С много песни и игри минаха рождените ни ДЕКЕМВРИЙСКИ дни

• 19 604
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
Шоши, При вас как установи, че е ангина? Пусна ли кръв? Интересно ми е ...
Не, никакви изследвания не пусна  Cry И на мен ми беше чудно, защотот когато лятото имаше Т, тя й пусна кръв и видяхме, че не е бактериална инфекция. Ако аз не бях с 38,5 Т и абсолютен труп щях да я заведа на друг лекар...Едновременно обаче вкъщи се натръшкахме всички и просто нямаше кой да ни влачи по доктори... ConfusedПочти съм убедена, че тук и 2та АБ щяха да й бъдат спестени, но карай да върви... Grinning Надявам се да приключим с болестите за цяла година напред.  WinkЖалко, че не взех от твоята бахова ябълка, щях да  й давам...
С гърнето и аз съм доникъде. Като ни види, че влизаме в тоалетната и казва, "и Ниана има ако" и почва едно събличане, метка памперса и после си вдига панталона и отказва гърнета или направо тоалетна чиния.  Grinning Исках да се преместим др. месец и да свикне там с новата къща и обстановка и ще пробвам за 1 седмица да й махна памперса, пък да става каквото ще.
Пюрета давах често като драйфах и не готвих, Диана си ги обича. Не мисля, че не са хранителни, все пак пише за деца над 15месеца  Peace
Криска, горе-долу съм добре. Имам си почти нон стоп зверски киселини, но иначе се радвам на корема (ей, ще пусна тия дни снимки, от кога обещавам.,... Embarassed Laughing)
Деси/р, и Диана не спира да бърбори, някой път ме изморява зверски това, но иначе пък сигурно щях да се притеснявам, че не говори  Laughing

# 196
  • София
Е така ви харесвам Wink Ама нищо не казахте за среща. Мкп, имах предвид среща вечер БЕЗ ДЕЦА за да може да се видим. Децата се нагледаха едно на друго цял месец по РД-тата си, а ние почти не си обелихме дума Wink Сега е наш ред. За театрото и аз имам леки резерви точно поради мнозинството несъобразителни кашлящи и недотам здрави хора. От друга страна аз самата все още кашлям от време на време и не ми минава. Изпих 2 сиропа (Хустагил) щото само на тях пишеше, че няма проблем за бременни и почти нулев ефект. Чакам Чамурлето сега да се върне да даде идея какво да правя.
Смайли, за хляба - Мая не сяда без хляб да яде, щото в яслата така я научиха. Там им дават по 1 филия Добруджа заедно с обяда. Най-старателно бива надробен в "пупичката" (демек супичката...). Като си е вкъщи иска да закусва само попара. А преди (яслата) не искаше и да близне такова чудо... понякога успявам да й пробутвам все още овесени ядки с кисело мляко и банан, но зависи от настроението й.  И другото, което ме озадачава е  - като ходи през деня на ясла, вечерта си изяжда манджата от кухнята. Когато обаче е събота и неделя (или е болна) и си е цял ден в къщи ОТКАЗВА да яде на обяд и вечеря...

А за памперса - и ние само тренираме. Не съм я оставяла без него да се напикава (или нааква) просто щото още немога да се преборя със себе си да ми опикае цялата къща... Wink Ама на пролет така ще действаме. Незнам обаче как ще го съчетаем с бебето. Във всички книги пише, че е хубаво тези 2 момента да не съвпадат...  Ще ми се гърнето да изпревари бебето.. Ама това може да се случи само ако март-април е достатъчно топло... да видим...

# 197
Някой знае ли кога смятат да отменят грипната епидемия?
Трябва ми нещо по-конкретно от "другата седмица". Важно ми е да знам, наистина ...
Питайте всеки, който се сетите, че може да даде инфо!
Плийййййззззз!

За маминска среща - на линия съм!

# 198
  • София
 Човекът, който може  да ти даде най-точна информация (ако ти вдигне телефона, защото аз не успявам да се свържа с него) е д-р Ангел Кунчев, началник на отдел "Противоепидемичен" в Министерство на здравеопазването. Телефонът е 9301251.

Успях в края на деня да се свържа с РИОКОЗ - София. Още никой не знае кога ще отменят грипната епидемия, свързано е с подаването на информация от личните лекари на броя на заболелите. Общо взето, когато намалее, ще я отменят. Прогнозни данни няма. Обещаха ми от МЗ да ми се обадят, като я отменят. Ще те информирам своевременно  Wink

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 20:22 от mkp

# 199
Има ли някой представа колко голямо е легло персон и половина  newsm78

# 200
Ели, май е към 1,20-1,25м  newsm78

# 201
Ей ме, тук съм!  Laughing
Благодаря за пожеланията за рождения ден! Много мило ми стана, въпреки че ги прочетох по-късно.
Мъжлето ми подари парфюмче Карлос Моя, въпреки че му казах, че на друго повече бих се зарадвала. Ама не го върнах, де...
Общо взето при нас все едно и също - аз бачкам яко, не мога да вдигна глава от работа. На всичкото отгоре на етърва ми дипломната работа дописвам, че го закъсало момичето, натресли й Европейска конституция, а тя грам не отбира. Занимавам се и с нещо ново, което ми е за първи път - нелинеен монтаж и анимации, т.е уча се. Опитвам се междувременно да си продам колата и да си купя нова, но и това не ми се отдава. Абе гърч с две думи! Но пък за сметка на това ми се пие с вас!  Hug Казвайте кога и къде - само да не съм на работа, щото няма да оживея след това.

Смайли, пропуснах ли да ти честитя??? Леко бременеене ти пожелавам!

С гърнето сме до никъде. Сяда за 5 секунди и скача като ожилена. Но пък казва като свърши работата в памперса, което си е напредък.
Продължава да заспива в нашето легло и после я местим.
А за яденето - пу, пу - не мога да се оплача. Сутрин обаче отказва всичко друго, различно от каша Хумана. След като си изяде кашата хапва филийка с нещо. Но без каша - тц... рони крокодилски сълзи за нея. На обяд - супата от кухнята с 1 филия хляб и половината десерт. Като се събуди следобяд - другата половина десерт. За вечеря - второто от кухнята с филия хляб. Попара не признава. Междувременно похапва някакви бисквити и кисело мляко от време на време. Пие 200 гр. Фризо 3 преди да заспи. Ааа, и пропи сок, да не повярва човек, чак.

Айде, стига толкоз от мен, че стана дълго.
Целувки на всички мамчета и дечица!

# 202
Добрутро!

ами за срещата значи чакаме Алекс да каже кога не е на работа и се уговаряме! на мен петък и събота май ми е доста удобно, от неделя нататък вероятно ще ми е по-трудно. Хайдееее, давайте по-конкретни идейки - кога, в колко часа по-точно, къде....

колкото до хляба - Смайли, и аз, ако Савко ядеше 2 бурканчета на обяд, нямаше и да помисля за хляб - т.е. струва ми се, че повече ядене е по-добре от ядене + хляб; иначе Савко сутрин често хапва печена филийка с масло (и евентуално сирене) и когато види топъл хляб, си взима от средата (но това не е много често, защото обикновено имаме само тостерен); знае го и номерът с дробенето на хляб в супата и ако се сети, го прави, но после не изяжда целия хляб...

аз пък да питам - по колко мляко трябва да се консумира на тази възраст - Сав отказва категорично всяко адаптирнао и прясно мляко (не се мръщи, но просто отпива половин глътка и това е), най-лесно се съгласява на обикновено кисело и 1-2 пъти е изяждал дори по цяла кофичка, но обичайната му доза е около 1/3 кофичка - т.е. 150-200 гр, това вечер след вечеря, по-рядко след обяд - намирам го за добре, но не става всеки ден, а например веднъж на 3 дни... сиренце хапва, но до 50 гр дневно, понякога кашкавал, ама малко ми се вижда....

а ние след малко ще ходим на онзи бъбречен ехограф, на който ни прати педиатърът преди разболяването, дано само не ни се лепне пак някой вирус от болницата, стискайте палци - колкото и да е контролно, все пак се притеснявам за резултата!

до скоро!

# 203
6о6и
мерси... нещо като малка спалня значи, или огромно еденично легло... яснооо
Един приятел вчера ми пусна мухата да сме купували на Емка направо такова легло, има деца на 6.г. и на 16.г. - та това било най добре според него  Thinking

За хляба... ами в редките случай когато яде манджа - винаги без хляб яде... а винаги има на масата, хляб по скоро като сандвич чат-пат яде мухата, или ако е топъл като го купувам го награбва натюр  Wink

За мляко - пие всяка сутрин 240гр АМ, без това не може, през деня обаче никакви млечни продукти не яде или пие... единственно ако яденето става с кис.мляко да си го залива  Grinning

Смайли
кажи на Румен като идва да носи Рибилка  Grinning

# 204
В петък съм свободна. В събота съм на работа, но може и да се сменя - още не знам, чакам да стане по-прилично време, че да звънна на колегата. Казвайте и вие - кой кога може.

# 205
Айде и аз да се включа за малко

Ако случайно съм забравила да се похваля  Blush памперса го махнахме преди два месеца.. около седмица преди РД-то. Последваха 2 дни поголовно опикаване на къщата   Rolling Eyes 1 почти цял ден стискане и тотален отказ да се пикае където и да било и това и се изчерпа съпротивата  Mr. Green после започна да пишка в гърнето при всяко слагане т.е. инициативата пак от мен през около час, но ако я забравя – и тя ме забравя и си се напишква доволно, а после ми се кара да я преобувам че и е мокро.. Самичка започна да си казва след 3-4 седмици май. Сега от около седмица започна да става суха и от сън, така че сме на път да махнем и нощния..  Party

Колкото до храненето ние отдавна сме на сандвичи и манджи, които аз или баба и готвим. Ужасно трудно е да и се пробута нещо бебешко от рода на кремчета, мляко с бисквити, овесени ядки и т.н. даже и банани не иска понеже доста ги е яла, но аз настоявам от време на време да хапва и такива бълвочи. Замених някои следобедни закуски с кроасани, кекс или само плодове, че то не може по сто пъти на ден филии да тъпче.  ooooh!

Следобед си спи в нейното легло, но нощем държи да има компания, но засега нямам нищо против, защото така спим по цяла нощ, а в нейното си легло се буди,  плаче и в крайна сметка си взима одеалцето и се пренася по някое време през нощта. 

За среща съм на линия.. по-лесно ми е през уикенда по принцип.

# 206
  • на езерото
   Здравейте и от нас Hug
  За хапването какво да Ви кажа Embarassedнаправо умирам от срам,подкарала го е на пици и скара иска си детето "бибабче" демек кибабче Winkи туй то, много рядко успяваме да и напъхаме в устата по лъжица супа ила манджа.Кухнята я спрях преди 2 месеца, тя нищо не искаше да хапва от там.Като мляко ядем само десертите на данон и понякога със баничка сутрин иска и кисело мляко.
   За гърнето не мога да се похваля Embarassed когато я хвана пишка и ака, понякога казва за че има аки и до тук.И аз като вас съм намислила напролет да махам пампата пък каквото сабя покаже newsm78.

# 207
Филотелия, чак сега прочетох всъщност колко усилия си положила за нужното ми инфо. Много благодаря и ще чакам да кажат най-накрая кога ще я махнат тъпата епидемия.

Нев, успех на ехографа. Чакаме резултати! Стискам палци всичко да е наред.

Алекс, квит сме  Hug! Аз пък май пропуснах да честитя рд и макар със закъснение пожелавам много лИбов, щастие и още нещо  Wink

Този уикенд съм на линия, другия обаче най-вероятно ще пътуваме. Казвайте - петък или събота, къде, кога?

Ели, смешно ти е на теб, ама аз верно съм му казала на Румен да търси рибилка /за непознатите - това е едно вълшебно кремче за дупе с мас от риби, което Ели ми изпрати преди време/ и да донесе поне 2-3 туби.
Персон и половина легло е доста голямо - т.е. едно стандартно легло и още половина. Ще му е по-широко на детето, но не е наложително.

За яденето - давате ли корн флейкс за закуска? Дара обича с прясно мляко.
Нев, Дара не пие ей така от чашата мляко - чат пат само айрян, ако някой не го домързи да й направи. Задълително гледам да има в дневното меню поне 200 мл. - мляко с грис, мляко с овесени ядки, мляко с корн флейкс, пудинг и други подобни. Вечер в супата задължително има сирене или няколко лъжици АМ. Не знам по книгите какво пише за тази възраст обаче.
Дара пък се е пристрастила към кетчупа  /"кечут"/ и без него не сяда да яде. Слагаме по няколко капки в една малка чинийка и тя бърка, ближе, маже ... хич не ми е приятно, ама като ни е зор пустото ядене, а покрай кетчупа успявам да набутвам манджата. Поне успях да заменя шоколадовите бонбони, които се изяждаха с количества, със стафиди и сушени череши  - сега на тях им вика бони, всички останали са скрити под ключ!

# 208
Маймунка, стискам много палци за ехографа и после ще чакаме радостни вести!  Hug За млякото- отворих специално страницата на Немския Институт за детско хранене и там пише към 300-350мл на ден млечни продукти. Те препоръчват 2 от храненията на ден да бъдат комбинация мляко+зърнена култура, напр.     
* мюсли с кисело мляко и плодове
* чаша мляко, ябълка и филийка хляб със салам
* филийка с кашкавал и салата
* салата от макарони с домати, краставици и млечен дресинг  Grinning
Млякото е мн. ценен продукти за деца, но не е болка за умиране, ако се замества и с други калциосъдържащи нещица  Laughing

Смайли, чудесна идея за заместител на бонбоните!  Hug Ще го пробвам, макар да се съмнявам в резултата. Корнфлейкс ме подсети, че мога да пробвам, напоследъм закуската й е само мляко, но в доста добри количества.  Peace А кетчупа не е толкова лоша храна си мисля. Особено тук съм срещала такъв без захар в него!

Магс, браво за гърнето, откъде намираш сили за такива инициативи ти се чудя!  Laughing

Диана пък сега е с възпалено ухо  ooooh! Дано се оправи само с капките за 2 дни!  Praynig

# 209
Магс, браво за гърнето, откъде намираш сили за такива инициативи ти се чудя!  Laughing

честно казано това ми се видя нищо и никакво усилие в сравнение с усилието, което трябваше да полагаме по няколко пъти на ден да и се смени памперс на тая малка гад.. писъци, гоненица, не искам, не искам, не ме закачай, не, нееееее все едно я колят  Rolling Eyes с две думи избрах по-малкото зло като го махнах Mr. Green и и надвих на ината (тва за мой личен кеф)  Blush

Общи условия

Активация на акаунт