Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 24 355
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
и аз се чудя за климатиците, пускам и охлаждам докато аз и бебето сме навън или в друга стая

и аз мисля, че не може лятно време на 40 градуса без климатик и се чудех дали по някакъв начин вредя на бебето с въздух от климатик? Thinking

но пък без климатик, бебето нервничи, реве, не спи спокойно, не яде, прави разни протести

днес излязох предиобеда и се прибрах в 12, с рев, докато не я съблякох гола и без памперс на хладно не спря да реве

# 646
  • В твоето съзнание...
И Вико днес е по-добре, почти не кашля. Ще излезем следобедно, че жегата е ужасна... Въпреки, че живеем точно до западен парк и там между дърветата се живее.

Ние пускаме климатик вече и в къщи и в колата, то иначе ще пукнем. Както каза ММ, ако умрем от жега, няма кой да гледа детето Grinning
За справка, разболя се без е седял на климатика в къщи...

За София знам, че др Събев е много добър, но работи само частно. Бяха ми казали за още един, но сега не мога да се сетя за име.

# 647
kukli4ka,  ние бяхме на пулмолог и изрично питах проблем ли е да пускаме климатик, лекарката каза че стига да не духа директно в детето, няма никакъв проблем. Ние пускаме климатика в дневната и държим отворено към другите стаи, като идем с бебето в дневната все пак го спираме за малко.
В колата пускаме по малко, защото иначе не се живее.

# 648
March, как е вашето бебче?
Plamena, споделям разбира се др Ангелова, но става въпрос за Дупница. Иначе в София бяхме на спешния кабинет на Токуда и то там който беше на смяна ни прегледа.
Моят господин сега заспа, но трудно, хем му се спи хем плаче, но и това ще мине. Иначе май се опитва да има сополчета, ще видим как ще се развие тази работа

# 649
  • В твоето съзнание...
Fun, доста по-добре е днес, благодаря че питаш Simple Smile
Той имаше сополи и от там явно и кашлица. Личната не изписа Калиев глюконат, витамин Ц и Фениситил. Отделно аз му капах няолко пъти физ. разтвор в нослето и дърпах сополите с аспиратор (мисля така се казваше, дано не говоря глупости) и сега вече е значително по-добре...
Обаче в тая жега е постоянно потен. Сега го взех да го храня, а под главата му мокро петно... Не знам какво мога да направя, то и аз съм нон-стоп лепкава и потна Sad

От какво смяташ плаче твоето бебче? Вече не вдига температура нали? Какво му създава дискомфорт?

# 650
March, радвам се че сте пк добре❤️. Наистина е много топло и нашия цял ден се поти и само го преобличаме какво да се прави🤷‍♀️. March, мисля че стана ясно от какво плака.. Ами пак вдигна температура. Беше заспал, но почна много да мърда. Усетих го, че има сополки и явно го дразнят, та явно и сополки и ние ще имаме. И се събуди, добре че имам спрейче физ. Разтвор и пръскахме с мъжа ми да го по изчистим. През това време пак стана червен и топъл и докато се усетим вдигна пак 38...Сложих пак свещичка, за жалост я изака почти веднага, но все пак нещо подейства, за сега няма температура, дадох му да яде и заспа. 😔Незнам как ще я карам тази нощ, мъжа ми не може без сън и заспа, утре е и на работа.. А мен ме е страх да го остава, все се надявах да се редуваме да го наглеждаме, но няма да стане...

# 651
Как изкарахте нощта, момичета? Надявам се дечицата ви да са по-добре днес.

Ние направихме една бърза разходка сутринта и сега ще стоим на хладно вкъщи.

# 652
Здравейте,
Болните бебенца вече съвсем да оздравяват и да имат най-хубавото първо лято!

Пламена, и ние бяхме навън от 8 и 30 някъде и вечр към 10:30 стана ужас. Но поне бебето дремна.

Моят сладур взе да качва много бавно, но се движи доста и се поти. Някой с този проблем?

# 653
С напредването на възрастта, започват да наддават по по-малко месечно. Не знам за какви цифри говорим, но е нормално да не наддават както в началото.
Болните бебенца се надявам, че са пп-добре вече 🙏🏻
Здравейте,

Пламена, и ние бяхме навън от 8 и 30 някъде и вечр към 10:30 стана ужас. Но поне бебето дремна.

Моят сладур взе да качва много бавно, но се движи доста и се поти. Някой с този проблем?

# 654
Здравейте,

Този месец и при нас е така - качил е 100 грама. Обаче той си е голям - 8 кг. Но послесния месец изввснъж започна много да се движи, да се объща постоянно и явно хаби повече енергия.

# 655
  • В твоето съзнание...
Момичета, как сте? Темата затихна, сигурно сте на почивка.

Lucie, с нетърпение чакам да започнеш да споделяш впечатления от яслата. Видях че в другата тема си писала и относно храненето и премахването на нощните събуждания, също ще ми е интересно да споделиш резултат.

Някой друг успявал ли е, чрез промяна на дненвия ритъм да премахне нощните хранения?

# 656
Моята бебка през нощта като огладнее си смуче палеца, ако съм много уморена и не я чуя, че го смуче пропуска ядене, правила е пауза между храненията от 8 часа. Но това със смукането на палеца доста ме притеснява.
Този месец и през деня не яде много.

# 657
Моята бебка през нощта като огладнее си смуче палеца, ако съм много уморена и не я чуя, че го смуче пропуска ядене, правила е пауза между храненията от 8 часа. Но това със смукането на палеца доста ме притеснява.
Този месец и през деня не яде много.
Не, че е много хубаво. Но сукането на палеца, дУшенето на любимо одеяло/играчка, после приучването на тоалетна са все от нещата, за които не си заслужава да се тревожи човек.
С времето се нараства подобни паразитни навици. Виждали ли сте някой млад мъж или дама с палец в уста? Като минимум го заменят с молив, химикал, цигара 😀
Не омаловажаваме вашите притеснения. Опитвам се да дам хумористичен поглед.
Момичета, пазете си нервите за съществените проблеми, които ще ви дойдат на главата с порастването на Мартенчетата.

# 658
За нощните събуждания: четох четох и синтезирано научих следобото:
- CIO - cry it out method- за мен в 21ви век този метод е (разбира се преувеличено) - "само през трупа ми". Да си оставиш бебето, не говорим вече за може би 3-4-5 годишни (не че тогава е окей да си оставиш детето) да реве. Просто абсурд.  Освен това тук от една от нидерландските асоциации ми попадна статия как точно някакви нидерландски професори са провели проучване, че ползи няма, по скоро вреди НО - всеки сам си решава.
- Фербер метод - (доколкото аз разбирам) - гушкаш/люшкаш докато се унесе и леко унесено оставяш бебето в кошарата, като ако плаче поетапно увеличаваш времето на откликване. (Има и някакъв "модифициран Фербер ") . Това ми се струва по-приемливо. И пак може би за по-голямо бебе/дете.
- "crib hour" - специално за дремките през деня - когато се гони като цел постигане на някакъв режим (ама те бебетата ги израстват тези периоди за седмици- дорде го "научиш" и айде нов режим) - > ако ащдрямката трябва да е час/час и половина. Влизате в спалнята(затъмнено е там), преспивате се криво ляво, но бебето се събуди след 30 минути - тихо и в тъмното се гушкате - цели се доприспиване. Но дори да не заспи, за да се "научи-", че дрямката има някаква конкретна дължина стоите в спалнята без играчки, или само една и с гушкане/люшкане/приказка докато дойде краят на очакваната дрямка. Тогава светвате/ излизате от затъмнената спалня. този crib hour съм го виждала на живо при нашето бебе - нещо на сън проплаква/пръцка - разсънва се - вземам го на спалнята, потупвам по дупето или понякога слизам долу и го слагам в количката и той си доспива.
- калориен прием през деня - според този метод/теория трябва бебето да си вземе всички калории през деня, за да не се буди нощем (като допълнително има някакви ориентири да се разбере дали бебето нощем е гладно - нашето определено е, защото си изяжда цялата порция). В общи линии ние започнахме захранване и забелязах тенденция при добро хапване на пюре за вечеря и много добър сън. ОБАЧЕ! сега всъщност захранваме и въвеждаме различни храни- не от всички спи еднакво добре. Така че очаквам този метод да даде резултат в дългосрочен план.  Допълнително пробвахме да увеличим милилитрите мляко, купих накрайници с по- големи дупки - такова бясно оригване и пърдене (от които се буди) настъпи, че за сега отложихме тази част.

И така - с две думи и дебело подчертано, че това е нашият личен опит - явно нашето бебе ще спи когато е готово то самото за това 😁🤷‍♂️

Моите родители още са тук, и още сме в добри отношения 🤣
Извинявам се за ужасния правопис- аутокоректът на новият ми телефон е покъртителен 🙈

# 659
Моето бебче от почти месец яде последно около 23 ч.и огладнява към 6-7 ч. Чувам  в просъница към 4-5 ,че млещи и си "яде " ръцете ,но не я будя. Иначе педиатърката след като навърши 2м.понеже беше наддала повече от 1 кг.(а е преждевременно родена е 36 седмица) ми каза вечер като се събуди да й давам вода. Но тя не се лъжеше . Продължих да й давам мляко и сама се отказа от нощното ядене.

Общи условия

Активация на акаунт