Виена тема 14

• 46 819
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • Viena
Събота е лудница, но магазините са до 18 и край.Неделя ресторанти,кафета и музей са отворени и е малко по-лежерно...поне такова наблюдение имам от 10 годишно постоянно местожителство във Виена.

# 451
Здравейте
От доста време чета във форума и днес реших да си направя профил Simple Smile живея във Виена от 33 години, израстнала съм там. Има си хубави и лоши страни както навсякъде.
Каро цяло много  харесвам Австрия и стандарта на живот си е доста добър 😊😊

# 452
Благодаря ви, Emma99 и Naixi89 а има ли по-добри и по-сигурни фирми за разходките с корабчета по Дунав или няма значение кои ще изберем?

# 453
Благодаря ви, Emma99 и Naixi89 а има ли по-добри и по-сигурни фирми за разходките с корабчета по Дунав или няма значение кои ще изберем?

Мисля че това ням голямо значение 😊😊

# 454
Момичета ползвали ли сте Viena pass?
Доста по-изгодно ли излоиза?
Чак доста по-изгодно - не бих казала. Предпочетохме я заради безплатно пътуващото дете. Отстъпката на зоопарка беше май 10 евро на човек, на виенското колело общо около 5-6 евро. По другите места където ходихме нямаше отстъпки с тази карта. Та общо взето нямаше разлика.

# 455
  • Пловдив
С Виена пас и зоопаркът, и виенското колело са безплатни, както и много други забележителности. За студените месеци, когато се прекарва повече време на закрито, според мен си струва много.

# 456
  • София
Организирам програма с вече купени самолетни билети - 08.11.- 13.11., което включва събота и неделя, аз и 14 год. ми син, моля за идеи как да организираме времето. Освен основните туристически обекти - Пратера, Шьонбрун, кулата, къде да наблегнем през първите дни и какво да оставим за събота и неделя..? Дали да не отскочим някъде извън града...заслужават ли си катамараните до Братислава,  колко време е пътя до там? Ще съм благодарна на всеки включил се Hug
Мислех, че съм писала, но явно  не се е публикувало Disappointed
Относно Братислава, не си заслужава. Няма какво толкова да видите там - един малък исторически център, един замък и една кула на Дунава. Същите неща ще ги видите и във Виена, но по- хубави. По-добре разгледайте по обстойно Виена, на нас 3 дни не ни стигнаха

# 457
Здравейте,
Не мога да намеря информация къде са безопасните райони във Виена за да отседнем там .

# 458
Здравейте,
Не мога да намеря информация къде са безопасните райони във Виена за да отседнем там .
Не бих казала, че има " опасни" райони. Но аз лично, понеже се стряскам от скупчване на " новите" европейци, такова ми се струва най- фрапантно  в района Ягерщрасе- Дрезденерщрасе, Хенделскай, в известна степен и на Флорисдорф. Виена сигурно е единственото място, където реално не се страхувам да меря сама и малките улици по всяко време на денонощието. Но горепосочените не са ми любими. Освен това, самите виенчани не обичат много Виеназюд( Артерла/ Оберла), защото там са малко по- бедняшки общински жилища и считат района за по...нисък клас. В Австрия( Виена) има политика за недопускане на формиране на гета. Демек, имат си механизми и структури за разселване на струпвания от новите мургави и/ или забулени европейци и не им позволяват да си правят капсуловани райони. Примерно, преди известно време около Мексикоплац е било доста ...мигрантозадръстено. И общината се е погрижила да облагороди, така да се каже мястото.

# 459
apfelstrudel, може ли да те помоля да напишеш на немски Ягерщрасе и Дрезденерщрасе, че не мога да ги открия в гугълмапса  на български...пробвах само да ги напиши на латиница, но пак не ми се получава, за да се ориентирам Hug

# 460
  • София
Не съм apfelstrudel, но ето имената: Jägerstraße и Dresdner Straße

# 461
Много благодаря ElzaFB, няма в моята клавиатура това есцет и не ме разбираш гугъламапс...Grinning

# 462
  • Deutschland/HE
Много благодаря ElzaFB, няма в моята клавиатура това есцет и не ме разбираш гугъламапс...Grinning
Пиши тогава двойно s, вместо ß. Ä може с ae да се замени.

# 463
Пиша само str. В Канада съм

# 464
Благодарности за включването, Ли Лу, а в събота и неделя Виена по-оживена ли е или по-спокойна
Заради туристическия поток не е кой знае колко спокойно по центъра, но в неделя магазините са затворени и със сигурност има много по-малко хора на Kärntner Straße и Graben, отколкото в събота, примерно. Иначе тук в темата сме спорели с други форумки какво значи "има туристи" и да "няма", затова не смея да генерализирам. Когато аз кажа, че са малко, на други хора все още им се струва пълно Smile

Общи условия

Активация на акаунт