Домашното насилие – тема №4

• 147 288
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 690
Тамън да ти напиша нещо на контра, и се замислих, че си права до някъде. Обичам да докарвам жените до лудост, налагането е странична реакция от което или следствие

# 691
  • София
Не знам до какви лудости ги докарваш, но пак не е редно да те бият на почивки. Не е адекватен отговор просто, дори и да си егати дивака. Не ти оправдавам там поведението, не знам какво е точно, както не бих оправдавала жена, но боят не е нормална реакция в нито един от тези случаи.

# 692
Биячите са льольовци, и мъже, и жени.
Ето, жената се напила и го обиждала, ами явно не го е уважавала, той вместо да я респектира, я бие. (Респектът не е = бой.) Всъщност аз не вярвам на неговата история, ама това е друг въпрос. Системно битите жени се смачкват, не са толкова отворени.
Мъжът ми не ми е посягал, никога не е посягал на дете, жена, животно, ама някак си и тон не мога да му повиша, респектира ме по някакъв начин и ми свива сармите. А не съм лесен характер. У нас не се повишава тон и обидите са забранени. Иначе редовно се изнервяме като не сме на едно мнение и просто спираме разговора. Изисква се емоционална стабилност, хладнокръвие и взаимно уважение да не се разправяш като маргинал. И на някои хора може да им е смешно и тъпо да не си вдигнат скандалче от време на време или да метнат някой тиган, но много добър въпрос беше зададен "а ако така се държи с децата ти?". Хората забравят, че по някое време се включват и деца в тази мила семейна картинка. На тях не им се пали кръвта или страстта от такива взаимоотношения, а се смачкват психически.

# 693
Може ли мъж да обича жена и да я шамаросва,да я пребива?Ей това не мога да го разбера аз.
Добре е ,че  и мъже  се включват.
Всички мнения са ми полезни.

# 694
Може ли мъж да обича жена и да я шамаросва,да я пребива?Ей това не мога да го разбера аз.
Добре е ,че  и мъже  се включват.
Не. Защото за да обичаш друг човек трябва да обичаш и уважаваш първо себе си. Този човек има някакъв свой вътрешен проблем. Иначе и аз не вярвам на тази история.

# 695
Добре е ,че  и мъже  се включват.

Според него сигурно може, ама кой иска да пробва?

Пък и тия дето се бият за кеф и адреналин не се пребиват и не се посиняват,  някакви там остри усещания докарват и дотам.

# 696
Като стана дума за децата, зависи от конкретната ситуация. Ако си го заслужават, нямам против да отнесат някой шамар от учител или треньор, както и вкъщи да се повтори съответното упражнение. Но някой да си позволи да си избива комплексите на тях - имахме такъв случай преди време -тогава се въздържах само до законовите действия, но ми струваше колосални усилия да няма строшени нечии глави. Колкото и да пиша глупости тук, знам как и кога се прилага физическо въздействие, децата също са научени. Както и много държа да не стават като мен и да се подиграват на други деца, за такива неща големия е ял и шамари, понеже е водещ в класа си и сред приятелите си.
Между другото имаме няколко случая на нападения от тинейджърски банди над деца и стари хора, не от някакви циганета, а българчета, деца от добри семейства, никога не пипани дори с пръст, с марковите дрешки. И нямащи респект нито от учители, нито от родители, информацията е от първа ръка. Така че определено има някои грешки в монтесори възпитанието.

# 697
Да ви кажа, не е за пренебрегване кой е физически по-силния пол. Един мъж може такъв шамар да ти зашие, че повече никога да не станеш. Не мога да кажа същото за жена. Прегледайте черните статистики.
Тук не говорим вече за токсичност, а за оцеляване.

# 698
  • София
То, честно казано, дори не е толкова важно дали ще повтори или няма да повтори. Като разбереш такова нещо за някой човек, няма как да продължиш да си близък с него. То просто става различен този човек за теб, няма как да остане мил и любим в очите ти.

# 699
  • Сф
Говоря днес с въпросния годподин и го питам защо не е изгонил жената,ами я е бил ..
И той ми обяснява,че имал чувства към нея тогава и затова.Тя се държала нагло,пиела,заяждала се,обиждала го,правела скандали,той търпял много,но като му паднело пердето и я почвал...Иначе е откровн,всичко си каза човека..Тук вече онемях.
Ами не го разбирам това нещо.
Как така хем я обичал,хем я спуквал от бой?????Възможно ли е това според вас?Според мен -не.
А ако видите как се държи,няма да повярвате ,че е способен на такова нещо.
Ясно е ,че нищо няма да излезе...
Аха,,пиела.. а той седял на чаша мляко с нея ?
Интересно защо е избрал изначално такава невъзможна жена , каквато описва. Не се чуди. Лика прилика са си били , но пак не оправдавам насилието !
Ти тоя пиян виждала ли си го? Изобщо в компания, където има възможност да се изяви. Няма начин просто. Колко и да се пази в началото, на 5,6 месец избива.
Странен нездрав  интерес имаш към насилници. Хайде някои не знаят, ти знаеш и се вреш...

# 700
Анонимна, той като ти ги разказва тези неща най-спокойно, ти не замлъкваш ли? Не ти ли се разваля настроението? И ако е така, не те ли пита защо?

# 701
Да,разваля ми се настроението,като ги слушам тези неща.
Да,той пие,но пиян не съм го виждала.
Отдръпвам се полека.
Изстивам.

# 702
Точно Бърди. Като студентка имах един обожател, който работеше от време на време като охранител в един магазин. И разбрах, че пребил едно дете, което взело вафла без да плати. Не говорим за шамар, а за пребиване. Толкова противен ми стана този човек, че повече не излязох с него. Не съм се уплашила, че в някакъв момент може да пребие и мен, просто ми стана гнусно.

# 703
  • София
Аз го казах на моя екс за последните години "изкарваме най-лошото в нас и точно затова не трябва да сме заедно". И е така.
Оня там, на анонимната ще посегне пак. Това, че е казал, че обича някоя жена, си е някакво негово извратено понятие за любов. Не истинска любов.

# 704
Точно Бърди. Като студентка имах един обожател, който работеше от време на време като охранител в един магазин. И разбрах, че пребил едно дете, което взело вафла без да плати. Не говорим за шамар, а за пребиване. Толкова противен ми стана този човек, че повече не излязох с него. Не съм се уплашила, че в някакъв момент може да пребие и мен, просто ми стана гнусно.
Естествено. Но е по-лесно, когато е само в началото, и няма още чувства. Само обонятел, а не още връзка. Когато има емоции пак те отблъсква подобно откритие, но търсиш вратичка. Ето момичето пита "Възможно ли е да я е обичал." Няма логика, но е нормално да бъдеш объркан, но не трябва да си толкова сляп, да си затваряш очите за такива червени знаци. За мен в такива моменти трябва да споделиш на всички около себе си, родители, роднини, приятели, не трябва да го криеш и да се затваряш, нещата ще се изяснят и решението ще си дойде само така.

Общи условия

Активация на акаунт