Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 928
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Привет момичета, не се включвам често, но ви чета, когато имам време. Някой от вас дава ли пробиотик Панда?  Ние сменихме на него от Биогая и ходенията по голяма нужда станаха мираж. Иначе, преди това почти след всяко ядене( изцяло на кърма )си ходеше, отдавам го на тази промяна, но пък значително му помогна за колите. Даваме лактулоза по препоръка на педиатъра, но ми се иска да минем и без него.

# 211
Благодаря, Луси!
Много се радвам, че вече имате такива 6-часови дремки и пожелавам все повече и по-продължителни да стават 😊

# 212
Varnagirl8, ние почти от самото начало даваме омнибиотик панда, но не съм забелязала проблем. Ние внимаваме от Лефакса да не се запече.

# 213
При Никола пандата пък действа разхлабващо. Знам,че ако е пропуснал ден да се изходи като дам омнибиотика и памперса ще е пълен до час.

# 214
Ev, описала си направо нашето ежедневие. Аз обаче много се обърквам кога са слагам бебето да спи и все го преуморявам.

# 215
Ev_, Nikol15 как го давате и по колко? На мен ми казаха, да давам по половинка разтворено в супена лъжица кърма.

# 216
Monika , един непоискан съвет, но ако можеш записвай си - аз в приложението за жълтите бележници в телефона записвам точно в колко си е отворил очите и горе долу до 60-70 минути след това вече приспивам.
Ев, досадно е с комфортъра отначало, но за мен беше важно, защото в града сме в къща, на село в къща (ъ.е. я в хола, я в спалнята спи през деня) и след два месеца като тръгне на ясла, исках да съм сигурна,  че има асоциация за сън.
Отне време ... Но проработи ... А и наш Петърчо е на 3 месеца и една седмица, мисля, че е най-голямата бебе в нашата групичка ☺️
Ev, описала си направо нашето ежедневие. Аз обаче много се обърквам кога са слагам бебето да спи и все го преуморявам.

# 217
MonikaD, а пък при нас мисля, че не успявам да я поуморя достатъчно. Днес се притеснявах като излезем навън с количката дали ще спи, че беше време точно за спане. Е, заспа, не веднага, но заспа. После се събуди, защото коремчето я стягаше, но пак заспа.
Иначе нашите будни моменти някак се падат примерно 20 минути преди следващото хранене и гледам да спазвам интервала от час, час и 20 минути, т.е. имам едни двайсетина минути преди следващо хранене и още някъде час след него.
Заниманията ни в момента са слагане по коремче като гледам да е възможно по-продължително, доколкото тя позволява. От днес започна още повече да си вдига ръцете и главата. Дори успя да се обърне от корем по гръб. Пея песнички като включвам "танц" като движа ръцете ѝ. Правя ѝ упражненията, които ни показа ортопеда. Стимулирам я да гука и да се смее. Показвам ѝ контрастните карти. С наличните меки дрънкалки - жирафче, мишле и маймунка, разигравам малки разговори, включвайки и нея. Понякога като я държа по изправена и като си е опряла краката в мен, стимулирам желанието ѝ да се оттласне, но съвсем лекичко.

Varnagirl8, аз ѝ давам едно саше, разтворено в бутилката ѝ с мляко. Ние сме на АМ.

Lucie_, ще я пробвам пак с тази кърпичка. Така или иначе ще трябва да я стимулирам да започне да хваща неща.
Аз също ползвам този бележник на телефона, но специално за храненията сме свикнали вкъщи в един малък бележник да ги вписваме, по старомодния начин Grinning

# 218
  • В твоето съзнание...
Lucie_, твоят Петърчо всякаш е усетил, че по-рано ще тръгва на ясла и вече се подготвя с комфортър, със зъбчета... пу пу.

Ние днес водихме Вики на ортопед, показа упражненията, които и педиатърката ни беше показала и каза, че ще си вдигне главата, ще седне и ще проходи, когато е готов.

При нас също рутината е сън, хранене, игра. Памперс обикновено сменям след хранене, че иначе голям рев ще има, и доста често точно след хранене идват подаръците Grinning

Гледам и аз да спазвам някакви интервали, но не си записвам, а може би трябва, за сега се ориентирам по храненето. Струва ми се обаче, че започва да разрежда храненията, та и това искам да проследя. Ако ги разреди, сигурно педиатърката ще ме накара пак за го будя и разбутвам, че не върви уж добре с килограмите...

# 219
Здравейте момичета,
Чета, че следите интервали на будуване и след което приспивате. Ама то това чудо няма заспиване, бе! 1ч30мин будуване + 1ч30мин приспиване = 3 ч -> ми то пак станало време за ядене! Как ги приспивате?! И по-точно - как успявате да ги приспите??

# 220
Рошличка, при нас приспиването за сега става с кърмене. В някакъв момент сигурно ще трябва да променим това, но към настоящия - заспива на гърда.

Колкото до записването на храненията, съня, памперсите - използвам приложението  Babycare и ми е много удобно.

# 221
Ev, аз и хартиен бележник имам, но с тези ужасни стълби, я телефона не е в мен, е бележника 🙈🙈
Рошличка , имаше един момент, в който се бях поизхвърлила с "образователните" дейности и превъзбуждах малкия, леле такъв рев при приспиване, а от рева се доизнервя и съвсем не заспива, за това сега си записвам точно в колко часа се е ококорил и на 60-тата минута започваме приспиване - той си гука, мачка си кърпичката, плюе бибката, аз я връщам, отвива се, завивам го, някъде четох че до 15 минути е нормална да отнеме заспиването.
Така реално будният интервал е 60 минути+15, но 15-те са "тихи", изключвам телевизора ако сме в хола, затавярм прозореца ако сме на село , че ММ вечно нещо реже 🤦, ако сме в спалнята затварям щорите и затъмявам.
Не шъшкам, не ползвам бял звук, не пея песничка -но! Това е защото аз самата също обичам да заспивам на тихо 😆😆
march, сърцето ми се къса с това късо майчинство тук, миналата седмица на следобедната разходка минах покрай една от няколкото ясли в нашия квартал и добре , че бях със слънчевите очила - така си поплаках, от прозореца се виждаха няколко бебенца на столчета за хранене и едното така махаше с ръчички 🙈😭

# 222
Lucie, днес реших да започва със записването и товс бебе ми разказа играта. Утре ще пиша явно Grinning Гледам таблици и аз запопвам приспиването на 60та минута, но явно му е в повече. Въпреки че няколко дни увеличих на час и 15 минути и сякаш по-добре се получаваше.

# 223
И мен ме боли кръста , но ходя на кинезитерапия и има резултат. Правим упражнения, тя ми казва и в къщи да правя, но как 😅бебчето не позволява, а докато тя спи и аз почивам задрямвам заедно с нея или се опитвам да свърша нещо в къщи.
Люси на мен ми е интересно какво ли правят бебетата на кърма в яслата ? Не,че ще я пускам моята на ясла, но просто ми е любопитно

# 224
Aria Mia, моето също е на кърма и суче често. За да не ме "притеснява" толкова нощем, правя следното: изжеждам се повечко през деня и пазя 1 доза за 12 вечерта. Даваме му тогава с шише изцеденото от мен, за да не суче бавно, да поспим. И явно го засища, защото се буди след поне 2-3 часа. Опитвали ли сте така? Освен това е период, скоро ще започне да спи повечко. Не е твърде топло в стаята, нали?

Lucie, и аз на твое място щях да се натъжа, гледайки бебенцата в яслите. Но всичко ще е наред, ще свикне мъникът. А до колко часа сте на работа, съответно кога се взима от там детето?

Рошличката, моето заспива предимно след кърмене, на гърда. Ако не иска да яде, го приспивам гушнат, тупайки дупето ритмично.

Момичета, имате ли си дневници на бебетата? Аз бях поръчала 1 албум и вътре има място за снимки от изписването, първа снимка след раждането, първа усмивка и т.н. + място за писане на текст. Започнах да попълвам, защото бързо се забравя....

Общи условия

Активация на акаунт