Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 069
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Квартали, които зимата в 20:30 са като лунен пейзаж ала Манастирки или Витоша и да се налага да го взимам от спирката, за да не го нападне някое куче не са ок.. Ангажимента е голям.
Защо реши, че Манастирски ливади е като лунен пейзаж? Между другото няма и кучета, улиците са осветени. 7-та и 27 е доста приятна за пътуване. От тази година има и малко автобусче за квартала ( върти между Манастирски ливади Изток и Запад. Има доста ресторантчета, магазинчета

# 691
Разбира се, че  трамваите са страшно удобни.. И после какво? Сериозно ли имате дете и го пускате да се прибере пеша в 21:00 от последната трамвайна навътре по уличките? Питането на потребителя беше свързано и с гимназии и деца на определена възраст. Нищо лично за кварталите, които съм споменала. Сигурно всички са така! Но беше съвет за удобство за следващите 4-5 години.
А Ти защо го прие лично? Нали темата е плюсове и минуси?

# 692
от Красно село до Княжево по линията на трамвай 5 ще западне, според мен, защото няма да има метро. Съответно, след като построиха третата линия до "Горна баня", слагам кавички, защото всъщност е до околовръстното, та, започна да се строи много в едни райони, който преди това никой не ги заглеждаше, примерно  бившия кв. Бузема, ул. Монтевидео, която изгря след НБУ и сега ще стане голяма работа, строи се усилено, скоро ще се преобрази. Докато Княжево и Павлово и сега не изглеждат кой знае колко добре, а след 10 г ще са още по-зле.  Малко по-добре е Павлово, в сравнение Княжево.
Остава Кръстова вада, гледай около станция Витоша да е някъде.

# 693
Здравейте,

Какво ви е мнението за улица "Странджа" в Банишора - номера от 150 до 156 и ул- "Софроний Врачански" - опасни ли са вечер?
Много благодаря на всички отзовали се!

# 694
Разбира се, че  трамваите са страшно удобни.. И после какво? Сериозно ли имате дете и го пускате да се прибере пеша в 21:00 от последната трамвайна навътре по уличките? Питането на потребителя беше свързано и с гимназии и деца на определена възраст. Нищо лично за кварталите, които съм споменала. Сигурно всички са така! Но беше съвет за удобство за следващите 4-5 години.
А Ти защо го прие лично? Нали темата е плюсове и минуси?
Детето ми е на 13 и се прибира само.
Не го приемам лично, но вие явно отдавна не сте ходили в посочения квартал.
  бившия кв. Бузема, ул. Монтевидео,
Такъв квартал няма. Квартала е Овча Купел, а това е на границата на старата и новата част. Бузема винаги си е бил техникум.

# 695
  • София
от Красно село до Княжево по линията на трамвай 5 ще западне, според мен, защото няма да има метро. Съответно, след като построиха третата линия до "Горна баня", слагам кавички, защото всъщност е до околовръстното, та, започна да се строи много в едни райони, който преди това никой не ги заглеждаше, примерно  бившия кв. Бузема, ул. Монтевидео, която изгря след НБУ и сега ще стане голяма работа, строи се усилено, скоро ще се преобрази. Докато Княжево и Павлово и сега не изглеждат кой знае колко добре, а след 10 г ще са още по-зле.  Малко по-добре е Павлово, в сравнение Княжево.
Остава Кръстова вада, гледай около станция Витоша да е някъде.

де тоя късмет, да презастроят та да се развият..., нека ги нацвъкат един през друг, като гледам едно блокче върху един от изходите за метрото са го сложили.
Ако е близо до 5ца трамвай (Павлово, Княжево), няма толкова бързо придвижване.

# 696
Здравейте,

Какво ви е мнението за улица "Странджа" в Банишора - номера от 150 до 156 и ул- "Софроний Врачански" - опасни ли са вечер?

Мнението ми е отпреди 5-6 г., та не знам колко е актуално. Трябваш да търся нещо по Странджа по работа и се разходих в частта от бул. Тодор Александров нагоре, докато оправя адреса. През деня и не ми беше спокойно. Имаше доста араби, по доста прозорци имаше решетки, мръсничко е, като цяло се радвах, че минавам за малко и да си ходя. По-нагоре в частта към Банишора, за която питате, може би е, по-добре. Но щом по една и съща улица има добри и лоши части, все пак е една и съща улица, не съседен район. Не бих пуснала дете там да се мотае, въпреки че май точно там някъде има училище и явно доста деца се мотаят.

# 697
Най-добре е вие лично да се разходите вечер и да си прецените сами.
Някой, който е минавал оттам веднъж, преди няколко или преди повече години, не може да е меродавен критерий. Кварталите, а дори отделните карета, се развиват доста динамично, като развитието може да е към по-зле или към по-добре.

Давам пример с части от друг квартал/карета - между Сливница, Раковски, Козлодуй и Константин Стоилов - аз гледам от другата страна на Сливница как се строят една след друга нови кооперации, веднъж на няколко месеца ползвам спирката на ГТ на самия булевард Сливница. От този ми "опит" каретата изглеждат сравнително приемливо, но е отдалеч и не от самото място. Но друга потребителка е минавала съвсем скоро през деня и не е ОК за нея.

# 698
Ами аз съм уточнила, че може да не ми е актуално мнението, както и че съм минавала оттам. Впечатлило ме е, защото на фона на районите, в които съм работила и живяла, на мен не ми се струва ок. Ясно е, че ако човек поживее там или се е застоявал по-дълго там, ще има по-различен поглед, най-малкото човек свиква там, където е.

# 699
Здравейте,

По-нагоре в частта към Банишора, за която питате, може би е, по-добре. Но щом по една и съща улица има добри и лоши части, все пак е една и съща улица, не съседен район.

Нищо че е една и съща улица, но минава не само в определени карета, но и в съседни райони. Дълга улица, от Мария Луиза след гарата (Банишора) почти до Руски паметник. Пресичат я и доста улици/булеварди, които я делят на отделни райони, които са коренно различни като облик.

И преди се е случвало - ул. Кирил и Методий и ул. Цар Симеон били фраш с араби и тъмнокожи от нашите. Да, ама и двете улици започват от бул. Васил Левски (между Сточна гара и СМГ), където е едно положението, пресичат Мария Луиза и Христо Ботев, където е друго положението, и стигат до зоните (Кирил и Методий) та чак до Гевгелийски (Цар Симеон), където е трето и четвърто положението. Но се слага знак за равенство за цяла дълга-дълга улица.

# 700
Вероятно е така, може би не изразих добре това, което исках да кажа, а именно, че ако детето ми реално е в "добрата" част примерно, но с разходка може да стигне бързо и лесно до "лошата" част на мен не ми е много спокойно. Ясно е, че в нито един квартал няма спокойствие и навсякъде недай си Боже дебнат опасности и колкото са по-големи децата, толкова повече щъкат и не можеш вечно да ги дебнеш. Но все пак имайки предвид всичко това, предпочитам да учи в район, където с разходка не би стигнал до арабите примерно.

# 701
Аз казвам, че има улици в София, които са дълги километри. И пресичат големи булеварди/улици, които ясно отграничават отделни райони, които при разходка (и не само при разходка) не пресичаш.

Пак ще дам пример с Цар Симеон и Кирил и Методий - ако живееш или детето ти учи в СМГ, няма да се разходи по тези улици в района на Женския пазар.

И с добро и търсено частно училище ще дам пример - ПЧМГ, на Руски паметник, на 1 спирка от Стамболийски с мол-а, но и уличките от Стамболийски към Сливница на север. Едва ли децата в това училище се разхождат по запуснатите улички, които ти описваш. Също и 32 соу, много търсено училище, в което се влиза трудно. А е на 5 мин. пеша от Женския пазар. Начален курс ги прибират родителите, но от 5 клас нататък децата в повечето случаи отиват до училище и се прибират сами. Немската гимназия знаеш къде е, през деня е ОК районът, но за след залез слънце се носят легенди какви "образи" щъкат наоколо. Това не пречи родители и деца да правят всичко възможно да се запишат в това училище.

# 702
  • София
😂 😂 😂 Това е до време, като почнат да се разхождат сами няма как да го опазиш, с разходка може да обиколи половината град да мине и през хубави и не хубави райони, да се забие в някой парк и тн.

# 703
Да, така е, навярно, аз съм още с малки деца и това засега ми изглежда страшно. Като пораснат сигурно ще трябва да си пия валериана за успокоение Joy

# 704
  • София
Виж ако пътя до транспорта минава през неприятно място, вече друго някак и то за всички.

Общи условия

Активация на акаунт