Домашното насилие – тема №4

• 147 112
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 735
  • Варна
Каква кръв по пода, онова момиче лятото го нарязаха с макетен нож брутално и пак го изкараха лека ли беше, средна ли телесна... Чакай ти на един знак да ти отърве кожата...

# 736
  • София
А пък онази на прокурора беше казала, че сама се е ударила....
БГ...

# 737
  • София
В други държави съдят въпреки свидетелството на жената?

# 738
Да, именно това е проблема в БГ - че трябва жалба от жертвата, за да се случи нещо. В другите държави /от белия свят, де/ няма такива работи - ако има доказателства, свидетели, няма искам-не искам, тя може и да отрича, ама няма значение, съдят го. Не знам кога ще го променят и тук.

# 739
  • София
Дори при липса на свидетели?
Съмнява ме дори в прехвалените бели държави да съдят при недоказуема вина. Но ЕЖК е силна институция

# 740
Е, написала съм доказателства и свидетели.
Примерно, жената постъпва в болница. Лекарите са длъжни веднага да сигнализират като видят,.че е побой. После се разпитват съседи и те ако кажат, че често чуват скандали и викове и хоп готово, в друга нормална държава е осъден. Жената и децата се защитават. Ако тя не искс, децата се вземат от социалните. Това с децата е много действащо, защото трябва да избира децата или насилника.

# 741
В случая и дъщерята се е обадила на 112...

# 742
В друга държава, тоя нямаше да е прокурор, а синът му щеше да е в затвора. И това не е ЕЖК.

# 743
  • София
В друга държава, срещу моя екс щеше да е тръгнало дело вече....

# 744
Не мога да си представя да ударя мъж, камо ли собствения си, извън контекста на, хм, някакви ролеви игри при особени обстоятелства, не че ме влекат, но да кажем.
Ама така да му набия един тупаник, пък и той да го разправя така примиренчески Simple Smile
Веднъж ми се е случвало жена да ме удря - преди няколко години. Бяхме се скарали и тя започна да ме удря доста силно по раменете, с юмруци. Аз съм 188, 90+ кг и съм в доста атлетична форма вследствие на различни спортове и фитнес. Не ми е и хрумвало, че мога да й отвърна на ударите. Отнесох си няколко удара като първия пич, преди да изляза от апартамента. Не подадох сигнал в полицията, причините за което са много - срам, липса на вяра, че има смисъл и т.н.  Има много мъже, които реагират по същия начин. Жените се възползват от това, че мъжът им е такъв, че не би отвърнал на жена и по-слаб човек и че е против насилието и се поддават на емоцията си да го наранят физически. Звучи смешно, да, но такава е реалността.

Ако ми се случи отново, ще подам сигнал и ще изгоня момичето от живота си. Тогава не направих нито едното, нито другото.

# 745
Леле удряла те е по раменете със своите ръце тебе по големите мускули, и ти не си подал сигнал в полицията.. ц ц

# 746
  • София
Явно мъжете винаги са в грешка - точно с какви думи разказвали, а ако се оплачат - иронично цъкане. Да не говорим какъв хейт ще отнесе, ако се оплаче в полицията.
Искате адекватни реакции, а самите вие не ги проявявате. Съгласна съм, че много жени се възползват точно от слабостта си. Ударите болят, дори и мъжете.
Ако един мъж и жена са по 80 кг? С тази маса тя може да удари подобаващо, че и да носи на бой.

# 747
Леле удряла те е по раменете със своите ръце тебе по големите мускули, и ти не си подал сигнал в полицията.. ц ц
Звучи смешно, така е. Ударите боляха и предпочетох да си тръгна. За много хора е смешно и срамно далеч по-слаба жена да налага мъж и той да не отвръща. Аз съм против насилието и бих приложил такова само в краен случай. То не е начин, с който да се отнасяш с другите хора - особено близки. Грешка беше, че не подадох сигнал.

# 748
Cuckoo, синове ли имаш или просто мразиш жените?
Че и на бой да носела, аз тренирам с тежести, нямам 60 кила, но почти всеки мъж е по-силен от мен, даже и кльощавите. Този специално се похвали, че е мускулест, да смешно звучи това с полицията в случая. Жените не ги признават, ако нямат синини и нещо счупено, жената на прокурора стигна до болница, някои с изваден далак и нищо, но този щял да се оплаква в полицията. Ако не е тъжно, щеше да е смешно, да.

Аа а той си помислил, че в случая смешното е, че той не е отвърнал..... сега вече стана грозно.

# 749
Звучи смешно, така е. Ударите боляха и предпочетох да си тръгна. За много хора е смешно и срамно далеч по-слаба жена да налага мъж и той да не отвръща. Аз съм против насилието и бих приложил такова само в краен случай. То не е начин, с който да се отнасяш с другите хора - особено близки. Грешка беше, че не подадох сигнал.

Хубаво, че си си тръгнал,  за сигнала ти си знаеш, но останалото е погрешно.

Ти можеш много лесно да възпреш всяка жена да те удря, докато за жените е много трудно да се защитят от мъж. Трябва да са обучени, или въоръжени, или той да е много пиян или замаян, и пак е изключително опасно. Само от тази сутрин имаме два случая - едната жена е завързана за радиатор и малтретирана, преди насилникът да се самоубие, оставена в локва кръв, другата изхвърлена и безпомощно състояние пред блока. Колко често имаме случаи жена да причини нещо подобно на мъжа си? Жената, която те е удряла по раменете  можеше ли да го направи? А ти си можел да и сториш и едното и другото. Въпрос на обикновена физическа сила, която доминира при случаите на домашно насилие. Който е по-силен бъхти. Родителите - детето, мъжът -жената. Изключение може да има, ако жената 100 кг мускули състезателка по джудо, а мъжът - слаботелесен. Иначе не.

И моля да се въздържите от кухи лозунги като "Насилието няма пол" и "Психическото насилие е по-страшно".  Дай аз да ти счупя ченето и да те пратя в Пирогов, пък ти ми кажи "к.ва" - да видим кое е по-страшно.

Последният абзац не е към теб.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 11:50 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт