Домашното насилие – тема №4

• 146 331
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 1 875
Хора разни, някои са над 50-55 г и не им се занимава с разводи, делби на имущество, пък нови бракове и мъже съвсем. Поддържат си приемливи за тях отношения, без кой знае каква близост, всеки си има доходи, гледа си неговите занимания и ангажименти.

# 1 876
  • There I was on a July morning
Скубиду, аз не вярвам мъж насилник да е спрял заради еднократно викане на полиция. По-скоро жената лъже, че той се е превъзпитал.
Сигурна съм, че не лъже, като не искам да навлизам в детайли откъде знам.
И изобщо смятам за много грешна подобна нагласа: "не вярвам да е спрял заради едното викане на полиция", "не вярвам, че ако направи едикакво си ще помогне". Еми все отнякъде трябва човек да започне, "помогни си сам, за да ти помогне и Господ", има и други стъпки, има и организации, които биха се задействали, стига да има воля и желание за промяна на статуквото.

# 1 877
Ма никой не е казал да не се вика полиция. Естествено, че ще извика полиция. После жалба, медицинско, дело за ограничителна заповед и развод. Това е. Да, от викането на полиция се започва, ама не се свършва там.

# 1 878
Помогни си сам = раздели се с насилника си. Всичко други са пълни глупости.

Да си стоиш с него, заплашвайки го с не знам си какви компромати... заради статукво и имоти...? Да не го ядосаш, нали, всеки си гледа своето и му стъпваш на пръсти. И той вече не е насилник, да. Повярвах.

# 1 879
И аз наскоро избягах от такъв. 10 години брак, търпях го ама детето по отрасна, той взе и на нея да крещи. Хванах си багажа и детето и с помощта на сестра ми се изнесох. Посягал ми е, но след като подадох жалба в полицията спря. Но вербално не се спря, то не бяха обиди, заплахи простотии и т. н. Но щом започна и с детето да се държи така_ куфарите и дим да ни няма. Сега ни е спокойно.

# 1 880
Сагата продължава. Баща ми не говори с никой- майка ми, децата.Гледа като буреносен облак и представете си - смъртно обиден ни е. Тъй като през всичките тези години ни е помагал-сам, без ние да изискаваме от него, не материално-а със труд, сега изглежда смята, че ние сме неблагодарни  и очаква да се извиним. НИЕ! Вменява ни вина -за това ,че съм се обадила на 112. Как не разбира,че поведението му е неприемливо и недопустимо? Как така даже ще се обижда и сърди, че видиш ли аз съм се намесила?
Наистина си мисля,че този човек е психически болен. Как ще потрушиш очилата и телефона на 73 годишна жена, ще я псуваш и блъскаш и после ще очакваш даже извинение, за това че е потърсила помощ, и че аз съм се  намесила? Не разбирам .Вместо да се засрами, той ни е обиден, моля ви се.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 13:32 от Анонимен

# 1 881
  • София
Така е научен и за него това е нормално. Колко ще го чакате да се промени? Нека се сърди. Сърденето в такава ситуация е манипулация и психически тормоз, между другото. Ако му се вържете, затвърждавате правото му да повтори.

# 1 882
Ми човека е насилник с изкривена психика. Кво очакваш? Не, няма да се осъзнае. Никога.

# 1 883
  • Лондон
Сагата продължава. Баща ми не говори с никой- майка ми, децата.Гледа като буреносен облак и представете си - смъртно обиден ни е. Тъй като през всичките тези години ни е помагал-сам, без ние да изискаваме от него, не материално-а със труд, сега изглежда смята, че ние сме неблагодарни  и очаква да се извиним. НИЕ! Вменява ни вина -за това ,че съм се обадила на 112. Как не разбира,че поведението му е неприемливо и недопустимо? Как така даже ще се обижда и сърди, че видиш ли аз съм се намесила?
Наистина си мисля,че този човек е психически болен. Как ще потрушиш очилата и телефона на 73 годишна жена, ще я псуваш и блъскаш и после ще очакваш даже извинение, за това че е потърсила помощ, и че аз съм се  намесила? Не разбирам .Вместо да се засрами, той ни е обиден, моля ви се.
Нарцист и психопат. Така е намерил. И ,щом до тук е допуснат,няма спасение. Втрещена съм ,че след обаждане на 112 ,полиция не е дошла. Искаше ми се , такива случай да приключват за 24 часа. В момента гледам подобна история,само че, по стечение на обстоятелствата, жената е на 3 500 километра от насилника,но за капак е и пияница. Наследниците взеха нещата в свои ръце ,защото жертвата няма тази смелост.
Анонимен член , посъветвайте се поне с кварталния ,не оставяйте този нарцист да продължава.

# 1 884
Много натрупан гняв и неизказан явно, щом й чупи очилата... не знам какво е това, злоба ли, психопат ли, от инат ли... тъжно е, че и на тази възраст, когато хората трябва да са по-смирени и лишени от его откачат тотално. Надявам се, че не й е чупил нещата цял живот. Но нейното поведение също е неадекватно. Най-добре вие се отдалечете от тях, защото такива отношения дори само да ги слушаш ти влияе зле като интоксикация.

# 1 885
Ами хайде сега накарай 73 годишни да се разведат, точно никога няма да го направят. Аз писах по нагоре за мои приятели, жената намери начин да го постави на място и да го игнорира, той си дреме сам в една стая, ама няма как да ме разберат хора с 10-15 години семеен стаж. Нито жената ще тръгне да виси на врата на децата си да им спи в хола, нито “дядото” ще се изнесе и къде ще отиде. По-сложно е на по-зряла възраст, утре ще получи някой инсулт и всички “спасители” ще се чувстват виновни, жена му ще го гледа болен от дълг и с омраза. Нямам решение на казуса, просто си разсъждавам.

# 1 886
  • Лондон
Много натрупан гняв и неизказан явно, щом й чупи очилата... не знам какво е това, злоба ли, психопат ли, от инат ли... тъжно е, че и на тази възраст, когато хората трябва да са по-смирени и лишени от его откачат тотално. Надявам се, че не й е чупил нещата цял живот. Но нейното поведение също е неадекватно. Най-добре вие се отдалечете от тях, защото такива отношения дори само да ги слушаш ти влияе зле като интоксикация.

Как да се отдалечи от майка си? Дали има човек ,който знае ,какво ще преживява майка му ,и той да отиде още по далеч? Според мен , насилника трябва да знае ,че  неговата жертва ,не е сама .

# 1 887
Под отдалечаване имах предвид да не се окаже, че утре са се събрали пак на една маса, заради някой празник или децата. И най- вече отдалечаване от насилника, а не да си ходят на гости и да се държат все едно нищо не се е случило. Аз не бих пуснала децата си при него, това трябва да бъде една от последиците.
И майката е доста възрастен човек, предложено й е да тръгне и не го прави ... а даже слугува на насилника. Според мен дори ще започне да убеждава дъщерята да му доведе децата.

# 1 888
Нищо, нека си се сърди. Ти кажи, че пак ще извикаш полиция, ако бие майка ти. Защо се чувстваш виновна? Явно ви е наплашил дотолкова, че даже сърденето му преживявате.
На мъжа си обясни нещата, не ми харесва това Майка ти го предизвиква. Как ще удряш 73 годишна жена, нали ще падне и ще си потроши нещо, или ще се удари и е дотам.

Баща ти прави недопустими неща, повтаряй си го непрекъснато. Тормоз и бой не се компенсират като дойде да ти сложи паркета. Ами ако децата разберат, че дядо бие баба, как ще се почувстват? Сега много се говори за тия неща, не е като едно време, да се счита за нещо обикновено.

Кажи на баща ти, че не е прав да ви се сърди, че го обичаш въпреки всичко и си му благодарна като дъщеря, но колкото пъти бие майка ти, толкова пъти ще викаш полиция.
Майка ти не я слушай, тя е съзависима ли, как се казваше. Но ако и потроши нещо на твоята глава ще е.
Сплашете го малко тоя старец.

# 1 889
  • София
Между другото, репликата, че майката го е предизвикала, е отвратителна, и сериозно би ме смутило да знам, че човекът до мен разсъждава по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт