Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Можете ли да предоставите връзките на книгите, споменати в темата?
Какви са ползите от мастикса?
Какво е яйчен фаст и какви са преживяванията на хората с него?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Можете ли да предоставите връзките на книгите, споменати в темата?
-
Какви са ползите от мастикса?
Мастиксът има антибактериални свойства и се използва за прочистване на червата, както и за превенция срещу хеликобактер. Освен това се споменава, че мастиксът може да помогне след Ковид-19. Въпреки това е важно да се консултирате с медицински специалист, преди да започнете приема на мастикс или други добавки.
-
Какво е яйчен фаст и какви са преживяванията на хората с него?
Яйченият фаст е диета за отслабване, която включва предимно консумация на яйца. Опитът на хората с този метод варира, като някои съобщават за успешно намаляване на теглото и контрол на апетита. Важно е обаче да се отбележи, че диетите трябва да се наблюдават от специалист и да не се прилагат драстични промени без консултация с лекар.
-
Какви са ползите от козето мляко в сравнение с кравето мляко?
-
Какви са ползите от цикорията и как се консумира?

И да, забравих да ти кажа, че първо се изпича само блатчето, после се слага плънката. Ама ти си умно момиче и си се сетила. То в началото като е течен, няма и как да се нареди плънката. Един път родителите ми бяха на гости и бях правила случайно такава пица. Баща ми много обича пица. Като видя и чак се опули - "ти нали не ядеше пица" ме пита. Викам да, ама тази е специална, опитай.
У нас идват да я кльопат. 
)) Бях писала преди повече от месец, след посещение при ендокринолог, който ми изписа Саксенда като единствен вариант за отслабване при толкова висок като моя инсулин. Тогава беше към 13 на гладно, правих си нови изследвания миналата седмица след около 2 месеца опити за НВ хранене и метформин, кръвната ми захар беше същата стойност - 5.7 на гладно, инсулинът беше спаднал с повече от единица - сега е 11.5. Явно съм с ИР от няколко години, както и хипофункция на ЩЖ, но досега никой не съм си давала сметка, а и лекарите ми казваха, че всичко е наред. Проблемите при мен започнаха от втората ми бременност преди 7 години - след нея просто не можех трайно да сваля килограми, свалях с големи усилия и то донякъде и после като се поотпусна ги качвах. Последните три години, след Ковид, изобщо не мога да отслабна, някакъв ужас е. Изобщо не се харесвам, чувствам се изморена и обезверена. Вече направо не вярвам, че е възможно отново да изглеждам и да се чувствам добре. Сега освен метформин пия и хормон за жлезата, както и витамини Д и Б12, хром и магнезий. Опитвам се да се храня правиилно - ВМ НВХ, но ми е много трудно със сладкото, как се преодолява тази нужда да хапна малко шоколад просто не знам. Спортувам 3 пъти седмично. Чета сега назад старите теми, надявам се този път да съм упорита и да успея да си нормализирам показателите, а оттам и килограмите. Досега бях фиксирана само в килограмите и много се обезкуражавах като виждах, че изобщо не свалям, сега вече знам, че е заради високия инсулин и осъзнавам, че част от отслабването е овладяването му в нормални стойности. Благодаря, че ме изчетохте и се надявам наистина този път да постигна различни, трайни резултати
На мен не ми харесаха. Но има хора ги харесват.