Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 923
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Да, явно наближаваме кризисна фаза ☹️
Следобяд го пази едната баба, Еми детето слушкало 😂после ходи до казвай, че не преувеличавам😂

# 196
  • В твоето съзнание...
Бабите не искат децата да спят, защото тогава не могат да ги мачкат Grinning Ако е бил буден и не е ревал, значи е слушкал. В първия пост има линк за калкулатор на скоковете в растежа, при нас до сега съвпадат.

# 197
Да, явно наближаваме кризисна фаза ☹️
Следобяд го пази едната баба, Еми детето слушкало 😂после ходи до казвай, че не преувеличавам😂
Хаха и при мен беше така все казваха какво добро дете ама като се случи така да попаднат на ситуация дето реве яко без причина си смениха мнението 😆😆😆

# 198
Здравейте дружина. Пиш набързо защото тия дни ми е кошмар. Мими е със секрет в носа, лепкав, бял. Чистим и слагаме разтвор вече 5 дена. Не кашли и са и чисто гърдите като я водихме във вторник ни съм притеснена.
Аз да попитам мамите в България, сега как ги обличате тези деца. Аз ли нещо сгреших , батко и ли я зарази не зная, но все все чудя да не в простудя или сгорещя…
Отделно се борим с корички по главата, които се оказа и че много кофти миришат.
Това за сега от мен, хубав следобед на всички 🤗

# 199
За България незнам,но тук в Белгия времето винаги е облачно и никога не съм я навличала с много дрехи, трябва да свикне все пак на климата. Не мисля,че е от времето. И нашата имаше сополки , но  физиологичен разтвор+помпа реши проблема. Консултирайте се все пак с педиатър, но и той няма да каже нещо различно според мен

# 200
Мамчета, споделете някое приложение с което се правят от тези сладките визитки с информация като бебето се роди: име, дата, тегло и т.н.
Тегля вече няколко и все не стават 🤷🏼♀

# 201
Привет от мен Simple Smile
Ev, един съвет - внимавай с успиването след храненето. Скоро четох, че подредбата е сън, хранене, будуване. Но и да не бях чела, имам си лошия опит от каката. Свикна да се успокоява само с мляко и до две и половина години при всяко нощно будене трябваше да се приспива с мляко. Бъркала съм шишета с мляко на 3 часа два години и половина. Ужасно е. Д ане говорим колко трудно я отучих от това.
Аз днес имах ужасен ден. Научих бебето да го чриспивам на лего. С много следене на интервалите и внкмание. Но днес каката го събуди няколко пъти още сутринта и всичко отиде по дяволите. Цял ден приспивам. Писъци, рев. Излизах с ерго раницата в дъжда, само и само да поспи и да рестартира. Следобед докарахме добър сън, но не успях да го приспя за вечерна дрямка. За вечервн сън стана някакъв ад. Накрая мъжа ми го приспа на ръце. Това не се е случвало от седмица поне. Дано усилията ми да не са отишли на вятъра. Сипала съм си една чаша вино, ще си сипя и втора....може и до трета да стигна Simple Smile

# 202
Мер, бързо оздравяване на бебка 🤗🥰
и аз като Алисе, обличам бебето сравнително леко за ужас на родата в БГ (бяхме в БГ супермаркета в петък и продавачката, българка, възкликна "ама как с тези боси крачета" - но сама си каза "ама то с този климат тук, да свиква")
Моника, дано да сте оправили съня успешно 🤞и ние оплескахме единият интервал от много разходки днес, че беше толкова слънчево, но както винаги ужасно ветровито и не исках да ми издуха половината АМ вятъра докато го сипвам в бутилката с вода 🙈
сън, хранене, игра - и аз горе долу гледам този ритъм да следвам, за сега работи, освен ако не сме някъде с колата по някакво задачи, тогава давам АМ за успокояване, което води до заспиване.
самостоятелно заспиване - да не урочасам нещата но няколко пъти вече си заспива сам наш бебчо, "схвана" идеята на комфортъра - мачка го, мята го, но си заспива с него (дори не бибка ) няколко пъти .... Нооо, пак се събужда на 4-5 часа за храна ... Чудя се дали да не му направя 180 мл вода със 6 лъжички ... Рано ми се струва 🥴
комфортът в тази бяла кърпичка със слонче закачено за нея, но той слончето още не го проумява 😆

# 203
Lucie, тъкмо щях да те питам как го научи да го хваща. Аз бутам нашия в ръцете, а Матео вятър го вее на бял кон Grinning но може би има значение и възрастта. Според мен Мати не е дорасъл още. Относно храната, този интервал, който сте постигнали, е чудесен и е даже за доста по-големи деца. Матео беше нан4 часа, сега върна на 3, 3 и половина. Но аз се отказах да му махам хранения на този етап. Просто той не поддава, не иска да изяде по-голямо количество мляко и това е.
Относно съня, добре че свърши вчерашния ден. През нощта спахме добре, само за ядене ставаше, а и едно приспиване, че сменях памперс и се разбуди, но без драма.

Относно съня, спахме

# 204
Момичета, вас боли ли ви кръста/ гърба? Мен постоянно след секциото вече 2 месеца и малко. Sad Не знам какво да правя. С мазане не става. Трудно ми е така да се грижа за малкия.

# 205
  • В твоето съзнание...
Момичета, вас боли ли ви кръста/ гърба? Мен постоянно след секциото вече 2 месеца и малко. Sad Не знам какво да правя. С мазане не става. Трудно ми е така да се грижа за малкия.

Кат, аз имах болки в гърба, но не ги отдавам на секциото, а на промяната в центъра на тежестта. Според мен трябва да се насочиш към някакви упражнения, за да се нагласиш, иначе със сигурност ще ти е тежко с бебо. Не знам къде му сменяш памперсите, но ако си много приведена може и това да влияе. Аз сменям понякога в креватчето, докато е унесен и ми се отразява.

# 206
Моника , отначало забелязах че бебчо се опитва да мачка с ръчички нещо и реших да взема комфортърите (взех два броя, докато се пере единият или се загуби), е - аз давам комфортът той гушка лигавчето , упорствам - бутам комфортърчето - той държи чорапи 🤪😆, отне време, но му схвана идеята, сега като го види, независимост къде сме, а ние доста пътуваме просто погледът му се променя - хваща си го, мачка го, хвърля го понякога ... И заспива. Иначе поне един интервал през нощта в около шест часа, но например от 20:00 до 2. Или 21:00-03:00, и понякога си изпива млякото в просъница и заспива пак, но понякога е свеж като репичка и се налага да си играем 🙈🤪
cat woman, и аз като марч мисля че е от тежестта, защото аз родих естествено , но кръста постоянно ме боли - аз мисля че при мен е най-вече от спане в странни пози - или да държа ръка в некст-ту-ми кошарката, или пък ако бебето е на дивана до мен, когато правим дремки в хола, или да го нося по ужасните стълби Нагоре надолу.
за проток - така се спи с чорапи когато мама всячески се опитва да научи бебето да заспива с комфортър 😆😆

# 207
Последните три дни доста се стараем с интервалите. Засега положението е следното: събуждане в 7:30 (трудничко я събуждам и затова прилагам малко игра/песнички), първо хранене в 7:45-50, занимания и сън, следващите хранения са през 3 часа като сменям памперс, храня, играем и после спи (в началото не бях сигурна дали тази последователност е ок, но като ви чета, май е). В 19:30 баня, към 19:45-50 хранене и към 20:30 слагаме да спи. В 23:45-50 е последното ѝ хранене. Тогава сменям памперс и яде в просъница като ѝ правя 130 мл АМ. На храненията през деня в по-голямата част е на 120 мл. Тя към момента е на 2 месеца и половина. Приспиването засега е на нашето легло и задължително с мен или баща ѝ. Самичка нещо не може да се унесе.

Ние също имаме такава кърпичка като на Lucie_, но не ѝ обръща внимание. Все още не хваща целенасочено дадено нещо като ѝ се подаде. Вчера за първи път каза "гугу" и се засмя няколко пъти с глас с "ха, ха". Толкова сладка беше. Бяхме и двамата с баща ѝ и много се смяхме като я чухме. Опитва се детето да си комуникира с нас.

Вчера ѝ поръчах слънцезащитен крем, че скоро уж ще ходим нашето море. То като гледам все дъжд. Дано се пооправи. По това време на годината зимните дрехи вече съм ги прибрала, но сега все още стоят на първа линия в гардероба.

Cat_woman123, аз също съм секцио. Болка в кръста получавам само като стоя наведена. Но пък имам болки в ставите на ръцете и в колената. Отдавам го на тежестта на бебка, защото колко и да е, все я нося.

Mer_M, дано бебка скоро оздравее!

# 208
Здравейте, момичета!  Не бях влизала във форума от повече от два месеца (откакто родих) 😊 Много сте изписали и няма да мога да прочета всичко назад, но ще се включвам активно от тук нататък.
Нашият мъник се появи с малко закъснение на 9ти Март. Раждането не мина, както го планирах, но няма да се връщам към това.

Бебчо хапва добре. Бяхме на смесено хранене и постепенно минаваме на изключително кърмене. Наддава супер, пълни памперсите.
За сега най-голямата ни драма е със съня. Нощем се буди на 1-2-3 часа да суче (на поискване сме), а денем спинка основно на ръце.
За сега режим нямаме. Заспива сучейки.

Ще чета с интерес, какво се случва с вас и бебоците 🥰

# 209
Ариа миа, единствено за съня, което се сещам, ако ще ти помогне е да изцедиш една две порции през нощта, за да можеш да поспиш, но! То а е просто идея, дори не съвет - бебетата толкова бързо израстват всички периоди, че преди да се усетиш ще спи по цяла нощ 🤞🤞🤞
Аз още чакам това цяло нощно спане 😆 но се случи на няколко пъти,
Поне по 6 часа докарва 🥴

Здравейте, момичета!  Не бях влизала във форума от повече от два месеца (откакто родих) 😊 Много сте изписали и няма да мога да прочета всичко назад, но ще се включвам активно от тук нататък.
Нашият мъник се появи с малко закъснение на 9ти Март. Раждането не мина, както го планирах, но няма да се връщам към това.

Бебчо хапва добре. Бяхме на смесено хранене и постепенно минаваме на изключително кърмене. Наддава супер, пълни памперсите.
За сега най-голямата ни драма е със съня. Нощем се буди на 1-2-3 часа да суче (на поискване сме), а денем спинка основно на ръце.
За сега режим нямаме. Заспива сучейки.

Ще чета с интерес, какво се случва с вас и бебоците 🥰

Общи условия

Активация на акаунт