Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 482
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
О, аз 3 кюфтета си ги опуквам. И то задължително с гарнитура някакви зеленчуци. Най-често броколи или карфиол. Преди това и чиния салатка.
Питам, за да си сверя часовника. Аз си имам и ползвам калкулатор - задала съм му 1400 калории. Понякога ги превишавам, понякога не ги достигам. Най-често ги превишавам в дните със свинско. Интересно ми е и другите как се движат.

# 121
  • Paris, France
Здравейте,
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://bnr … RK_MRkQ2bFN7lSoyl
Попадна ми тази статия ,като се заговорихме за омазняването на черния дроб. На други места съм попадала на информацията, че рязкото отслабване, може да доведе до неговото омазняване, защото организма се опитва да съхрани мазнини, макар и на неправилното място.  Някой ползвал ли е добавки с екстракт от бял трън за изчистване на дроба и какви?
Невена, би ли дала примерно твое меню за балансирано хранене?

Никакъв бял трън няма да изчисти дроба ако липсва магнезий, Б12, фолат, зелен, вит С, Д3, ниацин и още 100 други неща.

Да, бързо отслабване на боклучаво хранене, при липса на витамини може да омразни вътрешни органи. Прекаляване с наситени мазнини, транс, фруктоза, глюкоза също омазняват дроб, особено в условия на липса на омега 3. Затова Елора се е потрудила да сложи линкове в първия пост и да се обясни важността от витаминизиране преди започване на режим, следене на pH, ядене на правилните мазнини и по малко.

При слаби хора единственото, което работи е драстична диета. При нея първо заминават коремните мазнини. Това ако го знаех, щях да подходя по коренно различен начин и да не се налага да отслабвам с още 5 кила когато вече траках.

За омазнени органи най-ефективното е витамини и минерали и пълен глад. Това го доказват стотици проучвания, които ме заболяха пръстите да цитирам, а и едното е в първия пост + линк към история на слаб диабетик с омазнен панкреас, който си е обърнал диабета с 10 дена нюкасълска диета. Така си отмазних дроба и аз, както и 46% от участниците в това проучване. Щяха да са 100% ако бяха пили правилните витамини, бяха си тествали и урината и някой им беше казал какви мазнини да ядат или да не ядат след режима и какви ВХ и как да се справят с глад и хранене навън. Всичко Това е обяснено в тази тема. Ето го в първия пост:

Балансирана диета означава да се ядат ВХ и мазнини заедно. Ако се ядат омегите в правилното съотношение и наситените 10:1 с омега 3 и въглеходратите идват от чиста, цяла храна, проблем няма. Вчера ядох сандвич с бяла франзели на обяд. Друго нямаше. Вечерта изядох супена лъжица трици от пшеница и половин лъжица прах от зародиш и компенсирах липсата им в белия хляб. Вечерта ядох къри от леща с гарнитура бял ориз и салата от зелени чушки, домати, магданоз, морков, зелен лук. Ходих пеша около 3 километра. Сутрин кафе. 

Днес ядох 3 бъркани яйца с бекон и филийка пълнозърнест, 250г гъби, кафе, 1 домат, магданоз и морков, салата от маруля и зелен лук със зехтин и лимон. Още 3 яйца - варени с филия пълнозърнест. За вечеря ще доям лещата с ориза и някаква салата, че нея никой няма да я яде. За сина ми и мъжа ми ще правя черен боб с кайма, увит в плоски хлебчета с маруля и домат. Може и аз да хапна от тях. Салата.

Утре ще готвя бели макарони с пилешко и броколи. Ще си добавя пшеничен зародиш и пшеничени трици в салатата за да компенсирам липсата в макароните. Мазнината е студено пресован зехтин.   

Това балансирано хранене е след отмазняване на дроба и справяне с ИР. ИР остава и след отслабването и се подобрява с ядене на ВХ и незабавно бързо ходене. Ходенето не помага при мазен дроб.

sharpy, нямам приложения и не броя калории, но около 1500-1600 ям като се движа, 2000 кето. Случва се да изям и 2000 на ВХ след ден, в който съм постила.

tays, болят ме пръстите. Отивам да пуша и после ще ти пиша за режима.

# 122
sharpy, нямам приложения и не броя калории, но около 1500-1600 ям като се движа, 2000 кето. Случва се да изям и 2000 на ВХ след ден, в който съм постила.
Благодаря, Неве! Точно това ми трябва, като ориентир да знам по колко горе-долу консумирате.

Вижте какво открих току-що.
Скрит текст:
Съжалявам, че тук няма опция "тагване" на потребител, веднага бих тагнала потребителката, за да не излезе, че пиша "зад гърба". Но съм сигурна, че и тук ще види. Темата е за Саксенда. Може да хвърлите едно око. https://www.bg-mamma.com/?topic=1123914.new#new
Онзи ден се бях афектирала, че се стигна Невена да се извинява на потребител, за който е отделила 30 минути /ако не и повече/ да напише ферман и то по искане на самия потребител. Да даде съвети, да каже кое би помогнало. И потребителят да се фръцка, да дава наклони, да казва кво да се коментира, кво не. Интересно що не публикува тук това изследване? Що мисли за смяна на препарата, при положение, че е много доволна от Саксенда?
Истината според мен, е че "режимите", които е спазвала потребителката изобщо не са били "вярни" и затова не е имала никакъв резултат. После е намерила "мекото на баницата" с препарат Саксенда, свалила е 15 кила и не дава дума да се продума за нея и действията и в дългосрочен план.
Аз ще я питам само едно/щото знам, че ще дойде да прочете и тая тема - Ще дойдеш ли да сложиш снимки в темата, когато спреш Саксендата и си върнеш свалените кила + бонус тези отгоре? Ще споделиш ли какви други проблеми ти е отключил препаратът? Убедена съм, че отговорът е не.
Само се чудя, защо след като си наумите нещо, идвате да питате, хората отделят време за да отговарят и накрая се завършва - вие не ми казвайте кво да правя. Защо тогава изобщо питтате?

# 123
Няма смисъл според мен, всеки да си решава какво да прави. Другата потребителка дето също се фръцна нещо по горе-долу същото време, също май я мернах там.
Не са първите дето са попитали, а са преценили че съветите тук не им вършат работа или пък не им харесват. Няма да са и последните.
При много хора има такъв момент с гняв и/или отрицание на всичко, дори и на поискани съвети, на общо основание. Мога само да се радвам че аз този момент го преодолях сравнително бързо, вероятно се дължи на ината ми като се наумя нещо.
А тая тема не е единствената в която се дискутират Саксенда и Оземпик, аз съм в потрес как така някой сам си решава да си купи и да започне такъв препарат, но видях и такива случаи. Особено Саксенда си я поръчват от Турция да им я носят, а там едва ли им търсят рецепта на тези посредници.
Аз съм отказвала да запиша заявка за Оземпик като работех в аптека, защото се оказа че пациентката дето го искаше, нямала рецепта. Но някъде гледат оборота само. Отделно че с достатъчно лека ръка ги предписват. Е, поне при нас не се е стигнало до там личните лекари да почнат да предписват такива, както тази потребителка каза. Ей това вече ще е мазало, ако се случи. Тук поне доколкото знам само специалисти го правят.

# 124
ОМГ, отворих и се ококорих. Че и другата потребителка нещо недоволства.
 Затова и спрях да коментирам, не ми се занимава. Написах каквото мисля и няма да се повтарям като папагал.
Ту помагала саксендата, ма видиш ли висок инсулин. Ама лекари го предписали.Ми питай си лекаря, що имаш висок инсулин. Той да носи отговорност.
Ми щом лекаря казал, ние какво да направим? И Долче май даде източник, че вдига инсулина. И сега пише, че и метформин почнала. Значи пие лекарство, което секретира инсулин и после метформин. Аз не виждам логика. Но карай.
Даже не ми се и коментира нивото на тия слабоумни лекари при такъв инсулин да предписват това лекарство.
Ние тук явно не можем да помогнем. Съжалявам, но ние сме някакви шашави потребителки,  които предпочитат с храна да се оправят. И го правим успешно и го доказваме.Азара диабетик беше, вече не е. И не със саксенда, метформи, а с храна се оправи, че и разкара хаповете.
И ето ни на. Всички сме си отслабнали, без ир, без други драми. Само с храна. Без хапове. И чат пат фастчета.
По-добро от това, няма.
Който иска да си пие хаповете и лично аз времето си няма да губя с тази потребителка и с останалата също. Има първи пост, айдеее
И щом отново считат лекарите си за толкова свестни, ми да ходят на тях да мрънкат, че не свалят шкембаци.
Иначе тя саксендата много лекува, много отслабва, ама тогава като помага и смъква инсулина какво по-дяволите искат от нас?

# 125
Само че вижте тук в темата как е публикувана снимката на изследването в коментар № 737 . Точно в този коментар, тя не само, че е изрязала снимката с резултата на инсулина, но и точно в него се кара на Невена.

В темата за Саксенда е публикувана снимка с цялото изследване.

Е, сори, ама тва е абсолютен олигофренизъм/ БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ/!

# 126
Мисля че и тук беше споменат инсулинът, може би не е бил в снимка. Помня че питах преди да започне инжекциите какъв е бил защото сега е висок.
Няма значение това, честно казано.
Не бих слизала до това ниво да пълня темата с коментари из други теми, ако и да видях 1-2 камъка в нашата градина там. Тук и без това запълваме страниците много бързо и създаваме работа на Елора да пуска следваща Grinning
Поне да са пълни с нещо по-продуктивно.
А в тая тема за Саксенда и друг път е писано че който казва че Виктоза е същото, нищо не разбира! Ей така с удивителни, едното е за отслабване, а другото за диабетици! Сякаш не може всеки полуграмотен човек да прочете на едната и на другата кутия че пише едно и също - лираглутид.
Ами както тук не сме фенки на тези препарати, там пък не са фенки на справяне без тях. Тяхна си работа.

# 127
А, имате ли наблюдения как влияе режимът на TSH?

# 128
  • Paris, France
sharpy, никой няма да ти сложи снимки със задържано ниско тегло след Саксенда или друг глутид, защото до 52 седмици след спирането на такъв препарат 2/3 от сваленото тегло се връща с лихвите. Най-гадното е, че най-много отслабналите качват най-много кила. Три проучвания до момента, за Saxenda, Wigovy, Belviq показват едно и също - теглото се връща ☹. Belviq активира рецептор на серотонин 5-HT2C.  Ако искаш мога да ги намеря. Потискането на хормоните за апетит изчезва като спре употребата на такъв препарат. Миметиците на инкретин не лекуват лептинова резистентност и глад. Тях ги оправат само 3 хранения без закуски между тях в началото, протеин и фибри и после пълен глад. Трябва и време да се свикне с това.

Производителите хитро обясняват, че за да се задържи ефекта трябва спорт, режим, промяна на начина на живот. Че то ако си променим всичко това, глад няма и без глутид. Другото е хора, които вземат един глутид да се съветват да минат на друг.

https://www.clinicalnutritioncenter.com/weightloss/weight-loss-m … t-loss-medication

Сега се знае, че лекарството се приема до живот. Жалко, че никой не дава по-леки опции или по-безвредни.

https://diabetes.medicinematters.com/semaglutide/obesity/bodywei … thdrawal/20384552

Един, единствен човек съм видяла, който успешно махна инжекции с глудид и отслабна трайно. Беше на Виктоза през 2013 или 2014, беше свалил 50 кила, но си ги върна след спиране. Отиде в някаква клиника в Мексико, където го упоиха и държаха гладен 10 дена упоен и каза, че като се събудил повече никога не изгладнял. Някакви витамини са му давали и сауна, но без спорт. Свали успешно 80 или 100 кила и до миналата година качваше и сваляше по 4-5 кила, но си остана слаб. Към 80 кила тежеше отслабнал и диабетът му го няма отдавна.

Трудно е, дайте да не хокаме хората, които са на такъв препарат, защото още повече се затварят и изолират. Едва ли им е кеф да се боцкат всеки ден или всяка седмица. Мястото се зачервява, възпалява, трябва да се сменя. Седмичните инжекции са ужас понякога. Съседка повръщаше по цял ден с месеци на Оземпик и това на минимална доза. Въобще не можа да качи дозата.

Всичко е в главата, но трябва време човек да осмисли нещата, да си намери стратегия, да започне без да мисли как няма да яде палачинки, вафли, бонбони или нахут.

Качва го в началото. После може да падне. Сваля Т3 и качва Т4 ако няма недостиг на йод. Добре е да се отслабва на нисък Т3 за да не се губи мускул.

# 129
А моята цел е да свалям и TSH, по грешен път ли съм тръгнала, тогава? Четох за храните, които спомагат това да се случи и пише за нетлъсти меса? Започвам да се лутам.

# 130
Само да кажа на тези, които в съседната тема правят хапливи коментари.
Всяко лекарство има кратка характеристика, която се издава от ЕМА /европейска агенция по лекарствата/.В нея си пише точно и ясно за какво става въпрос. Просто в гугъл да потърсят и ще им излезе веднага.
Да отидат на 12 страница от нея и да погледнат какво пише 😁
Аз сега видях, макар че не е моя работа, като никога няма да използвам въпросния медикамент.

# 131
Жалко, че никой не дава по-леки опции или по-безвредни.

Даваме. Как да не даваме. Просто като ги даваме опищяват квартала как сме ги кастрили, че взимат лекарства.
Били сме лоши, не сме разбирали, не сме лекари били. Ми хубу. Защо ни питат тогава? Защо не си питат мега добрите и готини лекари, които са им изписали хаповете и още не са им оправили здравето?
Съжалявам, че е на саксенда и се лута и не може да си оправи храненето.
Тя и храната да оправи /дори и като мен да се храни/, саксендата ще я проваля. И метформина ще я съсипе допълнително.
Аз нищо не мога да направя. Тя сама трябва да се осъзнае и да си намери пътя. Няма как някой с такова поведение и откровенно скриване на инфо, да рипа, пък аз да ходя да и давам акъл.

Добре си влияе при мен.
Зависи и кой режим имаш предвид. Не знам на кой път си тръгнала Grinning
 Ако е кето - не е хубаво.
НВВМХ съм аз и либерално, точно заради щитовидната.
Когато има смяна на режим е нормално организма да реагира. По всякакви начини. Включително и щж. И при мен е било така в началото. Сега нямам проблем.
Просто ще си напаснеш режима.
В първия пост има инфо за въглехидрати и щитовидната жлеза.
Има и тема за щитовидната жлеза. И там трябва да четеш. Да четеш за храните, които влияят зле.
Кафе, глутен, захар,тесто и други. Дори и млечните, но то е индивидуално.

# 132
sharpy, никой няма да ти сложи снимки със задържано ниско тегло след Саксенда или друг глутид, защото до 52 седмици след спирането на такъв препарат 2/3 от сваленото тегло се връща с лихвите. Най-гадното е, че най-много отслабналите качват най-много кила. Три проучвания до момента, за Saxenda, Wigovy, Belviq показват едно и също - теглото се връща ☹. Belviq активира рецептор на серотонин 5-HT2C.  Ако искаш мога да ги намеря. Потискането на хормоните за апетит изчезва като спре употребата на такъв препарат. Миметиците на инкретин не лекуват лептинова резистентност и глад. Тях ги оправат само 3 хранения без закуски между тях в началото, протеин и фибри и после пълен глад. Трябва и време да се свикне с това.

Скрит текст:
Производителите хитро обясняват, че за да се задържи ефекта трябва спорт, режим, промяна на начина на живот. Че то ако си променим всичко това, глад няма и без глутид. Другото е хора, които вземат един глутид да се съветват да минат на друг.

https://www.clinicalnutritioncenter.com/weightloss/weight-loss-m … t-loss-medication

Сега се знае, че лекарството се приема до живот. Жалко, че никой не дава по-леки опции или по-безвредни.

https://diabetes.medicinematters.com/semaglutide/obesity/bodywei … thdrawal/20384552

Един, единствен човек съм видяла, който успешно махна инжекции с глудид и отслабна трайно. Беше на Виктоза през 2013 или 2014, беше свалил 50 кила, но си ги върна след спиране. Отиде в някаква клиника в Мексико, където го упоиха и държаха гладен 10 дена упоен и каза, че като се събудил повече никога не изгладнял. Някакви витамини са му давали и сауна, но без спорт. Свали успешно 80 или 100 кила и до миналата година качваше и сваляше по 4-5 кила, но си остана слаб. Към 80 кила тежеше отслабнал и диабетът му го няма отдавна.

Трудно е, дайте да не хокаме хората, които са на такъв препарат, защото още повече се затварят и изолират. Едва ли им е кеф да се боцкат всеки ден или всяка седмица. Мястото се зачервява, възпалява, трябва да се сменя. Седмичните инжекции са ужас понякога. Съседка повръщаше по цял ден с месеци на Оземпик и това на минимална доза. Въобще не можа да качи дозата.

Всичко е в главата, но трябва време човек да осмисли нещата, да си намери стратегия, да започне без да мисли как няма да яде палачинки, вафли, бонбони или нахут.

Качва го в началото. После може да падне. Сваля Т3 и качва Т4 ако няма недостиг на йод. Добре е да се отслабва на нисък Т3 за да не се губи мускул.
Неве, на мен това ми е кристално ясно. Афектирам се на потребителката, че на нея хем не и е ясно, хем като и го обясни с дългия ферман, тя те нападна, та чак и извинения имаше. Извинения за какво? Затова, че обясняваш и насреща срещаш отговор - ооо вие на мен не ми казвайте кво да ям, ква инжекция да си бия. Ми що питаш аджеба?

# 133
Направо се чудя как съм свалила инсулин от 20 на 6 без изпито нито едно лекарство 😁 с 40 свалени кила всъщност е отговора 😁
Аз категорично отказах да пия метформин.  А тези инжекции са още по-голям абсурд 😱
Толкова ли е трудно да се напъне човек и да си свали теглото с правилно хранене?Подобрението после си идва само. Няма нужда да се трови организма. Поне това е моето мнение 🙄

# 134
И аз се чудя как от 37 свалих инсулина до 3-4.
Но аз съм пила метформин. И като го пиех пак се мъчих да ограничавам сладкото и хляба. Много промени направих за тези три години, но метформина ми свали инсулина за три години само до 21. Режима за месеци ела да видиш какво направи, че трябваше по-бързата процедура да чупя глупавия хап.
Всъщност аз затова и почнах режима. Защото след три години нищоправене ми стана ясно, че хапа не лекува, а храната.

Общи условия

Активация на акаунт