Виена тема 14

• 46 259
  • 756
  •   1
Отговори
# 210
Много благодаря! Ще проверя за нашите дати!

За кои дати търсите? За 150-160 евро има прекрасни места.
За ноември месец (засега) ако не ни променят полетите.
Харесах си един апартамент, но настаняването е до 21 часа. Ако променят часа на полета може и да не успеем. Трудно се планира вече...

# 211
https://www.booking.com/Share-K5Zyu9

Бях намерила страхотни апартаменти в Airbnb, утре ще потърся да пусна.

# 212
  • Варна
Когато преди ми казваха "транспортът не е проблем във Виена", не го разбирах докато не я посетих. Със спирка на метро в близост сте навсякъде за минутки.

# 213
Може ли да споделите къде може да се хапнат вкусни: ребра, пълнен картоф и щрудел ?
Както и дали си заслужава Hard Rock Cafe?
Благодаря Simple Smile

# 214
Ще бъдем във Виена в началото на август. При предишното ни посещение не успяхме да се отбием във Фигмюлер, защото резервациите бяха за седмица напред. Сега  ми дава свободни маси за след 07.08. Така ли е обикновено или е грешка на сайта? Препоръчайте, моля, някое типично виенско заведение, което си заслужава да се посети!

# 215
  • София
На другата им локация, която е в близост /Bäckerstraße 6, 1010 Vienna/ има свободни дати за началото на август.
Аз съм ходила и без резервация, но се чака на опашка, така че ако държите на първия, отделете си повече време за посещение.

# 216
Много благодаря! Изобщо не обърнах внимание на втората локация. Този път ще успеем да го посетим, въпреки, че всички заведения, в които бяхме предишния път, бяха повече от прекрасни!

# 217
  • Все на втория етаж
Дами, за Белведере при закупени онлайн билети искат ли паспорти на входа, за справка възрастта на децата ? Питам, защото там ще влезем само с дъщеря ми, а паспортите останаха при мъжа ми.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 11:36 от Иренка

# 218
  • гр.София
На място купихме, но даже и на 17 годишна не поискаха документ ( колко му е да е на 19, до която са безплатни)

# 219
Ще бъдем във Виена в началото на август. При предишното ни посещение не успяхме да се отбием във Фигмюлер, защото резервациите бяха за седмица напред. Сега  ми дава свободни маси за след 07.08. Така ли е обикновено или е грешка на сайта? Препоръчайте, моля, някое типично виенско заведение, което си заслужава да се посети!
Lugeck дори е по- хубав от Фигълмюлер, ако търсите точно център. А всъщност " селския" им вариант Figls е най- любимото ми заведение. Ходи се лесно с градски транспорт и е в прекрасния квартал Гринцих. Друго традиционно е Snitzelwirt, че е и по- евтино и не така задръстено с туристи. Традиционно и леко много бирено😄 е и Siebenstern и също е по- евтино

# 220
Zwölf Apostelkeller също е вариант и е точно до Людек и Фигълмюлер. Ресторанта е на три етажа, но надолу и най-долният е като че ли си в изба. Храната беше прилична, шницелът и щруделът бяха много добри. Имаше доста местни посетители.
Съвсем наблизо са Heindls Schmarren & Palatschinkenkuchl и Griechenbeisl, но за тях не остана време да ги посетим.
Pürstner, Ribs of Vienna, 1516 Brewing Company... все са в централната част и са добри.

# 221
  • София
Pürstner си заслужава. Храната е много вкусна винаги. Онзи ден бяхме там за пореден път.

# 222
Набелязах си няколко места и направо ще направя резервации.

# 223
  • София
Здравейте,
предполагам че е обсъждано някъде напред в темите, но аз намирам само стара информация (от времето на ковид). Може ли някой скоро пътувал с кола до Виена кой маршрут е най- удобен/изгоден? Ако може и информация за магистрални такси, маста за купуване на винетки и всякаква друга полезна информация ще бъда много благодарна.
Плаували сме пътуване в началото на август, имаме запазен хотел и остана да калкулирам пътя (пътни таки и гориво)

# 224
Здравейте,
предполагам че е обсъждано някъде напред в темите, но аз намирам само стара информация (от времето на ковид). Може ли някой скоро пътувал с кола до Виена кой маршрут е най- удобен/изгоден? Ако може и информация за магистрални такси, маста за купуване на винетки и всякаква друга полезна информация ще бъда много благодарна.
Плаували сме пътуване в началото на август, имаме запазен хотел и остана да калкулирам пътя (пътни таки и гориво)
Изгоден маршрут е странно понятие🙂. През Сърбия се плаща тол такса. Цяла Сърбия излиза към 3000 от техните пари, зависи колко се отбивате и дали я карате към Унгария или към Хърватска. И двата маршрута са ужасно натоварени до средата на август, заради гастарбайтерите- подгответе се за висене по граници с часове, препълнени и мръсни бензиностанции, всяка полянка/ отбивка е запълнена с разпънати чаршафи и спящи/ ядящи/ въргалящи се катуни. Отвратително и натоварващо психически и физически е пътуването с кола през лятото, докато има ваканция в западна Европа и " новите" граждани си отидат до Анадола и обратно с целите катуни. Унгарците обичат да " разтоварват" до последния денк гастарбайтерските претъпкани ванове и цялата опашка стои и чака чинно. Предвидете си поне една междинна нощувка. Най- добре Нови сад, според мен и рано сутринта да сте на граничния пункт( и така сме чакали по 6- 7 часа🥺), ама по- лесно е сутрин поспал, отколкото след дълго шофиране. Унгария винаги е фрашкана с тирове, винаги има задръствания и едни никакви 300 км се минават за доста часове, с доста нерви.  В Унгария има винетка. Купете по интернет, за да не чакате по пунктовете на границата( където и послъгват и вземат по- скъпо, а и ще се бавите). Цената на бензина в Унгария на магистралата е обичайно доста по- висока от извън нея. Това важи и за Австрия. В Австрия на селф сървис бензиностанциите( особено извън магистрала) до 20-30 цента на литър по- евтино излиза. В Австрия също има винетки. Купуват се по границата- на бензиностанциите има и апарати- автомати. Има комбинирана винетка Унгария- Австрия. През Румъния е кофти и неподдържан планински път, но няма гастарбайтери и някои го предпочитат като уж по- малко натоварен.

Общи условия

Активация на акаунт