час и 20 не си падала, и си викам "е, на тая точно чернотия едва ли" Sad Ама явно си паднала доста надолу с времето - че и на финал - и това за мен е доооста респектиращо постижение! Изобщо не разбирам как ги правите тия работи ти и Бухтичка, честно си признавам Simple Smile
Не гледах състезанието, но за 44 минути това не е реално да се нареди за пръв път, кой каквото ще да ми разправя.

NalSi, взех си пъзела, събрала съм ти твоите софийски днес и в първия работен ден на Еконт, ще ти ги пратя Simple Smile

# 649
Браво, много добри 1.15-1.20 е супер време за тъмен, разпръснат пъзел. Нямаше как да ви гледам, но се радвам на постиженията ви.

А 44 минути си е рекордно, направо за световното, конкуренция на Алехандро. Шапка свалям.

# 650
NalSi, взех си пъзела, събрала съм ти твоите софийски днес и в първия работен ден на Еконт, ще ти ги пратя Simple Smile
Благодаря, Тони Hug Тъкмо ще вземеш и лъвицата от Еконт в понеделник Grinning

Educa 500 части - Фрида Кало

# 651
  • София, България
И аз се прибрах от изпит, толкова бях нетърпелива да разбера новините, че вместо да чета директно звъннах на Сали да я питам как сме се представили.
Еми според мен ние може да сме честни, но никой не е бил определено. Още малко и за 30 минути с два пъти пиш пауза. Joy
Мога още да пиша, но съм възмутена и ще се въздържа.

# 652
Момичета, признавам си, че сгреших в много от нещата, които писах в началото на тази седмица. Имах нужда да стигна до изводите по емпиричен път.
Открих колко разлика има от пъзел до пъзел. И ето, сега придобих опит и с такъв тип пъзел.

Бухти, знам, че малко си фрики... Та затова питам за анализа ти - помня за две, че бяха от моята група от бързите. А другите, как са се представили на квалификациите. Очаквах повече разбор в поста ти Wink
Ами аз почнах да пиша, но после не ми остана време, а и бях капнала.

1. Гергана Искрева - 0:44 (втора на Стрелец 1:07)
2. Зорница Стойкова - 1:01 (втора на Везни 1:10)
3. Таня Пенкова - 1:02 (трета/четвърта на Лъв 1:29)
4. Мария Катова - 1:03 (първа на Стрелец 1:04)
5. Радостина Дулева - 1:09 (първа на Везни 1:03)
6. Василия Василева - 1:09 (втора на Дева 1:23)
7. Катерина Василева - 1:10 (трета на Овен 1:34)

И всички времена от квалификациите, защото бях пропуснала да пиша за 2 :
Скрит текст:
Лъв
1. Марина Пенова - 1:20
2. Петя Бамбова - 1:20
3. Катерина Киндекова - 1:29
4. Таня Пенкова - 1:29
5. Мария Димитрова - 1:30
6. Ваня Матева - 1:32
7. Силвия Милева - 1:32

Дева
1. Кристина Димитрова - 1:19
2. Василия Василева - 1:23
3. Иван Ганчев - 1:23  
4. Андрей Георгиев - 1:23
5. Виктория Иванова  - 1:27
6. Галена Станчева - 1:30
7. Стилияна Христова  1:32

Стрелец:
1. Мария Катова 1:04
2. Гергана Искрева 1:07
3. Юлия Тенинчева 1:19
4. Мария Ляпева 1:24

Овен:
1. Анастасия Желязкова  - 1:07
2. Александрина Белова - 1:27
3. Катерина Василева - 1:34
4. Лучия Въжарова - 1:40

Риби:
1. Елица Керефейска - 1:16
2. Соня Найденова - 1:20
3. Кати Хубавенска - 1:32
4. Велислава Лозева - 1:35
5. Мюжде Йозай - 1:38
6. Гери Славова - 1:39

Везни:
1. Радостина Дулева 1:03
2. Зорница Стойкова 1:10
3. Жанета Недялкова 1:18
4. Милена Додова 1:22

А 44 минути си е рекордно, направо за световното, конкуренция на Алехандро. Шапка свалям.
Ти го каза най-добре Весе Smirk Жената е феноменална в сортирането. Жалко, че няма да може да я вземем в нашия отбор, тя само да ни ги сортира и ехей, първи ще сме Smiley

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 15:18 от Бухтичка

# 653
И аз си го помислих, то сега късно ли е вече да промените заявения списък с участниците за световното?
Винаги съм се чудил, особено на 4-ки: понеже няма място всички да се надвесят над пъзела, дали няма да е по-добре според способностите да си профилират задълженията. Например един да е само сортировчик, а останалите трима да са само редачи? - току-виж станало по-бързо, отколкото всеки сам да си търси парченцата и да си пречат.

p.s. Обаче пък не се знае колко е добра в сортирането, защото в случая сортирането е на познат пъзел, което рядко се случва по състезанията. Може би, освен дето тренирате за бързина, трябва да започвате вече да играете заедно, за да видите кой как се сработва в групата.

Последна редакция: сб, 29 апр 2023, 15:43 от dreadx

# 654
  • София
Отново Благодаря на всички за подкрепата.
Аз пак си го наредих за около 1ч30мин.
Ще го дам пъзела да обикаля Simple Smile

# 655
  • София
Ние сме редили три от четирите в отбор и се справихме добре. Всеки хвана нещо, като изгубиш фокус сменяш и така. 2*1000части за 3:12часа.
Ние в София ще се съберем най вероятно пак може да видя кои са от финала миналата година и да видим как ще се справим.

# 656
mimok_l, според мен можеше да си поне с 20 мин. по-напред, но защо държеше парченцата в кутия и трябваше да си ги ровиш от там? - изглежда, че се опитваше да редиш на прекалено малка площ и нямаше къде да разпазариш всичките парченца. И светлината ти идваше така, че кутията с парченцата сякаш беше в сянка, а само полето за редене беше на светло.  (то много не се вижда от видеото, ама това ми направи впечатление)

# 657
Сега го изгледах, победителката наистина изглежда успя да сортира всички 12 зодии от раз на купчинки. След това с някакво пластмасово квадратче си ги взимаше и редеше , зодия по зодия, само някакви 50на части й останаха накрая не сортирани.
Как го направи тя си знае, но действително да редиш 12* 40 части пъзел е по-лесно и много по -бързо от 500 разбъркани.
Като стигне до мен този пъзел, ще пробвам нейния метод, да видим толкова ли са отличителни тези части , та да можеш от първо виждане да сортираш на 12 сегмента почти без грешка.
На нея сортирането й отне около 20 минути.

# 658
Весе, това което пишеш за сортирането на победителката ми звучи невъзможно направо. Чак пък толкова ли да са разпознаваеми наистина.
Ето и една трапеза от мен.  Страхотен пъзел. Благодаря на Мона Лиза

# 659
Днес след състезанието Евето ми вика защо не пробвам да го наредя пак пъзела като си сортирам. И аз го наредих. Да, редих го два пъти един след друг, бях супер изморена още след първия, а в момента едва гледам. Втория път времето ми беше 1:03, смъкнах 11 минути.

Този пъзел много го искам и даже се бях засилила да го поръчам, но беше доста скъп и се въздържах. Сега го гледам постнат в една група, пише, че бил с високо качество, обаче аз ги гледам тези парчета и хич не ми харесват. Дебели са и дотам. Формите изобщо не ми харесват, надали ще е и с добра сглобка, на вас как ви изглежда?

Общи условия

Активация на акаунт