Домашното насилие – тема №4

• 147 214
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 630
Уоу как е възможно това? Според мен човек или е възпитан или не е, или е насилник или не е. Как може един простак да се държи различно, макар и да има кралица пред себе си, когато той не е еволюирал до това как трябва да се държиш с останалите хора?
С какво го е дразнила чак толкова първата жена? Или той е такова мекотело, че някак втората му и стъпила на врата и той не успява да прояви истинския си характер?

# 631
  • Пловдив
Аз смятам категорично, че ще посегне! Това е начин на реакция, който в по-силен от него - той просто не може да се владее, защото си е такъв.
Понякога хората много си пасват (с втората жена може да е такъв случая) и да не се е стигало до сериозни скандали и спорове, в които той да излезе от кожата си и да покаже това си лице.
Като дойдат децата, безсънието, безпаричието и неоправданите очаквания и от двете страни, тогава човек, който веднъж се е изпускал, ще се изпусне пак, защото това е неговият начин за справяне в критични ситуации

# 632
  • Варна
Според мен си права да не ти се вярва. Аз също смятам, че би повторил и то твърде лесно. Добър, мил, нежен, но вероятно още е влюбен. Силните, еуфорични чувства преминават в един момент и нататък се настаняват навика, ежедневието и т.н. Ако жената го ядоса и вече не лети на розовите криле, аз лично не се съмнявам, че ще посегне. Това е моето мнение.

# 633
На мен ми звучи някак гнусно да бъда с човек, който е насилник. Как може да е биел жена и аз после да го целувам този човек ... все едно изнасилвач после да прави нормално секс, ясно че няма да изнасилва всеки път, но веднъж направил го му остава някакво петно в характера, което ако не мине през лечение аз не вярвам да се оправи.
Все едно жертвата си е била виновна той да я бие, а после другата жена е причината той да е мил, и нежен. Човек обикновено се държи с другите хора според своите собствени разбирания, единствено жертвата решава колко да търпи, но не е причината за неговото поведение, следователното и друга жена не може да бъде причината за неговото мило отношение.

# 634
Когато стана ясно,че той е бил първата си жена много пъти,вече бяха минали 7-8 месеца.И беше трудно да повярвам,че е истина.Ужасена бях и още съм.Но той призна.Каза,че се срамува.
Да,първата му жена е била доста заядлива ,ревнива и вдигала скандали..но това не е оправдание за насилието на което е била подложена..
Но вие сте прави-вероятно той ще си покаже рогата след брак или раждане на дете.
Сега е мил,внимателен,има разбирателство...няма скандали..Но...тази голяма червена лампа...не е за пренебрегване.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 20:39 от Анонимен

# 635
Аз друго се чудя - как може да си толкова тъп, че да си го признаеш сам?
Дефакто сам е унищожил шансовете си за нормална връзка (ако е искал такава).

# 636
Сигурно информацията не е дошла от него. Че пък и многократно бой! Не бих му дала шанс, мен ме е страх.

# 637
Да,той сам призна,че е удрял първата си жена.
Но после негови близки казаха,че не е било само веднъж,ами  много пъти .
,,Много я биеше,,Това казаха.Не е било един шамар.
Но въпреки това го защитават и смятат,че няма да  повтори.
Казват,че жената е от тези ,които провокират.Но за мен пак не е оправдание.
Питах го -каза ,,Вярно е,,.Съжалявал за което.
Аз в шок и ужас.Изпитвам разочарование и страх.
По нищо не личи ,че е такъв ,прави добро впечатление.

Последна редакция: вт, 05 дек 2023, 21:12 от Анонимен

# 638
  • here and now
Щом изпитваш страх, нямаш работа при този човек.
Но, не е гаранция, че някой няма да започне да посяга, дори и да не го е правил преди това.
Една разумна жена, винаги трябва да има план Б.
 Всичко се случва в този живот - алкохолизъм, насилие, изневяра и какво ли още не.

# 639
Мислите ли,че мъж,който многократно е шамаросвал и бил първата си жена ще го направи и със следващата?
Въпреки че до сега не го е направил-две години връзка .Държи се добре,мил,внимателен,грижовен.Но съмненията  ,че всичко ще се повтори остават.
Някои твърдят,че той може да не се държи така втория път.Но на мен не ми се вярва.
Насилникът остава ли си насилник или може  с втората жена да не е такъв?

На мъжа си не му гледай предишния опит, себе си гледай. Трябва да му знаеш ангелите колко слаби и как ти лично можеш да му размътиш мозъка и самоконтрола. Остави тези приказки - кой какво мислел.
Мъжът е като кучето - яде ла..а, но и както си го научиш.

# 640
  • София

Гарантирам, че е въпрос на време да постъпи и с теб така. Представи си "много я биеше" и после изведнъж се поправя? Супер нелепи думи на глупави хора, че бил провокиран. Ама какво значи това, какви са тези измислици? Няма такова нещо!
Освен това щом изпитваш страх, то мястото ти не е с този човек! Бих приключила нещата. Не бих живяла в страх дали ще ме пребие днес или утре заради нещо, което съм казала или направила.

# 641
Не те е ударил, нали? Сега да се рови в миналото му не е добре.
И аз имах изблици на агресия, сега съм предимно агресивен в секса, но това е инстинктът на мъжа да доминира в леглото. Wink

# 642

Гарантирам, че е въпрос на време да постъпи и с теб така. Представи си "много я биеше" и после изведнъж се поправя? Супер нелепи думи на глупави хора, че бил провокиран. Ама какво значи това, какви са тези измислици? Няма такова нещо!
Освен това щом изпитваш страх, то мястото ти не е с този човек! Бих приключила нещата. Не бих живяла в страх дали ще ме пребие днес или утре заради нещо, което съм казала или направила.

Има и жени, които наистина си го просят и провокират (познавам такива за това говоря така). С такъв кеф им палят фитилите, че като им изгърмят бушоните се правят на ни лук яли ни лук мирисали.
Не всеки мъж може просто да "зареже" мигновено такава токсична жена.
Ако и на него са му слаби ангелите много ясно, че ще я пребие.

# 643
Като изключим стандартните коментари на килограм от рода на аууу, ууу, как може, веднага бягай с 200, почти всеки човек, мъж или жена, в дадени ситуации може да бъде докаран да упражнява физическо и психическо насилие. А както знаем има жени особено добри в тази насока, които биха докарали до лудост и най стабилния психично мъж.
Така че безсмислено е да се вадят генерални заключения, просто да го наблюдава в различни ситуации как реагира, когато е изнервен, ядосан, когато някой/нещо го дразни, прагът му на реакция какъв е. Насилниците си личат, психически лабилните също, ако не проявява такива индикации, да си гледа връзката и да не мисли за миналото.

# 644
Много мъже се ядосват на жените си понякога. Но далеч не всеки посяга, камо ли многократно. Това е огромен червен сигнал. Нормален мъж дори да се изпусне веднъж да посегне, ще се извини и ще приключи връзката / брака. Няма да седи със същата жена, която му "натискала копчетата" уж и да я тормози, защото нали - не е виновен  той, а "тази мръсница жена му". Именно многократността е изключително силен червен фар. Да даваш шанс при знаене на тези факти е глупав ход. Каквато и да си душица / овчица, както и силно да те обича този мъж, все нещо ще предизвика спор и тогава - какво правим? А  ако се появи и дете...??

Общи условия

Активация на акаунт