Домашното насилие – тема №4

• 147 176
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Рокси, ясно че имаш деца, за които да мислиш, обаче ти заради пусто жилище не можеш да се оправиш ефективно с твоя хубостник. И той го знае много добре
В смисъл?
Всъщност не следя актуалната ситуация, но ти все уж се разбираш човешки с него и накрая си излъгана за нещо... Но повтарям, че не знам какво става при теб в момента, а и не ми е работа.
Само ще кажа, че при СИО не можеш да очакваш той да се откаже просто така, без нищо.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 11:06 от bubanka

# 511
  • София
Много добре знам и съм напълно наясно за апартамента. Примирих се, че аз ще съм тази навън засега. Писна ми от военни действия.

# 512
Нямате ли братя или сестри, при които да утидете? Иначе не е редно да те гони, дори и да си му изневерила пак не е редно да те гони от дома ти.

# 513
Скрит текст:
Не може всички да тръгнат да спасяват жертвите, не е това и идеята. Което обаче не значи да бъдем толерантни към насилниците, да си хортуваме с тях и да се правим, че не забелязваме действията им. Понякога най-добрата помощ в такива случаи е тиха, методична - неизменна подкрепа и рамо, на което жертвата да се подпре, когато събере нужните психични и материални ресурси.

Ясно е, че без помощта на жертвата измъкването е много трудно, но това не значи, че жертвата сама си го търси, така си й харесва и т.н. Много пъти жертвите системно, жестоко и напълно умишлено са лишени от възможностите си за съпротива. Насилникът работи с пълни сили първо да увлече жертвата, после да премахне всичко, което би й дало сила да се махне - самочувствие, финанси, приятели. Често се таргетират хора, които вече са уязвими по някаква линия - може да са неуверени, да нямат социален кръг, да нямат роднини, да нямат добри финансови възможности. Заплахите също са неизменна част от репертоара. Особено тежко е, когато това е започнало в детството, а интимната връзка с насилник просто е последвала семейната такава с баща/майка. Отстрани изглежда по един начин, но механизмите да се стигне до това някой да се връща към насилието изобщо не са толкова прости и не опират до "ми той/тя сам си го прави".

Съдът пусна от ареста пернишкия прокурор Бисер Михайлов
Съпругата му отрече да е бита, обяви случая за битов скандал

Категорично не съм жертва на домашно насилие. Снощи се случи обикновен спор между нас, който прерасна в скандал. Обикновен битов скандал, какъвто има във всяко семейство... Имам травма на главата, която е от падане на земята. По-скоро мисля, че се спънах. Или загубих равновесие по-скоро и след това паднах и оттам ми е тази травма на главата... Мъжът ми не ми е посягал и не ме е удрял", каза Биляна Михайлова пред Нова телевизия от болничната стая.

https://www.mediapool.bg/sadat-pusna-ot-aresta-pernishkiya-proku … v-news352292.html

# 514
  • Варна
Тъпа овца. Без капка извинение. Заради такива страхливки, които до последно прикриват насилниците, разни отрепки се веят безнаказано. Не знаела откъде е раната ама не бил мъжът й...

# 515
Заплашили са я с нещо вероятно Sad

# 516
  • София
Много тъпо ми стана от този случай. Заради такива случаи падат и други случаи, в които съдиите си затварят очите.

# 517
  • here and now
Това, ако го коментирам, рискувам да получа бан.

# 518
  • София
Ами не е тъпа овца, изплащена и смачкана е - и има защо, никакъв шанс няма в Перник някой да затвори мъжа й и да я спаси. Болно общество и неработеща система на абсолютно всяко ниво. Нали не мислиш, че в Перник целия град не го знае това от години?
По учебник е техния случай, всичко ми се свива за тази жена и дъщеря й.

# 519
  • София
Сама понякога се посинявам много качествено. Преди месец един ден си открих сериозна синина на задната част на крака, която чудесно се виждаше от роклята ми. Почти не ме болеше, както се случва при сериозни удари, нито имах спомен да съм се шибнала някъде...Също сама си избих жив и здрав първи зъб, удряйки се в металната каса на вратата.
Което не означава, че не вярвам в домашното насилие, но давам примери. Тази кикимора лъже като дърта ци***ка, ако се беше наранила от падане, защо скъпоценният й мъж не я е отвел на лекар?

# 520
Класическа картинка на семейство, в което от години има домашно насилие. Жената отрича и прикрива насилника, синът го копира и самият той вече се е превърнал в насилник.
И никой нищо не може да им направи...

# 521
  • София
Случаят е кристално ясен и ужасен.
Дошла е полиция, жената с разцепена глава, съседката ги е чула, ама било "обикновена битова свада".
М@@@@ му и държавата, и закон, и система, и всичко....

# 522
  • София
Семейство Адамс от Перник.
Не зная дъщерята каква е, но дано се спаси оттам овреме.
Във ФБ иронично даваха съвети и дядото да се включи в някой бой, та да са 3 поколения биячи.

# 523
  • Mediterraneo
Дъщерята на моя приятелка ми сподели, че гаджето й, с когото живеят вече повече от година заедно, онази вечер й потрошил огледалата на колата и я оставил да спи в колата цяла нощ. Разбира се,по обяд на следващия ден се сдобрили и, освен финансово притеснение за поправката на огледалата, детето не вижда проблем в случилото се.
Говорих, обяснявах, какво още да направя... Не знам и да казвам ли на майка й. Поставям се на мястото на майката, защото дъщеря ми е на почти същата възраст. Но детето сподели на мен, мисля, че нямам право да я прескачам. Объркана съм и направо чукам на дърво и се моля дъщерите ми да попаднат на свестни хора до себе си

# 524
Ами ако следващия път гаджето потроши самата нея?
Според мен трябва да кажеш на родителите ѝ. Ако могат, да вземат мерки или поне да имат готовност да я приютят при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт