Домашното насилие – тема №4

• 146 019
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 2 160
Надали човек, възпитан в естетичен усет и с вкус към хармонията и чистотата, чувства чистенето на собствения си дом и обличането на собствените си деца в спретнати дрехи и готвенето като прислугване, освен ако не се е гаджосал с някой незрял партньор, който не ги уважава и няма умения. Хората се разбират и събират със себеподобни, така че си разпределят отговорностите съответно, според общата им преценка Simple Smile Хайде, спирам, че вече стана и скучно и очевидно Stuck Out Tongue Grinning

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 11:16 от Linda*kiss

# 2 161
Аз мисля, че никъде не става дума за това жената да бъде и мъж и жена, а да не забравя женското начало, женската енергия. Сега еманципацията отрича до известна степен това, но не е ли именно тя, която кара жените да бъдат и мъже и да правят всичко, а мъжете какви да бъдат, при това положение, освен жени?
И не съм съгласна, че ако жената прави всичко, то трябва да й се каже браво. Не е ли именно затова семейството - всеки да прави по нещо за доброто на общото - семейството. Понякога единият опъва повече каиша, понякога - другият, но каузата - добруване на семейството и развитие на членовете му си заслужава. Именно така става изземането на инициативността и дейностите от мъжа, за да се каже после, че е муньо. Ако пък наистина е муньо - как жената с всичките си качества си е взела за мъж муньо? Така че балансът е много тънък и трябва и мъжът и жената да го поддържат.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 11:54 от Не се сърди, човече

# 2 162
  • София
Солидарността по подразбиране трябва да е само мъжка Wink Пък нищо, че тук жени натирват жени, че били много солидарни Laughing

Линда, разбира се, че жената трябва да поставя и отстоява граници. Но е интересно как, когато жената се заяви, веднага бива вкарвана в рамки и понятия (лошата еманципатка, която объркала света с желанията си да не бъде вързана за печката), пък после, нали, що не се отстоявала, от нея зависело. То хубаво зависи, ама е хубаво да се чува, че там някъде, нещо зависи и то тоя мъжки пол Wink

ornelam, еманципацията не значи жената да прави всичко. Значи да има избор какво да прави и какво да не прави.

# 2 163
  • София
Напротив, ясна ми е и мъжката солидарност. Затова в мъжка компания определено защитавам жените, или в най-незащитимите случаи казвам: "Ами като си ги избирате с неподходящите органи...".
Определено искам мъжете да могат да раждат деца. Така и двете страни ще видят другата гледна точка.

# 2 164
  • София
Напротив, ясна ми е и мъжката солидарност. Затова в мъжка компания определено защитавам жените, или в най-незащитимите случаи казвам: "Ами като си ги избирате с неподходящите органи...".
Определено искам мъжете да могат да раждат деца. Така и двете страни ще видят другата гледна точка.

Аз пък във всяка една компания защитавам това, което смятам за правилно и вярно, независимо от пола на участниците. В конкретен случай мога да защитя жената, в друг - мъжа. За мен хората са на първо място личности, а не полови органи.

# 2 165
  • София
Когато ти гракнат насреща няколко мъже как жените сме до една използвачки, да ги подкрепям ли? Въпреки че самата аз виждам достатъчно такива примери.

# 2 166
Когато ти гракнат насреща няколко мъже как жените сме до една използвачки, да ги подкрепям ли? Въпреки че самата аз виждам достатъчно такива примери.
На такива директно им казвам, да си намерят тогава мъж. Без това вече е модерно.

# 2 167
  • София
Нежелаещите да се превръщат в притурка и обслужваш персонал на мъжете имат пълното право да не се събират с мъж, да не раждат дете (или да се оправят сами с него) и т.н. Има немалко такива жени и са абсолютно в правото си.

# 2 168
  • София

Доста трудно да съм в такава компания. Но дори да попадна някакси, както казах, че защитя това, което смятам за вярно, независимо от пола.

Нежелаещите да се превръщат в притурка и обслужваш персонал на мъжете имат пълното право да не се събират с мъж, да не раждат дете (или да не търсят мъж за баща) и т.н.
Признавам самодостатъчността, стига да нямаш претенции, че нещо ти се полага просто така.

Нима единственият вариант да не се превърнеш в притурка и обслужващ персонал на мъжа е да не се събираш с мъж и да не раждаш деца? Моят опит не е такъв. Самодостатъчността също не изключва връзка. Просто значи, че ще можеш да се справиш, че и да се чувстваш добре, преди връзка и след края на (неудовлетворяваща) такава. Иначе си стоиш в кофти връзката и се убеждаваш колко е готино, че търпиш Wink

# 2 169
Нежелаещите да се превръщат в притурка и обслужваш персонал на мъжете имат пълното право да не се събират с мъж, да не раждат дете (или да се оправят сами с него) и т.н. Има немалко такива жени и са абсолютно в правото си.

Сериозно ли? И според теб няма нормални мъже, с които жената да е партньор, а не обслужващ персонал?
И щом имаш мъж, задължително трябва да го гледаш като малко дете? Безкрайно се радвам, че нямам в обкръжението си такива мъже. И между другото досега, в компания мъж не ми е граквал.

# 2 170
  • София
Нормалността често е в очите на гледащия.
Виждала съм мъже, които лично за мен са муньовци в семейството. Но те са си го избрали. Същото се отнася и за жените.
Като имаш претенции за жизнен стандарт, не е зле и ти да допринасяш за него, и то не в съотношение 5:1

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:46 от Cuckoo

# 2 171
Ами в моя балон все сме работещи жени, с професия и се надявам дъщерите ни да взимат пример от нас. И да не прислугват на някой, само защото е мъж. Толкова. Пък вие се самоуспокоявайте, че само изпускаме парата. И една тайна да ви кажа, не всички мъже са свини, и не всички мъже очакват жена им да ги обслужва като малки деца.
Те казват същото.

# 2 172
Точно заради този манталитет, жената да е обслужващ персонал, в момента това, което масово наблюдавам при хората на 65+ е, едни женици, които опъват каиша, обслужват, обгрижват, а насреща им едни лениви и на всичкото отгоре недоволни от всичко мъже, на които всеки и всичко им е криво, без желание да направят каквото и да е, разходка с тази жена, екскурзия, среща с приятели. Вчера тъкмо гледах едно видео с възрастна двойка англичани, Боже, тези хора как се гледаха, как говореха, как търсеха начин да си разнообразяват живота. Тук такова нещо за момента е огромна рядкост. Аз лично се радвам, че започват да се разчупват нещата. Скоро си мислех, че всички мъже във фирмата ни си взеха дните за бащинство, което е страхотно. Имам надежда, но много време явно още трябва да мине.

# 2 173
Това, което казвате, е вярно за някои двойки. Но фактът си остава - връзките се състоят от двама, които така си се харесват и на това се съгласяват. Това са им критериите, възможностите, убежденията и на двамата явно.
Скрит текст:
Точно заради този манталитет, жената да е обслужващ персонал, в момента това, което масово наблюдавам при хората на 65+ е, едни женици, които опъват каиша, обслужват, обгрижват, а насреща им едни лениви и на всичкото отгоре недоволни от всичко мъже, на които всеки и всичко им е криво, без желание да направят каквото и да е, разходка с тази жена, екскурзия, среща с приятели. Вчера тъкмо гледах едно видео с възрастна двойка англичани, Боже, тези хора как се гледаха, как говореха, как търсеха начин да си разнообразяват живота. Тук такова нещо за момента е огромна рядкост. Аз лично се радвам, че започват да се разчупват нещата. Скоро си мислех, че всички мъже във фирмата ни си взеха дните за бащинство, което е страхотно. Имам надежда, но много време явно още трябва да мине.

# 2 174
  • София
.... които опъват каиша, обслужват, обгрижват, а насреща им едни лениви и на всичкото отгоре недоволни от всичко мъже, на които всеки и всичко им е криво, без желание да направят каквото и да е, разходка с тази жена, екскурзия, среща с приятели.
Мъжът не е длъжен да я разхожда, както и тя него. Тази женица вероятно не шофира и затова й трябва мъжът или не може сама да си плати. Ами да се справя, има автобуси, има споделено пътуване. Представям си мен някой да ме влачи където не искам, само за да го играем семейство.
Миналата година с ММ ходихме поотделно на море, имаше и обективни, и субективни фактори да стане така. Страх ме е да шофирам на дълги разстояния, платих си пътя и чиста работа...

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:55 от Cuckoo

Общи условия

Активация на акаунт