Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 907
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Ей вярно, и моята акушерка в началото за каквото и да я попитам взе ми казваше за кърма - примерно гурелчета, или останала кърма - да се добави във водата за къпане, заради естествените мезнини.
Алисе, писано ни е било да се срещнем виртуално 😁 от един град, а сега в е една държава 😁

# 136
Ей вярно, и моята акушерка в началото за каквото и да я попитам взе ми казваше за кърма - примерно гурелчета, или останала кърма - да се добави във водата за къпане, заради естествените мезнини.
Алисе, писано ни е било да се срещнем виртуално 😁 от един град, а сега в е една държава 😁

Да, и помага кърмата за почти всичко

Е може да се засечем някога 😅

# 137
Здравейте дружина  и добре дошли на новите мами ❤
Не знам от къде да започна 😂 Мими вече е на месец и три седмици, но от сутринта със сополки. Баткото/малкия/ от няколко дена с афти, аз от два дена със сополи и главоболие… с две думи и на кратко свекървата взе малкия батко и го сърна с вирус, защото скри от нас че самата тя е била съботата зле, а свекъра с афти ИТ няколко дена и го взеха уж да ме улеснят за няколко часа. Много мине криво, толкова ги пазих, но простия човек си е прост. О тала и така съм захванала темата , пак е сърдита и пак се опира да прави интриги между мен и мъжа ми, но не и се получи защото този кът той чу тя какво говори с мен и я постави горе долу на място. Поплаках си, какво все не и харесва, как тя видиш ли все се чувствала нежелана, пък как не съм искала да водя децата в тях, пък защо съм ги завела при възрастния си дядо..  Нямам сили вече с такъв индивид да се тормозя.. Мисля категорично да спра да контактувам с нея , но това вероятно ще натовари ММ защото я знам каква е коза и все ще му натяква. Вие как бихте постъпили? Само да поясня че е млада, работи, ходи си на танци, почивки и т.н. , няма възрастни хора за които да се грижи, добре материално … с нищо не ни помага или ако се наложи с триста зора става и все критикува колко невъзпитани били децата , особено малкия батко който просто е диво и здраво дете.
   Така … за колики давам БиоАмика 8капки преди всяко кърмене и еспумизан 25капки веднъж вечер. За сега мисля ме и действат добре.
   За къпане- подсушавам с тензух и после с хавлийка. Мими има много корички и взех олио на WoodenSpoon, мажа обилно но ме е страх много да реша с гребен.
   За посичане мажа с един австрийски крем, който ми подариха и кремчето на Хип. Ако много се зачерви слагам Судокрем.
  Хубав ден за сега мили момичета 🤗

# 138
Момичета ,четях за тия свекърви и си виках добре ,че не на мен ,ама нещата не са такива каквито изглеждат 🤣 та нашата понеже милото беше отпуска и вкъщи и помага с малкия,аз съответно ходя пазарувам и правя всичко в къщата . Та тя слушала клюкарките в махалата и един ден като ме нямало му викала ,само съм обикаля по магазините "имам предвид хранителни,че сме в село и нямаме екстри" ,кой гледал детето ,той бил мъжа в къщата да ме стегнел... И той и казал не се бъркай там където не трябва и я отсекъл. За което се радвам . Снаха ми хубаво ми викаше в внимавай,че и на тях се опитала да прави интриги и те не говорят с нея съответно и не си вижда другите внуци. Аз виках няма ,за сега е добре ,а то каква била работата.....и това доживях 😆

# 139
Момичета, някоя от вас била ли е болна от вирус след раждането? Имам първи симптоми и се притеснявам да не заразя бебо. Трябва ли да се изолирам, какви съвети са ви давали лекари на вас?

# 140
Момичета, някоя от вас била ли е болна от вирус след раждането? Имам първи симптоми и се притеснявам да не заразя бебо. Трябва ли да се изолирам, какви съвети са ви давали лекари на вас?
Аз наскоро усетих,че настивам и даже имах температура,та веднага един супрадин и парацетамол и на другия ден нямаше и помен .

# 141
  • В твоето съзнание...

Cat, аз не съм имала, но ако кърми знам, че трябва да продължиш, чрез кърмата предаваш антитела на бебето. Ако те успокоява може да слагаш маска, но поне аз не виждам как бих могла да се изолирам напълно от бебето, дори да съм болна.

За коликите - Вчера пробвах БиоАмиката, май имаха добър ефект, но още е рано да кажа. Комбинирам ги с Лефакс, но него до давам само веднъж или два пъти вечерно време, ако видя зор. Като цяло май леко го караме този период. Сутрин давам и БиоГая, но това си е по предписание на педиатъра и не беше свързано с коликите.

За свекървите - аз за момента нямам оплаквания, но пък и тя е виждала малкия само два пъти, тъй като самата тя е много притеснена да не го зарази с нещо. Готви ни жената, мм ходи да взима каквото е приготвила, постоянно ми предлага помощ, но не се е натрапвала. Ще видим как ще бъде за в бъдеще, когато започнем да го оставяме за по няколко часа на някоя от бабите. Подозирам, че тогава може да възникнат драми както с нея, така и с моята майка.

Мер, дано бързо оздравеете ти и децата. Крустите май не е задължително да се премахват, така че не се притеснявай, че не ги решиш.

# 142
За крустите пробвайте преварен зехтин. Моята на главичката няма , но има на веждите и така се изчистиха.

Със свекърва ми ние сме в добри отношения,но тя е надалеч😁сигурна съм,че ако е наблизо няма да я изтърпя. Тя е една такава, изобщо не се съобразява какво говори, даже понякога си мисля, че не е със всичкия си 🤣

# 143
Дами от доста време не съм се включвала, но нямаше как. Малкият днес го водихме на консултация, пораснал е, показа ни лекарката как да почнем по малко да забелваме. Но не е ли още рано? В Токуда ни казаха след 8 месец уж? 🤷‍♀️
Иначе погача та ни мина успешно 😂. Ходихме и на молитва.
А за свекървите 😂ох, то и ние се разбираме, ноо се оказа че имаме и различни мнения. Явно е трябвало бебето да се появи за да го разбера. След няколко дни нерви реших да си правя каквото искам и да не отстъпвам, а пък те със сина и да се оправят. И по скоро мъжа ми да го мисли на коя да угоди. За сега се успокоиха нещата, но ако трябва да съм честна съм на тръни за нещо ново.. А пък в същото време съм и благодарна, че ни помага, наистина грижи се за детето и го гледа добре, помага, но когато се бъркат в личното ни пространство ми идва в повече... Затова вече се повъстанових и започвам да се опитвам да се оправям сама. ❤️❤️❤️Целувки мамита и за вас и бебчовците! ❤️❤️❤️

# 144
  • В твоето съзнание...
С това забелване... Всеки си има мнение. Според майка ми трябвало веднага да започнем. Според лекции, които съм гледала, изобщо не трябвало да се пипа. Педиатърката ни каза, че за сега нищо не правим, но явно в някакъв момент все пак ще каже да предприемем нещо, или поне така ми прозвуча... Но кога, не е казала. На 29ти сме на консултация (Виктор ще бъде на два месеца тогава) и ще я попитам.

Аз да ви питам вие как приспивате бебетата, ще ми е интересно да обменим методи Stuck Out Tongue

# 145
За забелването специално питахме неонатоложката, която се грижеше за него (и е завеждаща отделението там), каза нищо да не забелваме и дърпане. Каза да мажем отворчето с мазно коремче да не слепва и съвсем леко да пипнем да се разнесе там и с израстването само ще се забели. На такова мнение бях и аз преди това, та за момента смятам да я послушам.

# 146
за свекървите , аз и преди съм се оплаквала, майката на ММ е на 82, и определено не я слуша главата, слава богу ММ го знае, и дори не ѝ разрешава да идва в нас. Малкият навърши три месеца миналата седмица, а следващата седмица уикенда едва за трети път ще отидем при нея и то за кратко.
за забелването , тук не практикуват ,  нашата педиатърка каза, че когато започнем да го оставяме на "въздушна баня", той докато си ръкомаха и си изучава тялото сам се очаква да дърпа каквото ще дърпа🤷 (аз съм срещала някъде статия по въпроса, но сега вече не се сещам даже в кой сайт),
за приспиването - малко според зависи. Нощем - бутилка, гушкам на леглото до мен, той някакси се избутва перпендикулярно и докато се унесе лекичко полюшкване с ръка, така както си е легнал, но! На три месеца вече е голямо човече (сравнено с два месеца например), усеща се съвсем различно до мен. По принцип го прехвърлям в некст-ту-ми кошарката, но в момента е в период  на някакви ужасни газове и го гушкам малко повече.
През деня ... Малко както дойде - ние си поспиваме сутрин до девет, така първата дрямка към 11 е или в ергобейбито, ако имам много задачи, или лягам с него на спалнята докато заспи мъъъничко по-дълбоко и бягам в банята - това ми е единият прозорец за къпане. След 12 гледам вече да сме излезли с количката - там спи непробудно дори по 2 часа (само не е позволено да спирам да се движа 😂),
Вечер - дрямката преди нощния сън е кошмар - ММ се прибира от работа и започва да си играе с него, вдига емоциите и заспиването е със зверски рев 🙈 но сърце не ми дава да лишавам ММ от време с бебето - пък и очаквам когато порасне още малко броя дремки да се промени.
Към осем се пие АМ, лягам с него на спалнята, докато заспи дълбоко и после вече както дойде ...
Миналата седмица пак ни "излъга" , че ще спи от 23/24 до 6 сутринта... Снощи се събужда в 23, в 2 и в 6 ...
Сутринта си направих три дози кафе в една чаша ... Толкова бях като зомби 🙈

# 147
  • София
Ох, пак сте подхванали темата със свекървите Grinning Аз гледам да не се оплаквам, защото мъжа ми не е даже буфер, ами направо си е стена. Само дето хем искам да не лишаваме децата от баба им, хем тя го прави.. трудничко.

За забелването не сме говорили още с нашата (сменихме педиатър поради не-ми-се-кара-до-центъра-на-зона-и-да-чакам-поне-2-часа-пред-кабинета), баткото по-късно го започнахме ако помня добре. Малко по малко, леко-леко...

За приспиването - зависи кой го приспива. На ръце, после прехвърляне или на ръце и като се унесе - в леглото. Напоследък обаче си мисля че ако го боли иска на ръце (за да е свит леко), но ако му е добре не му е удобно така и иска да легне. Което ако е така сме извадили огромен късмет, но ще видим.
През нощта ако има дискомфорт иска малко на ръце, ако няма - мрънка ако не съм го сложила да легне. До скоро заспиваше като се "увери" че съм легнала до него - или ме гледа, или ръката ми да е върху него, понякога я държи. Сега сякаш и това не му е задължително - понякога завърта глава на другата страна и край. Само мрънка ако биберона не е в устата Grinning

Онази вечер посмях да пия малко радлер (1.8%) след кърмене Grinning
Знам че нещата не са толкова драматични, но още го карам на безалкохолни бири и безкофеинови кафе и черен чай. И то след кърмене, че не се знае знае ли се Grinning

# 148
Забравих да споделя за приспиването- опитвам се  да я свикна сама в кошарата като цока биберона.
За забелването- понеже съм и била свидетел на залепено пишле к адски мъки за детето- и двамата ми батковци са забелени е от малки, лека по-лека в банята.
За свекървата… и аз помолих моя мъж доза да не е буфер, просто като се чуят да и каже че не желая да идва и да ми звъни, поне няколко месеца. Няма смисъл ИТ лицемерничене. Крайно време е всеки да си знае мястото и правилното от още ние към хората.

# 149
Здравейте, момичета!
Днес най-сетне бях на зъболекар... Имам гангрена и възпалена и изкривена кост. Положението е сериозно общо взето. Още не знам какво ще предприеме зъболекарката. Днес беше само снимката. Тя каза, че няма проблем да си кърмя, но на самата снимка не са ми слагали яка/жилетка (четох, че трябвало). Изхвърлих веднъж кърмата, но сега вече нямам друга и мисля да му давам, дано няма проблем.
За подсушаването на главичката - благодаря, момичета за насоките да подсушавам с пелена и после хавлийка. Притеснявам се само за търкането, което съм правила до сега (забравям да питам педиатърката).
За забелването - големият ми син не можах да забеля сама. На три годинки го водих на уролог, който го забели, но явно не напълно. Сега е на 6 и казаха, че ако не стане до тинейджърските години, ще трябва да го резнат.
За приспиването - само в креватчето - с биберона и галене по ръчичка/главичка или сам. Един-два пъти съм го слагала до мен за малко, но се дави изключително много и повръща, ако не е повдигнат.

Общи условия

Активация на акаунт