Домашното насилие – тема №4

• 147 150
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 600
Домашно насилие е докато си съпруга на насилника, след развод той ти е никой и би трябвало по съвсем друг закон да се третира насилието. Намираш си добър и опитен адвокат по наказателно право и действаш проактивно.
За всеки случай можеш да посетиш специализираните магазини за защита, да си набавиш това, което ще ти е удобно да ползваш, в случай на нужда.

# 601
Само държавата ли в виновна, че от това семейство вече е възпитан още един насилник?!
Надявам се дъщерята, която е имала смелостта да се обади на 112, поне тя да се измъкне…от тази семейна среда.

Как? Най-вероятно и тя ще бъде бита и мачкана от баща си. Да не би някой да си предствя, че ще и се размине?

# 602
  • При семейството си
Домашно насилие е докато си съпруга на насилника, след развод той ти е никой и би трябвало по съвсем друг закон да се третира насилието. Намираш си добър и опитен адвокат по наказателно право и действаш проактивно.
За всеки случай можеш да посетиш специализираните магазини за защита, да си набавиш това, което ще ти е удобно да ползваш, в случай на нужда.
https://lex.bg/mobile/ldoc/2135501151
Чл. 3, т.1 и т.2 включват точно и бивши.
Алекс, да, вярвам, че има и начини да се отървеш.

# 603
Най-добрата защита е оръжието, има малки бойни пистолети, но в България получаването на разрешение за притежаване и използване на бойно оръжие е голяма битка.

# 604
  • Пловдив
Най-добрата защита е оръжието, има малки бойни пистолети, но в България получаването на разрешение за притежаване и използване на бойно оръжие е голяма битка.
Превишаване пределите на неизбежната отбрана ?????

# 605
Янтра
Много закони ми цитираш, но като ти опра ножа в гърлото, правиш друго, ако не се защитаваш ще умреш, това е просто и ясно.
За мъжа това е целувката на смъртта, а за жертвата спасение. Broken Heart

# 606
Един лютив спрей би свършил работа. И инстритуциите да си вършат работата.

Иначе призовавам форума да обяви рф-то за жертва Н1 на насилие. Горкичкия, колко тормоз, кво нещо...

# 607
Мани, мани, що все на мен ми се случва...

По темата, пищов не е подходящо за такива случаи, дали ще го извади навреме, дали пък няма да го усмърти насилника и после да я съдят за превишаване на самоотбраната- все кофти работи. По-добре електрошок, ефективно, и ако го нацели в главата доста трайно успокояване на насилника.

# 608
  • Пловдив
Зачетох се в темата. Абсолютно до жена е пернишкият случай. Не знам дали жената е тъпа овца и кое я мотивира, но определено един прокурор, дори бивш ръководител на окръжна прокуратура, не е феодалът, когото си представяте и както го представяте. Ако е толкова пребивана, айде, да му издейства наказание, не зависи само от нея, ами да го напусне, от кого зависи? С какво я заплашва според вас, с убийство от мутри ли? Дъщерята е на 15 години, не е бебе, което трябва да му го дава да го вижда всяка седмица. А прокурорите дори ги "затварят" в София, не в Перник, в смисъл - Софийският градски съд. Дори да приемем, че той може с връзки да си уреди да му се размине наказанието, как ще задържи силом жената да стои с него, да не е Кръстникът? Айде стига. Не знам подробности и не твърдя, че е тъпа овца, но че е въпрос на жена, съм практически убедена.

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 17:36 от Магдена

# 609
  • София
Магдена, и аз мислех горе-долу същото. Обаче този сигурно има връзки в разни такива среди, виж какъб вухабев адвокат си е взел.
България не е Щатите, да избягаш на хиляди км с фалшива самоличност.

# 610
Случаят едва сега е станал публична тайна. Тази жена със сигурност е била бита още в началото. Когато са били гаджета, когато е била бременна, когато е имала само едно дете,когато е оя не е бил прокурор, когато.... Просто си тръгваш при първия признак на насилие! Това е. А не седиш с години и после "ама аз май паднах". Ми, ОК, падай си, щом те кефи.

# 611
  • София
Пак ви напомням, че има един дълъг период докато тръгне делото, в който на тази жена може всичко да й се случи, ей тъй, на улицата.

# 612
Реално погледнато на всеки може всичко да му се случи.

# 613
Пак ви напомням, че има един дълъг период докато тръгне делото, в който на тази жена може всичко да й се случи, ей тъй, на улицата.

То и след това може да ѝ се случи. Малко ли жени бяха убити от мъже, които уж нямаха право да ги доближават?
Кой знае на колко неща се е наслушала жената в обкръжението на мъжа си. Плюс евентуални закани какво може да причини не само на нея, но и на децата, близките, приятелите и т.н...
Не я оправдавам, но и не мога да я упреквам, доколкото мога да си представя на какво са подложени жените в нейното положение. У нас, в България. Не в САЩ, не на кино...

# 614
  • София
Ей сега във ФБ чета за прокурора.... Този си е жив мафиот, ако е вярно написаното. Намерих сайта, нищо че е клюкарски. Те нерядко уцелват истината.
https://kliuki.bg/razkritia/pernishkiyat-prokuror-biser-mihaylov … yko-kravta/196648

Общи условия

Активация на акаунт