Домашното насилие – тема №4

• 147 230
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 645
Стига бе, как ще живее с някакъв, който много е биел първата си жена и ще ходи на пръсти цял живот около него, че да не я набие.  Ми ако детето им го "предизвика"?

Като няма самоконтрол, да ходи да се лекува, пък тогава да се свързва с разни хора. Или да си намери някоя,  за която не е проблем и я възбужда да живее с питекантроп. Защо авторката да си губи времето?

# 646
  • София
Много мъже се ядосват на жените си понякога. Но далеч не всеки посяга, камо ли многократно. Това е огромен червен сигнал. Нормален мъж дори да се изпусне веднъж да посегне, ще се извини и ще приключи връзката / брака. Няма да седи със същата жена, която му "натискала копчетата" уж и да я тормози, защото нали - не е виновен  той, а "тази мръсница жена му". Именно многократността е изключително силен червен фар. Да даваш шанс при знаене на тези факти е глупав ход. Каквато и да си душица / овчица, както и силно да те обича този мъж, все нещо ще предизвика спор и тогава - какво правим? А  ако се появи и дете...??

Абсолютно, тук не просто има агресия, а системна такава. Аз не бих била спокойна с такъв мъж. Нито бих прекарала живота си в страх да не му натисна някой бутон - или пък детето.

# 647
Бих прекратила веднага връзката след подобна информация. Този човек явно не може да си контролира емоциите. На всеки се случва да го ядоса някой много, но нормалните хора имат граница и тя не включва физическа агресия. Както моя мъж казва понякога, че "му пръскам балона", ама не ми е посегнал. Психически здравите хора намират начин да изкомуникират гнева си. Затова можем да говорим, а не сме животни да се бием. Съветвам питащата да прекрати връзката докато е време и може да се измъкне.

# 648
Доста е принеснително, че дори в темата се появяват мъже, които някак да извинят боя към жена. Тя била добра в това да го докара до физическа лудост и той не издържал видиш ли, тоест отново се прехвърля вината на жертвата. 🤨 Как миналото да не е важно, който и психолог да попитате ще ви върне още в детството, но видиш ли миналата връзка дето е биел жена си няма значение. Аз не бих рискувала.

# 649
  • София
Като някой те изкарва извън нерви, се махаш. Не стоиш да го биеш системно.

# 650
А когато жена бие мъж, кво правим тогава? Както не веднъж съм писал, всичките ми жени са ме удряли, както и някои само приятелки, съученички, колежки. Да ги зачертаем и тях тогава като насилнички или когато е жена към мъж, може ?

# 651
  • София
Ами тръгваш си, какво правиш?

# 652
Ми требваше да съм си тръгнал от всяка и вече да съм в манастир

# 653
  • София
Разбира се, че не е нормално жена ти да те бие. Дори разликата в силата не е оправдание да търпиш подобно нещо.

# 654
Да е само тя, да кажеш в нея е проблема. Една приятелка имах, много се разбирахме с нея. Казваше ми само като те видя и ми идва отвътре да те ударя. Е тя не ме е налагала много, ама и не бяхме толкова близки

# 655
И мъже жертви има, ти си си избрал да е така.

# 656
  • София
Да е само тя, да кажеш в нея е проблема. Една приятелка имах, много се разбирахме с нея. Казваше ми само като те видя и ми идва отвътре да те ударя. Е тя не ме е налагала много, ама и не бяхме толкова близки

Да, проблемът е в теб. Ти си ги избираш такива. Което не променя факта, че поведението им не е ок.

# 657
Рф, звучиш ми като малтретиран тийн. Имахме едно момче в класа, което го налагаха момичетата. Не, не е простимо, грозна гледка беше.
Даже не знам как да коментирам казуса. Негови близки са й казали... По това съдя, че не е било шамар, било е пребиване, за това съм сигурна, щом е стигнало до тях. Колко пък да го е провокирала тази жена, това са глупости. Ако някой ми дудне, ревнува, обижда, вдига ми скандали, ще го напусна, няма да го пребивам. Както и всеки нормален мъж. Този не е такъв. Въпрос на време е да го изнервиш.

# 658
Знам аз, че от малък съм жертва на женското съсловие. В 6-ти клас от училище сме се събрали в автобуса да ходим на екскурзия няколко класа и две много пълни момичета от другият клас не могат да стигнат до местата си. И аз викам на останалите дайте път на слоновете, тогава отнесох няколко яки шамара. Ама ми беше толкова смешно, както и на другите, че хич не се взех за жертва. Пък съм бил значи

# 659
Момичетата са били жертва на твоето лошо възпитание по-точно.

Общи условия

Активация на акаунт