След Коледа е тук и Новата Година, за всекиго от нас МАРТенче ще има!

• 18 297
  • 293
  •   1
Отговори
# 240
Току що прочетох, че в декларацията за банковата сметка пише, че се прилага документ, издаден от банката, удостоверяващ наличието на съответната банкова сметка newsm78 . Трябва да отида до банката да видя какъв би трябвало да е този документ.

# 241
И пак съм аз Simple Smile , пропуснах да се изкажа за помпите - аз ще ползвам тази на сестра ми, тя е Авент, мисля че модела ISIS (ако така се пише).
Също така някой беше споменал, че като се протяга му се схващат краката - и моите се опитват понякога, но аз давам краката в контра шпиц и се оправят веднага Peace

# 242
Здравейте, днес ходих да си пускам /май последните изследвания/ , скоро ще влизам в 8-ми месец! А не мога да се сетя, имаше ли още едни или тези наистина са последните
Току шо си проверих резултатите и съм леко учудена, иам един показател СУЕ/РУЕ/ са ми завишени, някой знае ли за какво е това? Че чак в пон съм при джипи-то си а дотогава, само това ще ми е в главата
благодаря за отговорите!

# 243
Току що прочетох, че в декларацията за банковата сметка пише, че се прилага документ, издаден от банката, удостоверяващ наличието на съответната банкова сметка newsm78 . Трябва да отида до банката да видя какъв би трябвало да е този документ.
Този документ от банката за който става въпрос, е това картонче, на което са написани сметките. На мен при смяната на сметките, с новите IB кодове, ми дадоха едно картонче, на което пишеше моето име и сметката, съответно банковия код. Имам дружка, която работи в НОИ и тя каза, като дойде времето, само да снимам картончето и нямало смисъл да ходя до банката, можело и с това картонче.

# 244
Всички счетоводителки които питах за тия болнични, за майчинство и т.н. всички ми казаха че не са получили "разяснения". ooooh! Това е, което аз прочетох и успях да си разтълкувам:
1.Болничен 45 дни преди раждане - издава се от гинеколога, който те следи и се подава при работодателя със приложение 7 и документа от банката.
2.Болничен 42 дни след раждане - дава се от израждащия лекар или личния и се подава приложение 1.
3.Болничен 45 дни след раждане - дава се от лекаря на детето(с него май нищо не се подава друго) newsm78
4.След последния болничен се подава за остатъка до 315 дни се подава приложение 2, в което пише че прилагаш и приложение 7  newsm78 (незнам защо отново) и още други документи, които са изредени... ooooh!
А ето тук на "нормативни актове" с червено е наредбата и приложенията за попълване.www.noi.bg

# 245
ох,заболява ме главата като чета за тая бюрокращина как ще се оправям незнам ooooh! не ми се мисли ама и нямам време ooooh!

някой беше питал мамите с опит ,какъв термометър ползват,но не видях  отговори ,я споделете с нас непросветените в занаята Hug

# 246
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Момичета , току що пуснах въпрос в темата "Майчинството счетоводно" относно това дали е задължителен болничния 45 дена преди термина и като получа отговор ще пиша.

# 247
# 248
леле,направо ме заболя главата и нищо не разбрах newsm78.Аз утре ще си нося моя болничен и ще питам счетоводителката за какво става въпрос.Да ми го разясни с прости думи,де Thinking
И аз да се похваля и ние този слетобед хълцукахме.Добре че други момичета тук бяха споделили,че иначе изобщо нямаше да разбера,че хълца бебето.

# 249
Досега четох колко документи са необходими само да излезеш 45 дневния болничен... #Crazy Свят ми се зави. Shocked Сякаш си подготвяш документи за чужбина... #Cussing out

Инди, от това останах с впечатление, че за самото издаване на болничния са необходими някакви специални документи и затова се зачудих.

Всички счетоводителки които питах за тия болнични, за майчинство и т.н. всички ми казаха че не са получили "разяснения". ooooh! Това е, което аз прочетох и успях да си разтълкувам:
1.Болничен 45 дни преди раждане - издава се от гинеколога, който те следи и се подава при работодателя със приложение 7 и

Да, това го коментирахме преди няколко страници, но то се отнася и за  другите видове  болничен, не само за 45-дневния.

Това не се ли отнася само за заварените случаи?

Последна редакция: чт, 11 яну 2007, 18:51 от face off

# 250
  • Пловдив Белащица
Аз пак с олекотените юргани - като сте завивали бебето само с оделала, вие с какво спяхте? Аз защото сега поддържам нощем в спалнята температура от 18-19 градуса и си спим с олекотения юрган и бая си се гушкаме, та затова се чудя??? Все се чудя на бебо да не е му е студено само с одеала?

# 251
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мацки, я да ви питам, че на мен пък ми се върти нещо за някакви 6 месеца трудов стаж, че трябва да имам в дадената фирма, за да мога да изляза по майчинство... вярвно ли е това?!
Когато забременях не работех, заведоха ме на работа в една фирма, че да мога после да взимам майчински, но останах с впечатлението, че трябва да съм работила 6 месеца в дадената фирма преди да изляза в 45 дневен болничен преди термина. Нещо обаче сега като смятам няма да имам 6 месеца работа до 7-ми февруари, когато започват да текат тези 45 дни преди термина ooooh!

# 252
Доколкото знам, трябва да имаш 6 месеца осигурителен стаж, които са база за изчисление на обезщетението.

# 253
  • София
Когато забременях не работех, заведоха ме на работа в една фирма, че да мога после да взимам майчински, но останах с впечатлението, че трябва да съм работила 6 месеца в дадената фирма преди да изляза в 45 дневен болничен преди термина. Нещо обаче сега като смятам няма да имам 6 месеца работа до 7-ми февруари, когато започват да текат тези 45 дни преди термина ooooh!

И аз съм точно така, но мисля че трябва да имаш 6 месеца по принцип.....ако някой е по в час да сподели  Wink

# 254
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
6 месеца по принцип, тоест някога си да съм работила някъде си по трудов договор в рамките на 6 или повече месеца... това ли искаш да кажеш, Мишле?!
Ох, моля някой светнат да сподели, че се панирах сега много ooooh!!

Общи условия

Активация на акаунт