Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 903
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен. Рядко пиша, но от време на време гледам да ви чета. Някоя спомена за алергия. На бебе му поставиха диагноза алергия, каката беше по същия начин. Почти спря да се храни и да пищи от млякото,  обрина му се лице, зад ушите и започнаха да му се белят веждите. Слуз в акото.
За почивка ние заминаваме за Гърция след две седмици, докато все още не е голяма жега, че тя най-много ме притеснява.

# 121
Здравейте, мамчета!
В петък бяхме на детска консултация. Девойката на 1-ви май направи два месеца. От предният месец е наддала един кг.
Поставиха ѝ ваксините. Поплака в кабинета, но бързо се успокои. Вечерта обаче беше много тягосна. Имаше много рев и неспокойство. Чак мъжът ми се притесни, че не може да я утеши, но и това мина.

Дъщеря ми има доста косичка и за да я  можем да я изсушим добре, ползваме сешоар - мъжът ми я държи, а аз действам със сешоара, харесва ѝ Grinning

So close, ние в края на месеца уж ще ходим на "море", но ние сме лесни, тъй като сме с ваканционен апартамент и ще сме като удома си. Дано се справим с дългия път до там.

# 122
Хич и не си представям да пропусна море. Друг път ходим по 2 пъти, но за тази година съм направила резервация за септември. Ние сММ много обичаме пътувания и походи и вече започваме да тренираме на къси разстояния. Ще видим как ще е за напред Sunglasses

# 123
Според мен единственият проблем на морето всъщност е пясъкът - аз съм от Варна, но винаги когато можем ходехме колкото можем по-далеч от населено място на плаж, защото е мръсно. Реално не знам дали плажовете се почистват, а само се "обръща" пясъкът с багер че и така мръсотията се затрупва, но това по никакъв начин не спира бактериите.
А за тръбите с мръсна вода, които се изливат в морето просто не ми се говори 😭

# 124
Пламена, добре дошла!
Имаше голям риск и моето бебе да се роди по-рано, но за щастие устиска. Радвам се, че детенцето е добре. Пъпчиците ще преминат, и при нас ги имаше, бая време стояха, освен да мия личицето, просто си я намазвах малко с лосиончето, което ползвахме за тяло.
Кукличка.. И морския живот си има недостатъци. Ние живеем в Бургас. Ми.. Ега ти и вятъра, значи!
Люси, какъв е този комфортер 🤔

# 125
  • В твоето съзнание...
March23, аз в началото давах с Колийф, но като започнаха наистина сериозните колики се оказа, че не действа особено. От тогава сме на  Еспумизан на всяко хранене и Био амика при криза (5 капки директно в устата).
 Ние също нямаме много коса, но и аз подсушавам с пелена върху хавлията.
 Lucie, голвм младеж. Много е пораснал Kissing Heart

А как даваш Амиката при криза? Тоест ако си дала еспумизан и бебе е нахранено вече, след това само даваш Амика или даваш Амика и храниш пак?

За пъпчиците... На Вики постоянно му излизат и се скриват, но не е ставало нещо фрапантно. Реакция към нещо, което аз консумирам е, но тъй като е лека, за свга не се вглъбявам. Като питах педиатърката, тя каза че те тепърва се сблъскват със света около тях и иамло да ми се изприщва много Grinning

Аз много искам да идем и на море и на някоя планинска почивка, ама да видим как ще стане.
Исках да ходим в Гърция, но тъй като имаме проблем с акта му за раждане, докато не го отстраним не мисля да му вадим паспорт, че да не стане някой гаф.
Иначе мои приятелки са си водили бебоците, толкова малки и не е имало проблеми особени.

Lucie, може ли да споделиш как става избора на нещото за заспиване, слагаш му различни неща в креватчето и то си решава или?

# 126
Ей такова чудо е comforter-a - уж да си го гушкат/стискат при заспиване:

# 127
Добро утро и от меен 🌷 след раждането и малкия имаше пъпчици по лицето-чистеше се ,после излизаха като е прегрят. Гледам да не го навличам много ,че и на него му е кофти и се изнервя . То и бебетата имали нерви 🤣🤣🤣🤣🤣 . С с тия скоци в растежа или каквото е там има дни за целия ден спи точно 2-3 часа . А като е добре и е на вън може да спи по 5-6 само яде и пак ляга . Може да ме изкритикувате ,но за момента по време на баня само с душ гел и то без главата ,че да не се обрине нещо и след баня го мажа по старата школа с маз .За момента нито се подсича ,нито нищо . Бях го мазала с разни уж бебешки козметики почнаха пъпчици да му излизат по главата и направо спрях с тая козметика . И слагаме сол в водата за баня да убива бактериите уж 😆😆😆😆😆. Другата седмица правим два месеца и скоро първата ваксина ,надявам се да я приеме добре . За колики давам от един американски билков сироп,сайта беше колики бг.,мисля . Пръчка си от него ххаха ,дава се преди ядене и успокоява,ако много се тръшка .Едно разбрах до момента . Ако едно бебе реве и е яло - значи има за уригване ,за пръцкане или не е ако🤣🤣🤣 това е положението -всичко е с причина,не плаче напразно. Та гледам по метода на изключване да се справяме с екстремни ситуации. ❤️

# 128
march, след като се е наял дитектно в устстс с лъжичка, без да дсвам повече мляко.
 Пъпки и ние имаме доста. Лекарката каза, че били от много целуване Kissing Heart Е как да не го целува човек!? Толкова е сладък!

# 129
Момичета да се присъединя и аз във вашата тема с момиченце родено на 19.03, 49 см., 2960 кг., нормално второ раждане, каката скоро ще прави 7г.
Темата е много полезна и интересна поради фаста че всяка споделя опита си без някои да критикува.
Малката е само на кърма, лакома е за 1 месец качи 1, 600 и порасна 3 см.
Колики има, давам био гая- 1×5 к. дневно и абоколикен-6х5 к., давам ги с лъжика.
До сега се е подсичала 2 пъти и то с ранички спаси ни комбинацията от Пиоктанин(едно лилаво такова) и крем Ломексин, за 3 дни всичко се оправя с тях. В началото мажех с Мустела против подсичане, но след 2та случая взех Бепантен и всичко е ок.
Свекървата- бяхме в много лоши отношения 2-3 години не се бяхме виждали и чували.
Сега живее при нас и много ни помага и с каката и с бебето и с двора че живеем в къща. Гледам да се разбираме и двете рравим компромиси за да сме добре.

# 130
Никола вече е доста по-добре, останаха само сополки, с които още се борим. На 16 май трябваше да сме на ваксина,но ще я отложим във времето заради вируса. Относно коликите, върнаха се с все сила заради всички лекарства,които му давах. При него помага Инфакол, давам и омнибиотик още от първите седмици и се чудя кога трябва да го спра...
Вчера за първи път излязохме на разходка с рев. Мислех да се връщаме даже, взех го от количката, поуспокоих го и после спа непробудно 3 часа.

# 131
  • В твоето съзнание...
Lady, целувам го много и аз, как да не го Grinning Нали ще порасне и ще спре да ми дава...

Добре дошли на всички нови мами!

Аз мажа след всяко измиване с Бепантен и не сме имали проблем. Мия го с душгела на Хип, абсолютно целия. По личицето също го мажа с крем на Хип, винаги след баня. Взех слънцезащитен на Ларош, но още не съм го мазала...
Някоя от вас гледала ли е за шапки с uv защита? Чудя се каква би била подходяща за такова малко бебе. В количката докато е си е скрит, но ако се наложи да го вадя или да се носим ще е изложен на слънце...

Никол, радвам се че бебчо вече е добре, дано скоро му се оправи и чревната флора.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 12:39 от march23

# 132
Нашата педиатърка препоръча крем на юриаж, задължително с минерали, а аптекарката, когато купувах кремчето ми препоръча от Декатлон да му взема дрешки с ув защита, нищо че са за плаж, и за разходка могат да се ползват. Те тук каквито са бели и рижи съм склонна да им вярвам😁 той и малкият на ММ се е метнал в това отношение - бял и косаъму червенее на слънцето.  
А аз обожавам лятото и плажуването...

# 133
Ние сме с крем на wooden spoon, освен масла съдържа само цинков оксид.
Шапки имаме от големия ни син, взимала съм и от Декатлон и от Дундьо.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 16:00 от ala.bala

# 134
Люси и аз съм от Варна и обожавам морето, август се прибираме 🥳, но категорично няма да ходя баш във централния или на буните ,че винаги е много мръсно там .

Пъпчици и ние имахме , аз си купих памучно тампони и я мажех с кърма , така ми каза моята лекарка , минаваха веднага на следващия ден.

Общи условия

Активация на акаунт