Домашното насилие – тема №4

• 147 233
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 660
Момичетата са били жертва на твоето лошо възпитание по-точно.

Нима оправдаваш физическото насилие в този случай?

# 661
  • Сф
Интересни разсъждения на някои. Аз знам едно, има ли слухове за насилие , бягай на далеч. А в случая говорим за перманентно такова. Това е липса на самоконтрол във всяка една ситуация, която би могла да възникне.  Не вярвам много в това" бил едната , другата не я бие" , защото това са агресивни хора и избива нанякъде. Колкото до това един мъж да го бие жена ...
 Моя близка така избухна веднъж и мъжа и и хвана ръцете.  Просто, нали? И двамата не са насилници и конфликтни и веднага ситуацията се е туширала. Случва се , искам да кажа и в нормални семейства и връзки да има ескалиращи ситуации ,но не се стига до насилие точно. Може единия да излезе, да млъкне, да се въздържа, да се раздели културно. Начини хиляди за справяне. В случая чак за пребиване говорим - човека чисто и просто не е читав. А роднините винаги ще го оправдават- това е класика. Изобщо това мислене " някой го провокирал да избухне" е shit. За психическия тормоз да не говорим..тези хора са нарциси и е трудно с тях. С две думи - напускай! Това е тежък случай.

# 662
Не, но поне сте били деца. Те се случва да се поступат, нали тепърва се учат на добро поведение, търпят развитие. Индивид над 18 да решава семейни спорове с бой е друго.

# 663
И аз бях ударен от момиче като дете. Никога няма да забравя един тежък шамар от красиво момиче, уж невинно, но не съвсем. Бях слабо момче като ученик, момичетата бяха дори по-едри от мен, така че представете си колко съм бил тормозен особено от момичетата.

# 664
...
 Моя близка така избухна веднъж и мъжа и и хвана ръцете.  Просто, нали? И двамата не са насилници и конфликтни и веднага ситуацията се е туширала....

Просто е когато е еднократно. След няколко хващания на ръцете тактиката се сменя, включва се елемента на изненадата, бой от разстояние чрез замеряне и други подобни тактики срещу по силен противник. Така че при добро желание се намира цаката на всеки.
Сетих се за още една случка от училище, в горните класове. Имахме един учител, много бой отнесох от него. Нещо го бях изнервил в час и както стоеше ме замери с квото държеше в момента - някакъв предмет, с всичка сила. Аз обаче имам много бързи реакции и залегнах на мига, нацели мой съученик, добре че не в главата, че щеше да му я цепне. Естествено после не ми се размина, отнесох няколко удара, ама бях свикнал. За ужас на монтесори майките, така съм израснал и няколко шамара не могат да ме впечатлят. Между другото учих в елитно училище, много мои съученици станаха студенти в чужбина след това.

# 665
  • София
И после се чудим защо някой търпял насилие... ами ето, за някои хора е нещо нормално, чак се хвалят.

# 666
Може да са мазохисти. За какво иначе ще търпиш партньор, който те удря, пък е и очевидно по-слаб? Явно за някакво удоволствие става въпрос.

# 667
  • София
Ами мъжете не са възпитани да вдигат джабала как са насилвани, а да се справят. Вкл. и чисто физически са в състояние.
Жените в голямата част дори не се защитават, а какво остава да отвърнат.
Момичетата са били жертва на твоето лошо възпитание по-точно.
Нали говорим, че при словесни обиди трябва да се отговаря със същото, а не да се удря. Това би трябвало да важи и за двата пола.

# 668
В случая с момичетата, които са били обиждани от въпросния господин не можем да говорим за домашно насилие. А той определено има някакъв проблем, дори в начина, по който разказва за физическото насилие упражнявано върху него, сякаш му е кеф наистина......

# 669
Господа, съвсем изпростяхте вече. Как така сравнявате детски закачки (всички сме минали през това) с домашно насилие?

А към дамите намирам за крайно лицемерие да се защитават жени насилници само защото са жени.
Тя ще го псува, ама той няма да й зашлеви един шамар. Я пак?
И после пак той виновен - пък тя божата кравичка.

# 670
Разбира се, че няма.  Да я напсува и той, като държи на реципрочност.

Като го напсува тоя храбрец на  пътя някой бабаит скача да се бие ли? Или шамарите само на жената ги зашлевява, защото тя не може да отвърне. Жалкари са тия, дето бият жени, не е нужно да проявявате съчувствие как били принудени.

# 671
Е бива ли сега такива отношение да получавам като жертва на насилие, вместо съчувствие и емоционална подкрепа?
Засрамете се !!!

# 672
За тебе не е ясно, дали си жертва на насилие, или любител на някакви екстремни практики.

# 673
  • София
Ако тези жени си изкарват агресията по същия върху децата ти, пак ли ще ти е толкова забавно?

# 674
  • София
Преекспонирате някакъв единичен случай. Не знам потресените на каква възраст сте, но някога не сме възпитавани да хленчим за всяка несгода. Не е заради социализма, дори на теория бяхме равни с мъжете, докато в Щатите са издавали наръчник на добрата съпруга.

Общи условия

Активация на акаунт