Виена тема 14

• 46 824
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Twinklestar, предполагам, че на детенцето ще му хареса на базара Karlsplatz. Там, освен обичайните павилиончета, има козички, овце, бали със слама, където децата си играят, по-необичайни въртележки, които се задвижват с колелета карани от родителите... интересно е. На двайсетина минути пеша от хотела ви е като се минава през един хубав парк.
На нашата госпожица, която беше на 5г. ѝ хареса в Природо-историческия музей, в детския музей на Шонбрун, Зоопарка, Къщата на морето и Дома на музиката. В Пратера се вози на Виенското колело и на няколко от атракциите позволени за деца до 6г., но не беше чак толкова впечатлена.

Нашия юнак е на 4, замислих се дали не го надценявам Пратера и да се окаже, че няма да бъде много интересен за него.
Записвам си значи Karlsplatz и за мен звучи интересно- има ли какво да се хапне?
За Зоопарка  колко време ви стигна?
Аз съм набелязала
Зоопарк
Haus de Meeres
Пратер
Мадам Тюсо
И коледните базари

Къде ядохте?

# 421
На всички базари има какво да се хапне. Нашата кака е много капризна с яденето, но пък брат ѝ, който още нямаше 2г. се наслади на наденичките и шницелите. И двамата харесаха една чеснова супа, която се сервира в хлебчета. Сервират я и в ресторантите и по базарите. Иначе пържените картофки винаги спасяват положението плюс кроасанчета и разни вкусотии от пекарните и кафенетата също са опция за по-злояди. С две думи, със сигурност гладни няма да останете.

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 12:24 от 2в1

# 422
  • Deutschland/HE
Зоо-то на нас много ни хареса, има места за почивка, да похапнеш и можеше да изкараме цял ден. Били сме и декември и август. Къщата на моретата я гледахме около 2-3часа. На моите деца не им допадна Пратера. Мадам Тюсо сме гледали в Амстердам и не мога да преценя доколко ще инересно за четиригодишно. Природонаучният музей им направи по-голямо впечатление, но първите 2часа, после се уморяват и изгубиха интерес.
За храна не трябва да се притеснявате изобщо. Много им харесваше детския пунш.

# 423
Зоо-то на нас много ни хареса, има места за почивка, да похапнеш и можеше да изкараме цял ден. Били сме и декември и август. Къщата на моретата я гледахме около 2-3часа. На моите деца не им допадна Пратера. Мадам Тюсо сме гледали в Амстердам и не мога да преценя доколко ще инересно за четиригодишно. Природонаучният музей им направи по-голямо впечатление, но първите 2часа, после се уморяват и изгубиха интерес.
За храна не трябва да се притеснявате изобщо. Много им харесваше детския пунш.
Вие какво посетихте?

# 424
  • Deutschland/HE
Природанаучния, Шонбрун+Зоо-то, Къщата на моретата. За всеки ден по едно нещо и да има време да се почива, да се разходим по центъра, да гледаме играчките на коледните базари, да хапваме захаросани бадеми и да пием глювайн/пунш. При лятно посещение ходихме на Пратера, но не е нашето. Лятото бяхме включили и лабиринта в парка на Шонбрун, беше много забавно за децата.

# 425
  • София
Накъде някой писа сякаш, че тв кулата и ресторанта към нея са в ремонт. Дано не греша.

# 426
Има още добри новини за посетителите на Donauturm: От 17 октомври популярният механизъм за въртене на панорама на 360° в Turm Café скоро ще заработи отново.  След почти шест десетилетия вярна служба, зъбните колела бяха подложени на техническо обслужване през последните четири седмици.

Hermann Krammer добавя: „Donauturm е не само архитектурен шедьовър, но и място, което непрекъснато се модернизира, за да предостави на нашите гости възможно най-доброто изживяване. Работите по техническата поддръжка ще бъдат завършени на 17 октомври и се очаква Turm Café да предложи своята несравнима 360° панорама на своите посетители.

# 427
# 428
Планират да се върти от средата някъде на месеца Hug Но още по-вълнуващото за мен е, че ще има от средата на ноември... пързалка. Около три години ще е активна, някакъв проект по случай годишнината е. Проявявам, меко казано, интерес - ще се разпиша, когато съм се пързулнала Grinning
Скрит текст:

Блогът с трахотен, Диана, браво!

# 429
Във Виена може ли спокойно да се оправяш на английски...говорят ли го местните?

# 430
  • София
Можеш, разбира се. Говорят английски.

# 431
Това че е студено там а тук в бг не е, не значи че пропорционално ще е по-студено декември по сравнение с декември в бГ. просто вие е трябвало да се ориентирате по прогнозата. Дъщеря ми отдавна извади зимното яке във Виена.  След първи септември винаги е като в бг ноември. има някои леки затопляния но те не са сериозни.
Съветват ме да гледам прогнозата за времето? Сериозно ли? Гледала съм я, техните 17 градуса не са като нашите 17 градуса. Според прогнозата си направих и багажа, но студа е друг.

# 432
Това че е студено там а тук в бг не е, не значи че пропорционално ще е по-студено декември по сравнение с декември в бГ. просто вие е трябвало да се ориентирате по прогнозата. Дъщеря ми отдавна извади зимното яке във Виена.  След първи септември винаги е като в бг ноември. има някои леки затопляния но те не са сериозни.
Съветват ме да гледам прогнозата за времето? Сериозно ли? Гледала съм я, техните 17 градуса не са като нашите 17 градуса. Според прогнозата си направих и багажа, но студа е друг.
Абсолютно същите градуси се усещат и там, и в България, ако живеете на морето. Всеки, свикнал на варненски вятър и влага, не прави никаква разлика между виенски и варненски еднакви градуси. Като им казваме на шопите, че тия 5 градуса, където ги гледат във Варна и все ни завиждат за тях, когато в Софето е примерно ( -5), хич не са за завиждане😄😄😄, не ни вярват. Ама докато човек не пробва една зима на морето, няма да разбере разликата в усещането на градусите😄. Съвсем добре сте посъветвана да гледате прогноза( дамата сигурно живее по крайбрежието😄), просто си представете, че тия 17 градуса се усещат като във Варна( с плющащ и ядящ ушите бризец от 15 м/сек плюс гадна пронизваща влага бонус, а не както във вътрешността на страната, където за вятър не са чували и са свикнали само на меко, макар и студено време.

# 433
Apfelstrudel - благодаря. Точно край морето съм и Виена ми е Варна . Еинствената разлика със Варна е че е във Виена не е толкова влажно. Все пак те имат Дунав а ние море. Но пак само човек живеещ със 70% средногодишна влажност може да го усети.

# 434
И аз съм на мнение, че времето във Виена е като морското време. Последно когато бяхме през декември времето си беше типично бургаско - слънчево, но пък студено с режещ вятър. Сега сме пак тук - гледах прогнозата и планирахме багажа според нея.

Общи условия

Активация на акаунт