Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 910
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • В твоето съзнание...
За приспиването - И аз се опитвам да го оставям сам да се приспива (с биберон и погалване от моя страна), но не винаги се получава.
Аз общо взето мога да се похваля с доста спокойно дете (пу пу), въпреки че днес не му е много ден, но може би да има скок в растежа. От вчера забелязвам, че активната гимнастика му е много по-интересна и седи там с удоволствие.
Не помня дали повдигахме темата, но вие планувате ли почивки вече?

# 151
Нашата госпожица заспива докато я кърмя или по точно казано на ръце.
Почивки планираме 2 като всяка година на море и на планина, но ще видим дали ще ги осъществим.
Голямо забавление е въртележката на леглото, въртят се животинките и тя ги следи и си върти главата с тях, смее им се, кара им се, абе умира от кеф.

# 152
  • София
Почивки - не. Но сме с морски произход, та както всяка година - детето се праща за поне 2 месеца, ние ходим за 2 седмици - една отпуска и една хоум офис Grinning
И тази година така, ама смятам да отида с бебето за поне 3 седмици, и той климат малко да смени. Но това категорично не е почивка Grinning

# 153
Ние се упражняваме за деня, в който ще ни се удаде възможност да отидем на почивка 😁😆
Преди няколко дена бяхме за първи път "на село". ММ е родом от една ферма в средата на нищото близо до брега на северно море.
Първият път отидохме сутринта и се прибрахме вечерта и в събота и в неделя. Отрепетирах какви багажи ми трябват.
После две уикенда прекарвахме съответно от събота съответно, после от петък вечерта и така.

За мен там си е като ... Ходене на хижа, въпреки че в цяла Нидерландия най-високата точка е 300-тина метра 😂

Но е тихо, вечер оркестър птички за приспиване, сутрин за събуждане.
И през деня разходки по крайбрежието - е климатът е тотално типичен - вятър вятър и пак вятър, но презареждам батериите.

Гледахме някакво документално предаване за семейни къмпинги в Дания... Никога в живота си не съм била на къмпинг, но и на двамата ни хареса идеята... Ако ни огрее тази година би било прекрасно - че то лятото по тези земи е в някой съботен следобед от 12 до 15 , и който успял да го хване успял 😂

А по принцип обожавам горещото време ... Нещо с годините ми стана - жадувам скандинавско спокойствие 🤷🤷

# 154
Почивки няма да има тази година,но пък поне живеем на село и птичките постоянно припяват,та е спокойно .Чакам да се стопли времето да изкараме басейна и ето ти я почивката хихихи .От вчера вече съм по уверена в себе си най сетне пу пу .Та цял ден бяхме на вън ,днес мисля да следваме плана . Чувствам се по-добре и намерих нови майчета. хехехе ❤️❤️❤️

# 155
Аз не съм сигурна дали ще имаме почивка тази година. За мен почивката е да ходим на море, но миналото лято пропуснахме заради бременността, сега тази година бебчо ми се струва много малък за море. А без него не тръгвам 😀. Отделно таткото ни има здравословен проблем, който ще трябва по - дълго време да се лекува и въобще не бих посмяла да планирам каквото и да е. Ще ми стигне само здравословно да се оправят нещата, аз да стана по-уверена и самостоятелна в отглеждането на малкия и да започнем да излизаме на разходки. А може би... евентуално и да оправим където живеем и да се приключат ремонтите и да за живеем на едно място, а не като сега живеем на едно място, ама знаем че е за малко, някакси не се отпускаме.. Сложно е да го обясня как се чувствам 😀 ❤️❤️❤️

# 156
За почивка не сме мислили още, но в края на август сме на сватбата на братовчедка ми и мисля да оставя Никола при баба му и леля му за една вечер. Ние сме от Силистра, сватбата ще е в София и не мисля,че ще му понесе 7часово пътуване. Вашите бебета как се чувстват в колата, харесва ли им да пътуват?

# 157
На мен много ми се иска да направим няколко дни море, може би началото на септември, дори само да сменим обстановката, но зависи как е бебчето. На моя приятел май много не му се ходи ама ще видим Heart Eyes
То сме и с кученце, та ако има почивка и нея ще вземем с нас и цирка ще е пълен Joy

Другото нещо е за пътуването - и моите и на МП родителите са на 3ч път с кола от нас и не знам кога вече ще е достатъчно стабилен да го помъкнем на такова пътуване, може би юни/юли. Май със сигурност няма да е.

П. П. Вашите кошчета за кола имат ли напълно легнало положение?
Нашето е сайбекс Атон и първите пъти като го возихме до болницата в него беше мн малък и стоеше някак свит и сякаш не му беше удобно. След това не сме пробвали, но наистина изглежда да му е неудобно в него.

# 158
Здравейте! Включвам се да попитам вашите бебчета по колко спят сутрин? Нашата девойка (на 2 месеца и 11 дни) като хапне към 6:30 и след това си поспива до 9-9 и нещо. Следобедите е някак по-активна и тогава подремва по-малко - по половин час, 15 минути. Вечерта обаче нещо все е крива, неспокойна и трудно я приспиваме. Понякога се превръща в кошмар това приспиване. Чудя се дали е от преумора или пък да не ѝ се спи. Опитвам се да я разгадая Blush Следващите нощи ще ми бъдат изпитание, че таткото няма да е при нас и ще съм сама с бебка. За първи път ще оставаме сами и определено ми е притеснено.

Нямам търпение времето тук да се оправи и пак да излизаме на разходки. Добре ѝ се отразяват, а и на мен също.

# 159
Въпрос, най-вече към майките, на които не им е първо бебе Grinning
До кога гладите и до кога стерилизирате?

# 160
Почивка не планираме. Но мисля да си отида на село за един месец с децата и кучето. Селото е в Троянския балкан, та ще сме на красота, чист въздух и баба и мама ще готвят, което ми е голямо улеснение Grinning Ние също имаме куче, което е доста темпераментно и не може да остава на хотел за кучета, така че....

# 161
Минаха ли ваксините при вас? Онзи ден бяхме на ваксина, но поисках да ги разделим.
Педиатърката каза да давам превантивно Панадол през 6 часа. Така и правих, но на следващият ден сутринта ми се видя топъл и дадох пак, следобед мерих температура и беше 37.1 - пак дадох и преди лягане пак (втория ден). Общо 5 пъти за ден и половина. После разбрах, че нормалната температура при бебе е до 37.3-37.5 и не е добре да се дава Панадол. Вие давате ли превантивно, как процедирате след ваксина и по колко приема давате?

# 162
Ev, неспокойна е вечер, защото е преуморена. И моят син беше така. Увеличи пътите на дрямка и сега има подобрение. Видиш ли са се прозява или търка очи, приспивай.

VSSh, минаха ваксините на втория месец при нас. Бихме ги в 1 ден - 2 броя плюс ротавирусна в устата. Лекарката каза да дам Панадол еднократно за всеки случай. Сложих охлаждащи лепенки на местата с дупките от иглите. Казаха да дам втори път Панадол, ако вдигне над 38 градуса. Детето имаше 37.5 няколко часа, до другия ден се оправи, нищо не съм давала. Излишно си дала на твоето бебенце.

MonikaD, в много хотели и къщи за гости допускат с кучета, не го ли взимате с вас? Майка ми и баща ми имаха куче и дълго време си ходехме на почивка заедно с него.

Снежинка, аз съм с бебето само засега, но спрях да гладя, нямам време. Само стерилизирам.

# 163
Здравейте! Включвам се да попитам вашите бебчета по колко спят сутрин? Нашата девойка (на 2 месеца и 11 дни) като хапне към 6:30 и след това си поспива до 9-9 и нещо. Следобедите е някак по-активна и тогава подремва по-малко - по половин час, 15 минути. Вечерта обаче нещо все е крива, неспокойна и трудно я приспиваме. Понякога се превръща в кошмар това приспиване. Чудя се дали е от преумора или пък да не ѝ се спи. Опитвам се да я разгадая Blush Следващите нощи ще ми бъдат изпитание, че таткото няма да е при нас и ще съм сама с бебка. За първи път ще оставаме сами и определено ми е притеснено.

Нямам търпение времето тук да се оправи и пак да излизаме на разходки. Добре ѝ се отразяват, а и на мен също.

Здравейте,
Аз от няколко дни се опитвам да се придържам към тези норми:

Досега не обръщахме внимание колко време спи, колко време бодърства и доста често се случваше през деня (както при вас) да има само кратки дремки от по 20-30мин или много големи интервали от по няколко часа, през които не е спал, което водеше до преумора и още по-трудно заспиване вечер. Мислих си, че когато му се спи, ще си спи, когато не - не:) Обаче явно не е точно така. Сега не го оставям да спи през деня по-дълго от 2 часа и половина и също така след като е бил буден около час и половина, започвам да го приспивам. Така е доста по-спокоен и понякога вечер прави по-големи паузи от 4-5 часа, в които спи непробудно:)

# 164
hwpo и аз гледах тази таблица в началото, но ми е трудно да спаза всичко. В крайна сметка стигнах до там, че просто гледам будните интервали да не са по- големи от посочените и определено има резултат.
 Ние днес бяхме на първи ваксини. Сега треперя да видя ще вдигне ли температура Cry
 Този месец Александър е качил 1.200. Лекарката каза, че нормата била 0.800, но не даде препоръка за храненето. Каза да продължаваме по същия начин. Храним се 7 пъти на ден. 4 пъти АМ по 4 лъжички със 120мл вода и 3 пъти кърма по 135мл. Вашите бебчета по колко хапват? Много ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт