Отношения след неуспешна бременност, дайте ми съвет

• 6 936
  • 150
  •   1
Отговори
# 60
Ми пропила си циганския манталитет на мислене. Важното е да се размножаваш, пък на каква цена и после как ще живееш и ти, и децата ти, не е важно. Може и на улицата, да просят, важното е да не ти се затрие безценния ген…
  Спомням си, една акушерка от махалата обясняваше, как свекървата пратила младата снаха- под 20 години при нея, която имала вече 3/три!!!/ деца, за това че биля ялова и от две години не може да забременее…

# 61
добре де, прекалено строго я нападат всички, дори виждам че някои не четат какво е писала

1.Техните им помагат чат-пат с по 20-50 лева, това не значи че се издържат с 50 лева месечно
2.Скочила директно мъж да се грижи за нея - ами тя нали точно това каза сега, търси си работа, иска да работи, значи не е вярно това

Не съм сигурна защо тя предпочита на 21 вече да става майка, аз определено исках да живея на тези години 

Без упреци съм съгласна с плана и - да говорят, да направят всички изследвания, тя да поработи без натиск да забременява година - две

Ако той я обича, ще чака, ако я напусне - свободна е да си търси щастието

# 62
Той даже не е издържа кактo си трябва. Той е обвинява за това че неможела да го износи, а тя се панирва,и се чуди как да го задържи.
Вместо да се панирва,да отиде на репродуктивен специалист,да си направи нужните изследвания. Той трябва да види неговите си грешки,после да обвинява нея.

# 63
  • Сф
Не е проблема ,че е ром. Проблема е , че и двамата са дъно. В ромските семейства има определена йерархия, нрави ,на които се държи. Тоя ще да е някаква издънка на фамилията, също като авторката. Мислех да пиша , но се отказвам. Авторке, пробвай първо да си намериш някаква работа. Така ще укрепнеш и психически, което ти трябва да се справяш с живота тепърва.

# 64
  • Пловдив
Всички препоръчвате да ходи при репродуктивни специалисти - нали знаете, че това е скъпо? Младата двойка до 20 лв от родителите опира.

# 65
Тя вижда в бременността нещо уау, върхът на връзката им, "само" това нямат и си мисли, че като стане реалност, всичко ще си дойде на мястото, ще стигнат пълното щастие. Истината е, че нищо няма да се промени. Той ще почне да я обижда за друго, ще им се завърти живота около дневното оцеляване на семейство с един работещ чат - пат и бебе.

# 66
Опират защото "нейният възлюбен" не може да й помогне.
С риск да е обидя по някакъв начин.Мислел ли е с горната си глава,когато е тръгнал да и пълни корема? Или само с долната е мислел.

# 67
Аз не се учудвам, че тежко приема аборта по желание, особено след случилото се впоследствие. Тук  съм чела и други жени, които много страдат и се упрекват. Нищо ненормално няма в това. Но стореното е сторено и за момента е изглеждало правилното решение. Сега и да се упреква, полза няма.

Освен това нито са първите, нито последните, които гледат дете без да имат сигурност. Има студентски деца,  отгледани с изпратени буркани от село, както и огромен брой хора, които тръдно скърпват до заплата. Както винаги тука доста се унесоха някои от камбанарията на непогрешимостта. И смесени семейство между роми и българи има, както и ма и роми, които даже цигански не знаят.

Проблемът е, че този мъж не е добър човек и се държи с нея лошо, а тя е възприела позиция на грешница и само се кае.
Колкото до репродуктивните проблеми, поне изследвания има, които може и по здравна каса да си направи, нали? Тя има ли осигуровки обаче не знаем.

# 68
Аз не се учудвам, че тежко приема аборта по желание, особено след случилото се впоследствие. Тук  съм чела и други жени, които много страдат и се упрекват. Нищо ненормално няма в това. Но стореното е сторено и за момента е изглеждало правилното решение. Сега и да се упреква, полза няма.

на мен като цяло ми се струва много правилно решение на 17 да не раждаш… или беше 18?

# 69
Дано й дойде акъла някога. Тогава ще бъде доволна, че няма деца от тоя.

# 70
Абсолютно нормално е да преживява още аборта, да не забравяме и крехката възраст. Да ме извинява авторката, но е едно дете, което в края на юношеството си е причинило страшни драми и неволи. Трябва й време да осъзнае, приеме всичко до сега, да се опита да си оправи живота. Не й трябва бременност на всяка цена от мъж, който показва, че не е правилния избор. Да погледне кой винаги е бил до нея, а не кой я е искал с определена цел, която като не постига, проявява истинската си същност.

# 71
Имам един въпрос.  Ти, като личност, само с раждането на дете ли се отъждествяваш? Смисъла на живота само в раждането на дете ли го виждаш? На всяка цена ли искаш да родиш на партньора ти дете/деца и ако все пак това не се случи, как виждаш живота си по-нататък?
Е, станаха три въпроса, но то отговорът е един.

А, сетих се за още един. Ако някой ден твоето дете (пожелавам ти да имаш такова) ти заяви, че на 19 години чака бебе, ти как ще реагираш? Няма образование, няма трудов стаж, няма житейски опит, няма финансова стабилност? Не че няма да го роди и няма да го изгледа някак си, но дали това дете няма да е от онези бедните, нещастните, необразованите, бутащо живота от ден до пладне, да минава там нещо?

Последна редакция: пт, 21 апр 2023, 11:57 от Мила Атова

# 72
Въпросът не е в произхода само. Казаха ти го и преди мен, и китаец да беше, щеше да има разлика в порядките и разбиранията. Нормално е, различна култура и начин на живот.

Въпросът е ти, момиче младо, защо си толкова глупава, че позволяваш някой така да те мачка? Видиш ли голяма жертва, ходи без цигари, за да има 5 лв да ти остави!?!! Леле, направо утре като имате бебе, сигурно ще се прежали да ходи без цигари и пюре да му купи.

Казаха ти вече всичко, темата май се изчерпа, но ти не чуваш и не четеш. Имай предвид, че утре може да си зарязана за някоя млада булка, която лесно ще прихване. А ти ще си седиш съсипана и ще ревеш за тоя плужек.

Имам една история, с млади хора, подобна на твоята. Пак същата конфигурация - българка и циганин. Тя направи 2 аборта по желание, защото беше много млада (началото на 20-те си години). Той се ядоса, че вече и на него му било време за деца. Преди да скъсат вече беше напълнил една циганка от неговото село. Моята позната разбра, когато на онази корема вече й личеше. Съсипа си психиката заради един тъпанар.

# 73
Изумявам се на желанието да ти е гаден живота, повтарям- желание. Защото гадости се случват, но не е по желание.

# 74

2.Скочила директно мъж да се грижи за нея - ами тя нали точно това каза сега, търси си работа, иска да работи, значи не е вярно това[/b]

Как да не е вярно?
Търсила си работа? И за толкова време нищо не намерила. Представям си как всеки работодател трябва да я освобождава преждевременно заради абортите нон стоп.
Нещо като "вечната студентка".
Баш си я мързи. Стига сте я защитавали.

Общи условия

Активация на акаунт