Домашното насилие – тема №4

• 146 303
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 1 920
Здравейте,
И аз съм в такава връзка от много години,винаги за всичко с което не се справя аз съм виновна ,за всичко с което не може да се справи мен ме ката.
И ме “наказва”с мълчание.
Пълен кошмар,постоянно обиди,цинизми ,когато е в добро настроение говорим,плануваме и стига само нещо да не е както той е искал да стане ,избухва и става др човек.
За всичко се нервира,избухва,цинизми….всички хора са такива онакива Той бил най-добрия трябвало да ги научи как.
Ад под небето

# 1 921
  • София
Защо търпите се чудя?

# 1 922
И аз си задавам този въпрос.
Сякаш съм в омагьосан кръг,но родителите ми починаха,нямам близки и може би затова

# 1 923
  • София
Лошо е, когато нямаш подкрепа, но за да спаси себе си човек, е редно да предприеме смела крачка. Животът Ви би бил много по-пълноценен без тормоз.

# 1 924
Лошо е, когато нямаш подкрепа, но за да спаси себе си човек, е редно да предприеме смела крачка. Животът Ви би бил много по-пълноценен без тормоз.
Точно така е,всекидневен тормоз и стрес

# 1 925
  • Най-красивата страна
Няма къде да отидеш ли?
Нямаш пари?

# 1 926
За момента живеем в общо жилище от което при евентуален развод 1/2 е моя част
Някоя от вас запозната ли е ,наследствена къща от родителите ми при развод дели ли се със съпруга или е само моя собственост.
Родителите ми починаха и имам къша от тях.

# 1 927
  • София
Наследствените имоти са си само за теб.

# 1 928
Това е чудесна новина значи

# 1 929
Да, стягай му багажа и да хваща пътя.

# 1 930
  • София
Ще споделя малко по-различна гледна точка.
Майка ми (а и баща ми) бяха точно от типа "останахме заедно, за да не ви влачим нагоре-надолу". Тя твърдеше, че той постоянно казвал за каквото и да е "като не ти харесва - разведи се". Трудно се навивал за общи семейни почивки (той не обича на море), все взимал карта със скандал (обаче картата беше за това, което сега е "Слънчев ден").
Но майка ми все пак оценяваше и положителните му черти, дума да не става за физическо насилие. Аз от тези дрязги нищо не съм разбрала. И не съм сигурна дали щях да бъда по-щастлива с разведени родители.
А и при тях нещата бяха малко като в казармата - имаха достатъчно работа, за да мислят за глупости. Таман аз пораснах, започнаха да отглеждат баби и дядовци, после пък аз им родих внучка - имаха с какво да се занимават и там действаха в съгласие. Баща ми си поемаше дела от грижите за тъст и тъща, докато бяха живи, после пък 3 години гледаха неговия баща у тях.

# 1 931
Ще споделя малко по-различна гледна точка.
Майка ми (а и баща ми) бяха точно от типа "останахме заедно, за да не ви влачим нагоре-надолу". Тя твърдеше, че той постоянно казвал за каквото и да е "като не ти харесва - разведи се". Трудно се навивал за общи семейни почивки (той не обича на море), все взимал карта със скандал (обаче картата беше за това, което сега е "Слънчев ден").
Но майка ми все пак оценяваше и положителните му черти, дума да не става за физическо насилие. Аз от тези дрязги нищо не съм разбрала. И не съм сигурна дали щях да бъда по-щастлива с разведени родители.
А и при тях нещата бяха малко като в казармата - имаха достатъчно работа, за да мислят за глупости. Таман аз пораснах, започнаха да отглеждат баби и дядовци, после пък аз им родих внучка - имаха с какво да се занимават и там действаха в съгласие. Баща ми си поемаше дела от грижите за тъст и тъща, докато бяха живи, после пък 3 години гледаха неговия баща у тях.
Ама тази история  какво общо има?
Нещо не разбирам

# 1 932
Cuckoo, историята ти наистина е нелепа. Те и моите родители са се карали инцидентно понякога преди много години, ама ей вчера ги видях - над 50 години са заедно, разбират си се и си се гледат екстра. Много им се радвам. Не са ги обединявали грижите за внуци, че да си спасяват връзката. (Имат внуци, но не са ги гледали те имам предвид) Ама никога никой от тях не е тормозил другия - вечно в синхрон относно дома и подредбата, общи цели, общ живот.

Как може да даваш такъв пример на жена, която е тормозена? Внучета ли да чака, че да се позакрепят?

Само развод и спасяване, друго няма.

# 1 933
Някои хора не знаят какво представлява токсична привързаност или роля тип господар-жертва. То и аз имам познати, които само са си изневерявали и сега на дърти години са много щастливи. Ама питаш ли ги за младините им, кирливите им ризи веднага излизат.
Най-хубавото нещо са двама родители да са заедно, но безспорен факт, че едва 20% ако има са наистина напаснали са се. Останалите да са живи и здрави, но са далеч от щастливо семейство.

# 1 934
Аз не вярвам, че при истински проблеми, изневери и подобни има пълно щастие на 60 или 70+ години. Защото това всъщност са си същите хора.
Пример са ми адски много семейни истории. Не мога да разкажа всички тук. Изключения практически няма. Който е имал сериозни проблеми с половинка или се е развел, или живеят в продължаващо мъчение.
И на 60, и на 70 да се разведеш - има смисъл, ако не вървят нещата. Това го вярвам на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт