Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Бързо да оздравява бебе Никола 🥰🤗
Make*a*wish, и при нас е така - има моменти, в които се заиграва с баща си, но ... Вече се научи даже да "чупи" долната устна - като че ли ще заплаче драматично 😆
Танюша, браво на вашето пораснало бебе, сега им е времето да наддават, когато започнат да лазят ще си изразходят тези запаси Simple Smile
за звуците - и при нас е цял репертоар. И "говори", с ММ цели "разговори" си водят, съдържанието им ще си остане пълна мистерия 😁
коликите - се превърнаха в някакво неимоверно пърдене, не просто пръцкане, така по бебешки пръц пръц, а силни трясъци ... В такива моменти се събуждам от удрянето с ръчички по страниците на некст-ту-ми кошарката и го вземам при нас на спалнята, с високо внимание се гушкаме и си доспива и бебето и ние така.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 20:26 от Lucie_

# 91
И моята много реве при преобличане. С панталони ,памперс и чорапи няма проблеми , но горната част ужас 😅реве много .

# 92
Има ли лудиии? 😄

Как сте, мамчета и бебета. Децата ни вече са факт и даже растат...какви трудности/радости имате с тях тези дни?

# 93
На мен ми беше трудно да оправя дневния сън. Все я чаках да си заспи сама, но това не се случва, както преди. Преуморява се и се превъзбужда след 2 часа будуване.
Сега вече не чакам този момент, а като започне да се прозява и да помрънква, затъмнявам в спалнята, дремва 20-30 минути и после е свежарка.
Забелязах, че така и нощния сън е по-стабилен. При вас как е? Споделете до какви изводи сте достигнали с дечицата си 😊

# 94
+1 за съня
Минал ли 60 минути от събуждането започва е приспиване.

Тази седмица спи вече определено тенденциозно по цяла нощ, но ми "спира тока" през деня - компенсира с по - кратки интервали, но на следобедната разходка винаги спи непробудно и дълго, поради което аз съм в прекрасна форма и навъртам много километри 🥳😆😆

# 95
  • В твоето съзнание...
И на мен вече ми прави впечатления, че Вики не заспива толкова лесно сам, колкото преди. Но се старая и аз да приспивам като дойде време, за да не се изнервя.

Нощна пауза още нямаме. На два горе долу се буди, хапва и заспива.

Аз да се оплача, той се оказа с уроинфекция и ще ходим на нефролог по препоръка на педиатърката. Надявам се да се размине само с лекарство и да няма усложнения. Като цяло той не показва дискомфорт, но понеже не наддава колкото трябва, педиатърката св осъмни, че има нещо и ни прати на изследвания.

От няколко дни се заех по-сериозно да цедя кърма, за да може понякога да го храни баща му или да го оставяме на бабите евентуално за по някой друг час.

Освен време по корем и активна и пасивна гимнастика с какво друго занимавате децата? Аз показвам и книжки с контрастни картинки, дрънкам с една дрънкалка... Активната гимнастика още много не го вълнува, ползвам я само за постелка.

А вие самите как се чувствате? Успявате ли да крадете по малко време за себе си?

# 96
Smiley88, и при нас беше така. Сами не спеше денем добре и заради това ревеше и не можеше да заспи до 3 сутринта. Мислех, че нямам достатъчно мляко, а то будуванеро му е било много.

Lucie, добре е, че спите вече нощем, сънят не е мираж вече, а 🤣

А като спреш количката, буди ли се бързо?

За нощните паузи- при нас още няма, само веднъж заспа в 1 инсе събуди чак в 5 или 6. Наспах се отлично.

march23, трябва да крадем време за себе си. Тотално се бях изоставила. Най-сетне мисля да се погрижа за себе си, записах си час за маникюр за понеделник, баща му ще го гледа. Но много реве без мен...

# 97
Аз може да съм споделяла и тук, когато направи първата дълга пауза, когато се събудих и видях че развиделява, скочих от леглото да гледам дали диша, толкова се уплаших😆
А иначе, не знам просто що за сензор има, по пътя на ежедневната разходка има нещо като шопинг център с няколко супермаркета - всеки ден влизам, винаги с точен списък, буквално тичам измагазина, и когато стигна касата, като се ококори това чудо 😆😆 но понеже е през деня, рядко има много хора. (Вчера за мой "късмет " имаше едно двугодишно което така се тръшкаше по земята, че никой не обърна внимание на моя ревльо. (А аз наум си казах - леле това ме чака 😆😆🙈🙈)
Иначе аз прочетох една статия за това как бебето жадува да прекарва време с нас, и така - докато готвим стои в столчето за хранене на плоското положение - с огромен интерес гледа бутилки когато наредим на масата до него. Започнах да гладя в спалнята ( не негови дрехи, просто нашите си неща) - слагам го по корем на спалнята и му говоря, показва му - това е покривка,това е риза - прави  "пийк а буу" - ако не друго, се убедих че съм перфектен клоун.
Вчера за първи път го возихме в количката съ свален сенник и зяпаше дърветата като хипнотизиран 😆

Но, той вече е на три месеца (и един ден)
Проявява и характер, забелязах из тези дни, когато иска нещо - някоя играчка най-вече, мрънка много специфично - не е плачът на глад или недоволство - Ами като фрустриран такъв плачо-ръмжи 🤪

Пращаме запитвания за ясла :/ на 15 юли трябва се върна на работа. Много си харесахме една близо до нас, толкова се надявам да ни одобрят. Стискайте палци плийз, че тук майчинството колкото е кратко, и за хубавите ясли се чака година - как по дяволите да знаеш ЕДНА година по-рано 🙈🙈

# 98
  • В твоето съзнание...
То с яслите и тук не е цвете. Реално нашите мартрнчета могат да бъдат приети най-рано от следващия септември, тоест който иска да се върне на работа след първата година, при всички положения трябва да мисли за някакъв междинен вариант.
А какво ги правят в тези вашите ясли токова малки? По колко са в група, занимават ли ги? Мен не притеснява, че ако го дам дори на частна ясла около годинка, няма да се занимават с него, особено ако не е проходил....
От сега мисля какво ще правим, защото втората година майчинство изобщо не ми е опция Sad

Иначе и ние като спрем с количката се буди веднага. Още не ми обръща внимание на фиизонимиите... И съпвъено на нещата, които правя, надявам се скоро да започне Stuck Out Tongue

# 99
Честно казано и аз не знам какво ги правят 😆 особено тук имат "хоризонтални" и "вертикални" групи, т.е. деца на една и съща възраст или смесени групи,
Окей, ако е хоризонтална група, да им четат, да им дрънкат, нещо музика да им пускат , да ги държат по корем - ако са будни по едно и също време,
Но как по дяволите се оправят във "вертикална" група ... То между бебе на три месеца и пет месеца има светлинна година разлика, камо ли максималната възраст - три годишно 🤷🤷
Ние имаме нещо като план - родителите ми ще са тук няколко месеца, в които се надявам да направим поетапно увеличаване на времето - първият месец само един ден в седмицата, втори месец два дена, трети месец - три дена,
От една ясла вече ни отказаха това желание, (можело само три дена, няма проблем, но веднага - без месеците за увеличаване  )за мое щастие, аз изобщо не харесах снимките им на сайта😆
За яслата, която харесах на сайта им има снимки им свирят на класически инструменти ... Много ме впечатли. Аз като малка исках да свиря на инструмент, но учителката ми каза, че мен ще е по-добре да си играя с децата навън 😆😆🙈🙈 точкова зле съм била 🙈🙈

# 100
  • София

Споделете до какви изводи сте достигнали с дечицата си 😊
Или ние сме много печени и знаем вече за какво иде реч, или детето е по-лесно от батко си. Според майка ми ние сме по-чил и за това така Grinning

Съня е още неконсистентен, ама каквото - толкова. От време на време пропуска среднощното хранене, но все още сравнително рядко, та сутрините са забавни като го направи - мокро, студено, боли Grinning Детето на едната, помпата на другата Sweat Smile
Не знам дали е нормално, но после след това сякаш компенсира - яде по-често сутринта.

Иначе започна да прави физиономии повече, сякаш по-съзнателно се усмихва, започва да реагира.. любимото му място за будуване е в шезлонга, което е хубаво, защото вече мога да го оставям за да свърша нещо - я да ям, я да сготвя Grinning Като гъбка расте - докато мигнем ще започне да хваща неща и да си ги навира в устата.

# 101
Здравейте момичета! Доста време не съм писала.
 Моите изводи са, че детето найг добре си знае  от какво има нужда и нашата задача е просто да слушаме. Аз се водя изцяло по него. Не следя таблици, схеми и грамажи. Когато е гладен яде, когато му се спи спи. Когато и колкото иска. И за сега не се оплаквам. Нощем се храни между 00:00 и 1:00ч, сутрин между 4:30 и 6:00ч. Така ме устройва за сега.
 През деня се опитвам да го занимавам с няккави неща без да прекалявам. Видя ли че минава час и половина се приспиваме, но въпреки това има по 1- 2 будни интервала.
 Още от самото начало ми е много усмихнат, но и аз така си го научих. Опитвам се дори в най- стресовите за мен ситуации да не реагирам и да съм винаги ухилена. Маймуна на макс Stuck Out Tongue Winking Eye  Че племенницата от всичко се стряскаше и плачеше, че и до сега от всичко я е страх. Надявам се при нас да не е така.
Най ме е яд като някой ми каже "ама то трябва, еди какво си, че на теб да ти е по - лесно" Confused  Е, че кой е казал, че да отглеждаш дете е лесно!? Аз до сега съм си гледала живота и ми е било "лесно". От тук на сетне той е на първо място. В едно видео, което гледах, докато бях бременна коментираха кое е важно и защо и много ме впечатли заключението, че като искаш нещо трябва да си задаваш въпроса защо го искаш. Заради детето или заради себе си? Постоянно си повтарям този въпрос и поне за мен е от изключителна важност. Все пак в бъдеще доста битки предстоят и е важно да ги избираме правилно.
 Дано не съм ви досадила. Но понеже рядко се включвам и да си наваксам сега.... Kissing Heart

# 102
lady25, права си. Не е важно на нас да ни е много лесно, а да е добре на бебетата. Родителите ми ме питат защо не давам адаптирано, а само кърмя. Съответно детето ми е все в ръцете. Питаха защо не се улесня, но аз искам най-доброто за него...и без това толкова го чаках.

Честит празник!

# 103
Здравейте, мами!
Кажете как подсушавате косичката на бебчето?
Това ме тормози още от началото... В болницата показаха чрез бързи разтъркващи движения по главичката. И аз започнах да я подсушавам така в началото, но с много по-бавни движения, което ми отнема доста време, но разбрах и че не е правилно да се разтрива главичката, както съм правила. В момента я подсушавам, като го галя по главичката с хавлийка, но пак става много бавно.
П.п. : Синът ми има много косичка.

# 104
моята има малко коса все още, слагам я върху хавлия а върху хавлията тънка пелена и с пелената попивам водата, но засега й е малко косата, ако я местя в по-хладна стая за кърмене й слагам шапчица за всеки случай

Общи условия

Активация на акаунт