Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 917
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Със съня и аз вече се справям. Моето бебче след сутрешното събуждане , също заспива към час и половина или два. След това имаме дремки.

Така спи най-добре. Гушната в мен 😅вярно,че не мога дори до тоалетна да отида , но пък помага и вечер не е преуморена. А за нощното приспиване тя си знае, че след баня идва сучене и заспиване , така свикна вече.

Ние на почивка ще ходим в България, но не сме решили къде точно ще е.

Втората ни ваксина предстои на 16-и май

А има ли мамчета,които са пътували с бебе в самолет ? Направих резервация и моето място и мястото на бебето е едно и също, това бебето ще пътува на ръце , което на мен не ми харесва.

# 166
snejinka, аз гладя само пелените, че от сушилнята излизат малко на хармоника. А и чаршафите. Дрешките не ги гладя.

VSSh, ние бяхме на ваксини. Нашата педиатърка каза да не даваме превантивно панадал. Само ако вдигне над 37.8. Каза да сложим кул пач. След ваксините малко беше повишила температурата, но не сме давали панадол.

So close, ще пробвам, но е доста трудна с приспиването. Случва се, ако я приспя добре на ръце и я оставя, веднага да се събуди и хайде пак на ново всичко. ConfusedBlush
hwpo, и аз имам подобна таблица и я гледам уж. Все си мислех, че е добре да се водя от бебка, но май не се получава добре.

lady25, и ние сме на 7 хранения с АМ засега по 120 мл. Педиатърката каза, че би трябвало да премине на 6 хранения, но дори и да ги задържи на 7, няма проблем.

Алисе Османалиева 720917, голяма сладурана. Blush

# 167
Ev_ благодаря.
Опитай като мен ,приспиваш и директно лягаш заедно с бебето . Моята е същата, ако я оставя в леглото и веднага се събужда , но щом аз съм с нея няма никакъв проблем, спи доста с мен.

Дрешките аз все още ги гладя и то абсолютно всичко 😅без чорапи

# 168
Аз от началото не гладя нищо, имам сушилня и от там минават. Не са много намачкани, а така или иначе си се сушат на високи градуси. Абе откровено казано си ме мързи да се занимавам.

Стерилизатор може би до шестия месец ще ползвам.

# 169
Аз не гладя и не стерилизирам от първия ден (но минават през сушилня дрехите, а шишенцата за ам заливам с вряла вода от нагревателната кана).
за съня - супер стриктно следя будния интервал, дори си записвам, защото забравям, но в момента в който се събуди отброяват час до 70 минути и приспивам. Иначе през деня в къщи спи по 30-40 минути, а на разходката с количката по два часа 🤷
за пътуването с кола - ние постоянно сме в движение, в общи линии си заспива дори и да поплаче малко в началото, просто защото сме го разместили от количката в столчето, на пример. Но! Не се сме пътували повече от 40-50 минути до сега.

# 170
So close, нашето куче хапе Simple Smile това означава, че ако има други хора в къща за гости, не можем да го пускаме и трябва да стои само в стаята, където пък лае. Откакто го имаме, вече 8 години, сме намалили почивки, екскурзии и гостувания до минимум. Но пък, хаплив или не, ние го обожаваме.
Относно съня, аз следя интервали на будуване от самото начало, станала съм като радар за сигнали, но неволята учи.
Относно храненето, момчето ни е наддало с кило и 500 за втоеи месец и 4 см на ръст. Педиатърката каза, че било идеално. Иначе и аз правя по 6/7 хранения по около 140-150 мл. Не винаги ги изяжда, особено нощем.

# 171
Ev, и моят не заспива без мен и правя като Алисе. Заспива на гърда или в скута ми и лягам с него за дрямка.

# 172
  • В твоето съзнание...
Ех, колко много сте изписали...
За почивките - На мен много ми се иска да идем на почивка, че даже и на повече от една, но ще видим как ще се организираме. Най-много ме притеснява колко дрехи ще му трябват, ако няма пералня на разположение, защото в къщи е лесно, пера и суша през ден Grinning
И ние имаме кученце, но слава богу е добро и му харесва да ходи на хотел, а пък и на нашите можем за го оставяме. И все пак благородно завиждам на тези от вас, които могат да си идат на село... Ние нямаме такава опция и на мен много ми липсва.

За стерилизирането - Аз от самото начало не гладя, но имам сушилня. Биберони и частите на помпата, изварявам веднъж на ден за сега. Ще видкм до кога. Почне ли да пълзи, вече няма смисъл според мен.

За наддаването - Виктор за първият месец беше наддал под 700гр, педиатърката каза, че е малко и ни прати на изследвания... От там излезе, че има бактерия в урината, а според нея уроинфекция и заради това не наддавал. До тук добре, но ни изпрати на нефролог, който каза, че има бактерия, но не и инфекция и за сега да не предприемаме нищо... Та в общи линии аз бих се радвала, ако беше наддал над кило Grinning
В края на месеца сме на консултация и ваксини, ще видим как ще е. Педиатърката каза, че можело да ги разделим, но ще се разберем като му дойде времето.

За съня - Опитвам се и аз да спазвам интервали на будуване до час и малко, но не следя по колко време спи. За сега нямаме проблем с вечерното заспиване, но не прави и много дълги паузи, бъди се максимум на 3 часа, за да яде. Хубавото е, че се храни в просъница и после си го оставям да спи.

За пътуването с кола - Виктор заспива веднага и много му харесва, но сме се движили само из града. Не дава вид да не му е удобно. Иначе за дълъг път знам, че е хубаво да се почива на час и половина и да се вади бебето от столчето.

Пламена, ако бебо е много малък, може да е много свит, но има едни подложки, които се слагат под кръста, за да е по изпънато бебето.

Алисе, за пътуването в самолет би трябвало да имаш две възможности - бебка да пътува в теб или на отделна седалка със столче. Не всички столчета стават за самолет обаче, или поне така съм чела. Най-добре им пиши да видиш има ли вариант да пътува отделено, ако това предпочиташ. Имаш много нежна принцеса Heart

# 173
March23 благодаря ❤️

На самият сайт нямаше такава опция , но ще пробвам да им се обадя.

Люси ти вода даваш ли на малкия ? Каква вода му даваш ? Преваряваш ли я ? Питам теб, защото и ти си в Белгия

# 174
Алисе, не, за шок и ужас на родата в БГ 🙈 питахме и в Кинд Ен Хезин, и неговата си педиатърка от болницата където се роди - и двете потвърдиха, че няма нужда от вода ... И аз не давам вода 🤷 обаче не забелязвам сигнали да е жаден ... Сменям по десет памперса на ден 😆
добавям - водата, която по принцип е подходяща за бебета има картинка на бебе на етикета ето така:

# 175
В кърмата и АМ си има вода, четох, че няма смисъл да се дава...по-скоро давам за изплакване на устата от млякото.

# 176
Аз точно за изплакване давам ,защото имахме гъбична инфекция и за това започнах да и давам само за изплакване.

Люси коя е водата ,че не разбрах ? Иначе и моята е записана в Kind en Gezin ,много съм доволна. Аз не избрах френското One понеже не знам и грам френски 😂

# 177
Ще се включа за пътуването. Аз раждах в София, пътувахме си веднага до Бургас със столче на сайбекс атон 5. Говорих с педиатър, каза да си пътуваме спокойно, без да местим детето. Все пак спряхме веднъж, смених памперс и дадох да хапне.
Та..мисълта ми е, че са вече по-големички, не мисля, че им е проблем пътуването. От тогава на дълъг път не сме пътували, но пък винаги заспива в колата 😁

# 178
Аз купувам от Лидъл, тяхната си марка, но и SPA  имат бутилки с тази картинка.

А иначе малко оффтопик, но аз съм завършила френската, и сега с този фламандски се мъча ... Но ... C'est la vie 😆
Аз точно за изплакване давам ,защото имахме гъбична инфекция и за това започнах да и давам само за изплакване.

Люси коя е водата ,че не разбрах ? Иначе и моята е записана в Kind en Gezin ,много съм доволна. Аз не избрах френското One понеже не знам и грам френски 😂

# 179
Да не е Saskia водата , защото и ние от нея купуваме , но на бебето купих спа. Но сега ми казаха ,че минерална на бебе не се давало .
Аз пък с фламандския съм ок , но френския ужас 😅

Общи условия

Активация на акаунт