Виена тема 14

• 46 236
  • 756
  •   1
Отговори
# 165
Пероните на S7 I CAT са един срещу друг. Оставям линк, за да видите как се стига до перона на S7,  от 3:13 минута.
https://youtu.be/qjq2Tb5xSSY
Няма прехвърляне, директно се стига, само трябва да гледате спирките по таблата във влака.

# 166
Пероните на S7 I CAT са един срещу друг. Оставям линк, за да видите как се стига до перона на S7,  от 3:13 минута.
https://youtu.be/qjq2Tb5xSSY
Няма прехвърляне, директно се стига, само трябва да гледате спирките по таблата във влака.

Много полезно видео.
Благодаря.

# 167
След като си вземете билет за S7, вижте часа, за който го купувате на машината, защото след това го няма на билета. (Не знам, дали е проблем, ако хванеш друг час)
И след това вижте на екраните за информация, там пише на кой перон ще дойде влакът. Понеже бях гледала няколко клипчета и на всички казваха, че S7 минава през перони 1 и 2, когато си взех билета, смело слязох там, но се оказа, че съм за перон 3.
Разбира се не беше просто 3, а 3D или нещо подобно, което не беше в началото на 3ти перон а мнооого напред. Пообиколих малко 😂😂😂

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 11:17 от BerryBoo

# 168
  • Варна

Аз имам още едно питане и мисля да спра да го мисля толкова: Можем ли за 3 дни, реалистично да вместим Пратер, Зоопарк и Шонбрун градини, Белведере (само парка), Къщата на моретата и разходка по центъра?

Здравейте,

Ние преди месец бяхме семейно във Виена - две деца и двама възрастни. По време на четиридневния ни престой програмата беше следната:
Ден 1 - Зоопарк + Шонбрун градини
Ден 2 - Разходка в централната част, пешеходна обиколка + градските паркове, Къщата на морето
Ден 3 - с влак до Братислава
Ден 4 - Природонаучен музей + Пратер

За този период навъртяхме около 45км., вървейки пеш, като през цялото време се съобразявахме с темпото на децата, за да може да е приятно за всички.

Весели дни във Виена! Nature Sunny

# 169
Здравейте,
В края на ноември ще посетим Виена за 4 дни.
С дете на 4 години сме и съм набелязала:
1. Зоологическа градина
2.Technical museum
3.Пратер
4. Мадам Тюсо
5. Aqua Terra Zoo
6. Коледни базари Ратхаус, Ризенрадплатц
Ако може някои, които вече сте били да споделите дали планът е изпълним и евентуално в каква последователност
Как се стига от летището до хотел Хилтън ?
Какво е подходящото облекло - дали е сух студ, дъжд, сняг, вятър по това време 😅
И какво и къде хапвахте?
За кое е препоръчително да се купят билети онлайн?
Благодаря!

# 170
  • СОФИЯ
Кой от двата Хилтън? Единият е на ринга, другият срещу входа на Вин Митте.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2023/06/22/4499157_viena_otnovo_e_nai … &utm_source=Viber

# 171
Кой от двата Хилтън? Единият е на ринга, другият срещу входа на Вин Митте.
https://m.dnevnik.bg/sviat/2023/06/22/4499157_viena_otnovo_e_nai … &utm_source=Viber
Hilton Vienna Park

# 172
  • СОФИЯ
Този е срещу Вин Митте буквално, 20 метра от входа на МОЛчето. S7 шнелбана и САТ спират там, просто си без проблем от летището и районът наоколо е много хубав, до градския парк. U 3 и 4 отсреща.

# 173
Програмата ви е напълно изпълнима. Хотелът ви е точно до Виенмитте, където спират влаковете от летището, а и има връзка с всякакъв транспорт. Но, до центъра, до Операта, до Ратхаус ви е между 20 - 30 мин. пеша. Ако детето обича да ходи няма да ви се налага дори да ползвате транспорт. В Зоопарка, по това време на годината, доста от животните са си в сградите на закрито, но има и такива навън. В Пратера някои атракции не работят, а и има ограничения за деца под 6 години, т.е. има атракции, на които те не могат да се качват. Може да включите и коледния базар на Karlsplatz, който ви е на 2 спирки с метрото или двайсетина минути пеша. Интересно е за дечицата, защото има козички, овце, бали със слама, в които да си играят... виж клипче.
За хапване - задължително шницел. Почти навсякъде е хубав. Наденичките по базарите също не са лоши. Нашите деца харесаха една чеснова крем-супа, сервирана в хлебче. Кайзершмарен, щрудел или парче торта и едно кафе меланж завършват угощението. От тортите ще имате затруднение коя точно да си изберете. Точно срещу хотела ви има сладкарница Оберлаа. Няма да сбъркате, ако я посетите Wink.
За времето едва ли някой може да каже от сега какво ще е, но със сигурност задължително трябва да имате топли дрехи, якета, шапки, шалове и ръкавици. Снегът и дъждът не са проблем, освен, ако не са някави виелици и проливни валежи, но вятърът си е осезаем и дава усещане за по-студено време. А във Виена си подухва.

# 174
  • СОФИЯ
До Кметството с U 3 слизат на спирка Фолкстиатър и от единия изход са почти там.

# 175
Много благодаря за ценната информация 2в1 и мама САННЯ
А как избираме S7 или САТ , U3?!

# 176
U е метрото, а цифрата до него е съответната линия. По картите всяка линия е и с определен цвят и така още по-лесно се ориентираш. Примерно U4 е зелена и с нея отивате до Шонбрун и Зоопарка. А Техническия музей е на десетина минути пеша от там.
S7 и САТ са влаковете от летището. Първият е по-евтин и спира на няколко спирки. Вторият е по-скъп, малко по-бърз и спира директно на Виенмитте. С първия пътуваш десетина минути повече от колкото с втория.

# 177
U е метрото, а цифрата до него е съответната линия. По картите всяка линия е и с определен цвят и така още по-лесно се ориентираш. Примерно U4 е зелена и с нея отивате до Шонбрун и Зоопарка. А Техническия музей е на десетина минути пеша от там.
S7 и САТ са влаковете от летището. Първият е по-евтин и спира на няколко спирки. Вторият е по-скъп, малко по-бърз и спира директно на Виенмитте. С първия пътуваш десетина минути повече от колкото с втория.
Много благодаря Simple Smile обезателно ще хапна торта и за Вас 🫶🏻
Има ли нещо, което да си заслужава да си купиш оттам ? Не знам защо, но Виена ми навява спомен за “Сам вкъщи” 2 🥹

# 178
  • София
Ето го хотела от филма Сам Вкъщи, но той е в Ню Йорк:

# 179
Ето го хотела от филма Сам Вкъщи, но той е в Ню Йорк:

Аз имах предвид атмосферата Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт