Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 084
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
  • пустинята Гоби
И аз не разбирам какви са тия неочаквани гости посред нощ, за които трябва пустия денонощен магазин? Дори не съм търсила около нас. Само вино сме купували 1-2 пъти около 9-10 часа и това е. Денонощна аптека трябва докато децата са бебета или ходят на градина, после и това не е нещо важно.

# 586
Интересна статия кои били основните критерии за търсене - https://money.bg/property/5-te-harakteristiki-koito-kupuvachite- … mot-v-sofiya.html Очаквах да видя неща като изложение, брой спални, площ, етаж и т.н., пък то се оказа все извън жилището били важните неща Grinning

# 587
  • София
И като са малки децата денонощна аптека почти не се налага, оросто държиш в къщи някои основни неща и дпокойно можеш да си изкараш до сутринта.
Almond - предполагам тези следват след основните - място, размер, цена.

# 588
За мен презастрояването, гъчканицата и възможността хората от отсрещния блок да видят спокойно какво става у вас са такива огромни минуси, че ни аптеки, ни магазини ме вълнуват. В Хладилника има красиви сгради, още красиви сгради се строят, но цялостната картинка е ужасна. Ще полудея, ако живея в този квартал. Дори минаването с кола оттам ми носи стрес, а не съм някаква лигла.

# 589
  • пустинята Гоби
Само дето не ти ще живееш там. Всеки има различни нужди и разбирания.

# 590
За мен презастрояването, гъчканицата и възможността хората от отсрещния блок да видят спокойно какво става у вас са такива огромни минуси
Едва ли. Моите наблюдения са, че хората по софийските блокове почти не ползват тъмни пердета и нямат против да ги гледат съседите вечер.

# 591
За мен са минуси. Те ако искат и им харесва, нека си се гледат.

# 592
  • пустинята Гоби
Аз си гледам съседите. Няма как хем да живея в определен квартал в центъра, хем да е тиха улицата, хем да нямам съседи. Последното не ми е било критерии, тишината и локацията обаче са били. Дреме ми, че за някой, живеещ на майната си било минус. И на мен ми е чудно как някои живеят в огромни блокове с още 1000 маймуни на главата, ама ей на и такива има, че дават и луди пари за целта.

# 593
В сегашното ни жилище една от стаите ни гледа към съседен блок. Впечатленията са ми, че хората не се впечатляват изобщо през деня и си живеят съвсем нормално, без да мислят някой гледа ли ги или не. Повечето са с ефирни пердета, ние също, някои през деня виждам, че са и без пердета, на открит прозорец и вдигната щора. Вечер повечето са с щори тип blackout, когато си пуснат осветлението, но има два апартамента, на които и вечер не им пука особено и не си дърпат пердетата и щорите до късно.

# 594
Около ул. Пирин, има чудесни малки блокчета, със собствен двор, гаражи и апартаменти гледащи към вътрешния двор. Денонощен магазин, защото като работещ човек до 19 ч. и редовно излизащ вечер, да вземеш хляб, мляко, нещо за готвене на следващия ден, вечер след 22 ч., прибирайки се пеша от някъде си, безценно. Ама вие живейте както искате. Аз споделих лично мнение.

# 595
Може ли пример за София за локация, но точен адрес, за да го проверим, който не е презастроен, не гледаш съседите си, като цяло е ОК и има денонощни магазини, аптеки и заведения наблизо. Защото мисля, че това нещо не съществува.

# 596
Денонощни магазинчета за цигари и алкохол/безалколни напитки има практически навсякъде.
На денонощен магазин за хранителни стоки аз не бих разчитала за нещо извън базовите пакетирани храни, които ги има във всеки магазин - тип ориз, брашно, олио, кисело мляко, подобни неща. Всичко извън това - месо, колбаси, сирене, плодове/зеленчуци и т.н. от денонощен магазин не бих купила. Но и едва ли ще ми потрябва след 21-22 ч. нещо подобно.
Буквално на 2-3 мин. от нас има денонощен магазин, на 15 мин. пеша-денонощна аптека. От този магазин (ВМ маркет) нито през деня, нито през нощта бих купувала нещо извън описаните по-горе базови хранителни стоки. От денонощната аптека не ми се е случвало май да пазарувам през нощта, дори и с малко дете. Но наличието на повече аптеки на разстояние 5 до 15 мин. пеша от къщи в работно време (до 19-20 ч.) е доста удобно, защото не е задължително в най-близката да има това, което търсиш. И си спестяваш обикаляне с кола на по-далечни разстояния. Аз имам 3 (една западнала и 2 доста добре заредени) на 5 мин. пеша и 2 (едната от които денонощна 24/7) на 15-ина мин. пеша. За центъра говоря, районът около Сточна гара/СМГ.
Дали е презастроено - ами център е, няма затворени комплекси с паркове и градини. С прозорци към кварталните улички няма как да не гледаш към съседите си на отсрещния тротоар. Но през деня, дори и без тънки пердета, не е особено лесно да видиш какво прави съседът отсреща. А вечер, на лампи, има дебели пердета/завеси/щори, който не иска да го гледат.

За пазаруването - ако работиш до 19 ч., можеш да ползваш повечето вериги след работа, те работят до 21ч. поне. Ако пък всеки ден излизаш някъде след работа и се прибираш след 22 ч. - или внимателно планирано седмично пазаруване през почивен ден, или поръчка за готова храна в къщи.

# 597
  • София
За мен определено е по-важно да нямам съседи на 1 педя от прозореца ми, които свободно да си гледат в нас пред денонощен магазин. До сега почти не ми се е случвало да ми трябва. Пък и както някой каза има коли, таксита, доставки ако се наложи. Отделно, че както няма магазин, утре може да има, както и обратното. А съседите няма да идат по-далече 😃

# 598
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b168966360769694

Пример за локация, която не гледа в прозорците, има денонощен магазин 345 и денонощни аптеки. Много сгради на Евлоги и Христо Георгиеви имат изложение към канала.

# 599
Моята мисъл беше, че на повечето хора не им се налага да ползват денонощен магазин за хранителни стоки след 22 ч. То и няма много такива денонощни магазини. Повечето хора си имат напазарувани повечето необходими неща. Колко хора тръгват да готвят след 22 ч., че да им потрябва нещо, което вече го нямат в къщи?

Общи условия

Активация на акаунт