Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 104
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Може ли пример за София за локация, но точен адрес, за да го проверим, който не е презастроен, не гледаш съседите си, като цяло е ОК и има денонощни магазини, аптеки и заведения наблизо. Защото мисля, че това нещо не съществува.
Подценяваш колко голяма всъщност е София и колко много сгради има в нея, сред които съществуват всякакви локации.

# 601
На мен ми е добре с денонощна аптека на пешеходно разстояние. И с дете, и преди това без дете съм опирала до нея, високо оценявам наличието ѝ.

# 602
Аз да готвя след 22 няма да тръгна, но често по това време ми се припива бира/вино или ми се прияжда сладолед, не винаги съм се сетила да взема предварително Simple Smile Нямаме денонощен магазин, но пък имаме такъв, който работи до 22. Определено оценявам да има магазин, който работи до по-късно. Също днес се чудих откъде до нас да си взема фрапе, но май нямаме хубаво кафене наблизо. И се чудя кога ли най-накрая ще почна да живея здравословно, че да не ми трябват такива неща Joy

# 603
  • пустинята Гоби
Ама аз искам да живея на място, на което си виждам съседите. Мразя булеварди, не харесвам панели, не харесвам многолюдни блокове и изобщо планирани отстояния. Искам ниски сгради, градска среда  и да ходя по тротоарите, не да прескачам коли и незнайно какво. Сигурно около нас някой не си гледа съседите, но на прима виста не се сещам за подобна опция, освен за жилищата около парка. Не искам да живея срещу парк, да ми викат и крякат. Предпочитам си гащите на съседа. А да, около нас е пълно с болници и зъболекари. Доста по-полезно от денонощен магазин, какъвто може и да има, ама не съм търсила.

# 604
Ако си на място, на което виждаш гащите на съседа, със сигурност ще прескачаш коли и незнайно какво още. Няма такова нещо като наврени една в друга сгради, а навън зеленина, полянки и свободни тротоари.

# 605
Може ли пример за София за локация, но точен адрес, за да го проверим, който не е презастроен, не гледаш съседите си, като цяло е ОК и има денонощни магазини, аптеки и заведения наблизо. Защото мисля, че това нещо не съществува.
Подценяваш колко голяма всъщност е София и колко много сгради има в нея, сред които съществуват всякакви локации.

Дай пример за локация

# 606
  • пустинята Гоби
Полянки няма, има парк. Градски парк, чувала си вероятно за такова нещо. Гащите на съседа виждам на терасата, обича да си ги показва докато пуши. Коли по тротоарите около нас няма, паркират на улицата. Зона му се вика.

Последна редакция: нд, 20 авг 2023, 11:11 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 607
Чудесно. Значи живееш в прекрасен квартал и нямаш никакви проблеми.

# 608
  • пустинята Гоби
Първото не гарантира второто.

# 609
Проблеми с квартала имам предвид. Щом си си намерила място, на което да се чувстваш добре - супер.

# 610
  • пустинята Гоби
Да, добре се чувствувам и затова съветвам хората да гледат себе си при избора на квартал, собствените предпочитания и възгледи. Че на някой нещо не му харесвало, ами няма той да живее там, я. Всеки търси различни неща, един тишина, друг денонощни магазини, трети ново строителство и т.н.

# 611
  • София
Аз предпочитам да гледам Витоша, а не съседите. И такива се намират, макар и трудно. Но пак си е въпрос на вкус.
Определено аптека и медицински център на близо си е плюс, особено с бебе.
За пазаруването хубаво е да има някакъв магазин, за предпочитане по-голям, но не точно до блока, за да не става навалица. Въпреки, че ebag ми върши супер работа. Пазарувам планирано, доставят ми всичко до вратата в рамките на деня и има голям избор.

# 612
Има масово търсени характеристики на имотите - ново строителство, в уреден инфраструктурно район с добри комуникации (включително градски транспорт), да е тихо, да има зеленина (близост до голям парк), да има добри отстояния между сградите (да не си гледат съседите в прозорците). На цена около средната, т.е. да не е няколко чувала с пари плюс 2-та бъбрека.
Ами моето мнение, че такова чудо рядко се среща. Сигурно има, но много рядко. Ако пък го има, цената няма да е приемлива.
И тогава всеки конкретно трябва да реши с кои характеристики, по-скоро с липсата им, може да направи компромис. Може да е къща с огромен двор в полите на Витоша, т.е. ще е тихо, зелено и отдалечено от съседи, но инфраструктурата ще е (много) зле. Може да е в центъра, да е тихо, с дървета по улиците, инфраструктурата ще е ОК, но няма да е НС (най-вероятно)/отстоянията до отсрещния тротоар няма да са големи, примерно. И всякакви вариации на има/няма дадено нещо от желаното.

Никога не съм пазарувала с доставка. Гледам куриерите по улиците. Сега реших да погледна в сайта - ами примерно хляб (обикновен, не еко-био-мио) и пържоли - не ме грабнаха като цена. Чудя се как избират примерно зеленчуците - дали няма да доставят най-смърангясаните в магазина/склада. Плодове и зеленчуци, месо също, докато не ги видя в магазина в какъв вид са - не купувам.

Случвало ми се е рязко да закъсам за нещо хранително късно вечер, но обикновено е преди празници, когато готвя по-специални неща. И при всички случаи може да изчака до сутринта, за да отида да го купя.

Иначе за гледките - аз предпочитам да гледките от по-висок етаж - с или без гледка към Витоша, на мен гледката на софийските покриви или горни етажи ми е достатъчно приятна.

# 613
  • София
Има масово търсени характеристики на имотите - ново строителство, в уреден инфраструктурно район с добри комуникации (включително градски транспорт), да е тихо, да има зеленина (близост до голям парк), да има добри отстояния между сградите (да не си гледат съседите в прозорците). На цена около средната, т.е. да не е няколко чувала с пари плюс 2-та бъбрека.

Да, точно. Всеки иска хубаво, ново, зелено и уредено, но в крайна сметка или даваш много пари или правиш някои компромиси.

Никога не съм пазарувала с доставка. Гледам куриерите по улиците. Сега реших да погледна в сайта - ами примерно хляб (обикновен, не еко-био-мио) и пържоли - не ме грабнаха като цена. Чудя се как избират примерно зеленчуците - дали няма да доставят най-смърангясаните в магазина/склада. Плодове и зеленчуци, месо също, докато не ги видя в магазина в какъв вид са - не купувам.

И аз не бях и не признавах, но покрай короната пробвахме и останах доволна. Месото не ме е разочаровало, пише си и в сайта кое до кога е годно. Плодове и зеленчуци в повечето случаи са били добре, но се е случвало да има и някои не както трябва. Като цяло правя рекламация ако са кофти някои зеленчуци или е счупено яйце примерно и винаги са ми връщали парите веднага. Цените вярно са една идея по-високи, но предвид че поръчвам с 1 клик доакто бебето спи и ми ги носят до вратата съм склонна да платя. Също се появиха и още подобни онлайн магазини за продукти, например от магазина ВМВ също правят доставки и цените им по едно време бяха по-ниски, а зеленчуците бъгарски и хубави.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 20:35 от _krisinka_

# 614
  • София
Мандаринка, често пазарувам във Фантастико. Там има дежурни от фирмите за доставка - получават поръчките и пълнят количка. После като дойде шофьора само плащат и той заминава на адрес. По мои наблюдения момичетата се стараят, подбират плод зеленчука, внимателно го редят в торбички. Но в магазина има и служител, който преглежда и отделя загнилите и повредени плодове и зеленчуци. Сега ако си поръчала напр. праскови, а те са само зелени и дървени такива ще доставят. От витрината с обслужване им дават каквото е изложено, пакетираните стоки са ясни.
Иначе за локация без съседи, с отстояние, с гледка към Витоша/на юг/ и към цяла София, с близки заведения, удобен транспорт - вижте жк Дианабад, високите етажи на  бл 57, бл. 60, блока на Артекс и другия до него с Билата. Май само денонощен магазин нямаме, но пък по бензиностанциите продават разни мезета, цигари  и питиета.
Сега глезанките ще възроптаят - много съседи, цяло село в един вход, как се управлява... Ами управлява се с твърда ръка.
Аз на тази локация нямам пердета. Ядосах им се, че трябва да се катеря да ги свалям и слагам и ги изхвърлих. От Ст. град могат евентуално да ме наблюдават с бинокъл, но едва ли имат интерес.

Общи условия

Активация на акаунт