Домашното насилие – тема №4

• 147 190
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 615
  • Най-красивата страна
Нашата болногледачка-жена на 35г.ми сподели,че мъжът и я биел често години наред.Тя си тръгвала с детето,той отивал да се моли и тя се връщала.Всичко се повтаряло.Освен това  изневерявал.
При поредното сдобряване тя забременяла втори път.Той обещал да се промени.Тя родила второ дете.
Той спрял да я бие,но не спрял да изневерява.
Сега след 6 години тя го тормози психически-държи се зле с него.Сама ми разказа как и прави кеф да го унижава пред хората.
Вкъщи му слагала яденето на масата и до тамТой проси внимание,ама няма...Бил болен - тя не се интересувала,той се дразнел...Чух я как го псува по телефона и се изумих...
Той пак и изневерявал.тя му вдигала скандали...

Питам я не се ли страхува ,че той пак ще я набие.Не се страхува.
Питам я защо седи там,след като го мрази-искала той да страда.
Има къде да отиде,има си работа и доходи жената.
Много е сигурна ,че той няма да и посегне,ама аз се притесних за нея,че може да пострада.
Аз мисля,че насилниците не се променят и рано или късно ще я набие .

Вие как мислите?
Все бях чувала,ама такова нещо...не.
Тя всякаш умишлено го провокира.

# 616
Това е кошмар и ужас. Не знам защо хората седят в подобни отношения. Ще се разболеят.

# 617
  • София
Моята майка е така. Тя вече се разболя, но имам чувството, че чрез болестта и държанието си покрай нея, отмъщава на баща ми. Не искам да съм като нея, не искам такъв живот, не искам никакви отмъщения, нито хора, които ме нараняват.

# 618
Ами тя явно иска да го накаже заради преживяното, но така наказва и себе си...психолог трябва тук, а не познати да й казват да се махне.

# 619
  • София
След всяка изневяра става така - една безкрайна игра на отмъщение. Ако един от двамата има поне грам акъл, ще се махне. Ако не - болести всякакви.

# 620
В темите за изневери ще прочетеш как семейството трябва да се пази, как всичко е човешко и т.н. Само дето ако ти е в твоята къща, никой няма да го живее вместо теб. Всеки трябва да се спасява, вместо да отмъщава. Не знам защо хората искат да се самоизмъчват. Разделени биха могли да са 100 пъти по-спокойни, а това е най-важното.

# 621
Защото си наранен, егото ти, гордостта ти, унизен... и на свой ред искаш реванш, защото е нямало разговор дори, обяснение, прошка и извинение , а се продължава. Не винаги е защото семейството се пази, много хора без деца и брак седят в токсични връзки и се нараняват. Замислям се за психолог и аз, всичките ми познати, които ходят за най-различни неща - следродилна депресия, компенсаторно хранене, страх от връзка и т.н. има ефект.

# 622
  • При семейството си
Аз бих сменила болногледачката, да, знам, не е лесно. Подобни, чужди драми не ми трябват в семейството в подобен момент.

# 623
  • Mediterraneo
Какво общо има чуждата драма с това как си върши работата жената? Всеки има някаква драма, слава богу, че не си ги знаем всичките.

# 624
  • При семейството си
Имала съм детегледачка с драми с вид насилие в семейството. Да, отразяваха се и на работата и’
От драма до драма има разлика, факт, че всички го имаме.

# 625
Нашата болногледачка-жена на 35г.ми сподели,че мъжът и я биел често години наред.Тя си тръгвала с детето,той отивал да се моли и тя се връщала.Всичко се повтаряло.Освен това  изневерявал.
При поредното сдобряване тя забременяла втори път.Той обещал да се промени.Тя родила второ дете.
Той спрял да я бие,но не спрял да изневерява.
Сега след 6 години тя го тормози психически-държи се зле с него.Сама ми разказа как и прави кеф да го унижава пред хората.
Вкъщи му слагала яденето на масата и до тамТой проси внимание,ама няма...Бил болен - тя не се интересувала,той се дразнел...Чух я как го псува по телефона и се изумих...
Той пак и изневерявал.тя му вдигала скандали...

Питам я не се ли страхува ,че той пак ще я набие.Не се страхува.
Питам я защо седи там,след като го мрази-искала той да страда.
Има къде да отиде,има си работа и доходи жената.
Много е сигурна ,че той няма да и посегне,ама аз се притесних за нея,че може да пострада.
Аз мисля,че насилниците не се променят и рано или късно ще я набие .

Вие как мислите?
Все бях чувала,ама такова нещо...не.
Тя всякаш умишлено го провокира.

Притесняваш се за нея….Бих казала - неоснователно, ако не беше упоменато, че работи за теб/семейството ти, като болногледачка.
Предлагам да се опиташ да разграничаваш семейните отношения на хората, личният им живот и избор, от обстоятелствата/условията/отношенията, които ги свързват с теб. С по-малко думи - не се намесвай там, където не ти е работа.

# 626
Мислите ли,че мъж,който многократно е шамаросвал и бил първата си жена ще го направи и със следващата?
Въпреки че до сега не го е направил-две години връзка .Държи се добре,мил,внимателен,грижовен.Но съмненията  ,че всичко ще се повтори остават.
Някои твърдят,че той може да не се държи така втория път.Но на мен не ми се вярва.
Насилникът остава ли си насилник или може  с втората жена да не е такъв?

# 627
  • София
Със сигурност ще се повтори. Никакво съмнение нямам. Да, насилникът си остава насилник. Няма как да не е такъв с която и да е жена!
Ако става въпрос за теб - спасявай се.

# 628
Аз имам наблюдения върху един познат, който много обиждаше първата си жена, не я зачиташе за нищо и я унижаваше при всеки удобен случай. Разведоха се. С втората е съвсем различен, но тя и не му даде грам възможност да прояви тези си страни. Заедно са вече от 17 години. Не съм чула да има някакви проблеми.

# 629
Ако е еднократно, съм склонна да повярвам, че няма да се повтори.
Но щом е многократно...
Тук ключовата фраза е „връзка“. Повечето насилници си показват рогата след като връзката премине в брак. Демек, вързана си ми, няма къде да ходиш, ще търпиш.

Общи условия

Активация на акаунт