Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 498
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Ин витро, в моя случай. С една премахната тръба съм и няма друг начин. Едната тръба също оказва влияние на хормоните, доколкото се запознах.
 За сваляне нямам повече от още 2кг- обиколката на талията падна с 2 см вече- там съм във възторг.

# 151
Не разбирам от тези процедури. Май съм чела, че се вдига инсулин. Може и да не е така, не знам.
Но си джиткайте режима и много не се вкарвайте във филми и стрес от много мислене.
Не сте диабетици, просто внимавайте.
Защото като забременеете, пак ще сте инсулинки.

# 152
Вдига се, да Sad
Пък и моята процедура този път реших да е в Турция, та е мъка "джиткането" на режима... Месата са им ужасни, не знам какво ще правя, какво ще ям цели две седмици там ... Уникално вкусни са им сирената и млечните продукти въобще, ама и с тях не се разбирам много добре, че ме подуват. След процедурата ще се тествам да видя какви ще са щетите...
Не разбирам от тези процедури. Май съм чела, че се вдига инсулин. Може и да не е така, не знам.
Но си джиткайте режима и много не се вкарвайте във филми и стрес от много мислене.
Не сте диабетици, просто внимавайте.
Защото като забременеете, пак ще сте инсулинки.

# 153
Айде сега и на тая идиотия трябва да отговарям. Първо режа щото си крия името (в единия случай). Второ на едното коментирах инсулина, на другото че Алата ми излезе ок в Бг. Този отговор устройва ли те? Ми вземи пиши в темата за Саксенда поне, а не да снимаш и да се криеш там като мишка. Айде давай другия въпрос…
Да ми казваш, че се крия като мишка е последното нещо, което бих направила. В поста си съм казала дори, че бих те тагнала, ако имаше такава опция- Прекалено си нагла и арогантна, както и необразована на тема здраве. Приключвам с твоите постове в тази тема.

# 154
  • На север
Алелуя! Благодаря за това! И аз не искам да комуникирам с хора, които търсят под вола теле, и заклеймяват другите. Аз за здраве колко съм компетентна ти няма как да знаеш. Не ме познаваш и не знаеш защо и как стигнах до тук. И то не започна с плюскане! Не ти пожелавам да имаш моята диагноза и да трябва да се тровиш с лекарства, защото си опитвала всичко буквално с храна и не става заради тъпите ми лекарства и диагноза. Не всички сме дебели от торти! И когато най-накрая свалиш 16 кг и се чувстваш добре от този факт някой да се опита да те смачка и подтисне, че се тровиш. Да тровя се но Саксендата ми е малък проблем. Имам къде по-сериозни заради които най-вероятно и инсулинът е такъв. Тук съм или бях понеже не знам дали ще остана вече, за да получа подкрепа с диетата. Аз никъде никой тук не попитах за мнението му за инжекциите! Бих питала тези, които имат опит с тях, както питах вас за ИР защото вие имате опит в това. Бг мама не беше ли да се подкрепяме? Аз инсулинът не съм го крила. И коремът даже си показах. Винаги съм била честна до край.
Не помня как се слагаше скрит текст. Още на първия ми пост го споменах. Всичко съм си казала тук. И спирам.
[quote author=sharpy link=topic=1546307.msg46332950#msg46332950 date=1682344777]
И аз си бих инжекции за тромбофилия от ден 1 на бременността + и гестационния диабет, че и инфекция имах. Пих и аспирин до 3тия месец. Утрогестанът ми беше забранен, защото съсирва кръвта. Боже, само лекарства и лекарства….
Моля, при цитиране на тези фермани, да ги слагаш в скрит текст.
[/quote]

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 18:19 от Woman in red

# 155
Ниско молекулярните хепарини не влияят на ИР изобщо. Била съм ги и през трите ми бременности,+ аспирин до 8 месец, от които 2 успешни. Неуспешната беше неуспешна по други несвързани с тромбофилията причини.
Не съм минавала през АРТ процедура, но работя в такава болница, и съм забелязала, че при ИР пациентки си е параграф 22 стимулацията. Високи дози хормони, влошаване на ИР.
Към  момичетата с предстояща АРТ, пиете ли инозитол?
За мен лично кетогенното хранене с влизане в кетоза, е задължително за такива жени поне 3 месеца преди процедура.

# 156
Здравейте,
Чета ви от известно време, заради това, че минах на кето диета и упражнения във фитнеса.
Нямам ИР, искам да сваля излишни кг и вече махнах една част, но този цитат на Невена ме притесни. Възможно ли е да си докарам камъни в бъбреците или това е само ефект при хора със здравословни проблеми?
Като добавки вземам единствено магнезиев цитрат. Какво още би било добре да добавя?

АРТЕМИС, при диабет 2 и ИР има дефект в производството на бикарбонати в панкреаса. При много ниски калории или кето урината е кисела, много кисела, дори и човек да пие по много вода. Тоновете зеленчуци не компенсират това. Документирано и проучено е и се знае, че голяма част от децата, сложени на кетогенна заради епилепсия правят камъни в бъбреците. Необходимостта от цитрат я пише даже и в уикипедия в статията за кетогенната диета. Пускала съм много линкове към обяснения и проучвания, но ги нямам и трябва да ги търся наново. Ако искаш мога да ги потърся пак. Свързано е и с работа на черен дроб, отслабване, костна плътност. За да се алкализира, тялото вади магнезий от костите. Чаена лъжичка мазнина за жлъчката и анализиране според рH са най-важното при такъв режим, по-важни и от витамини.

# 157
Вземи си лентички от аптеката и провери пх на урината.
Или в лаборатория пусни, но пх се мени през деня. В случай, че е кисела, около 5 до 6, трябват  цитрати и карбонати. Има едни хапчета в дм, аз от тях пия, а и минерална вода с вискоко пх, като синя Девин и Горна баня. Не зная водата дали помага, но действам 😀.
Още не мога да разбера цаката да държа пх около 7, но аз пия много кафета.
Сутрин, като ми е жълта и бледозелена лентата, пия от хапчетата на дм, защото ми е по- лесно.

# 158
Не, не съм пила досега инозитол... То може би не ми е и предписван, защото според моя док, както и докторите в Турция, нямам ИР, нямам и поликистоза...
Ниско молекулярните хепарини не влияят на ИР изобщо. Била съм ги и през трите ми бременности,+ аспирин до 8 месец, от които 2 успешни. Неуспешната беше неуспешна по други несвързани с тромбофилията причини.
Не съм минавала през АРТ процедура, но работя в такава болница, и съм забелязала, че при ИР пациентки си е параграф 22 стимулацията. Високи дози хормони, влошаване на ИР.
Към  момичетата с предстояща АРТ, пиете ли инозитол?
За мен лично кетогенното хранене с влизане в кетоза, е задължително за такива жени поне 3 месеца преди процедура.

# 159
Абе не е лесно с режима и то хич.
На моменти ми се яде, признавам си. Позволявам си чат пат. Но абсурд да си направя това хранене ежедневие и да върна кг. Това направо означава бъдещ диабет 😕

Ако си сита е лесно.
Ако се чувстваш добре - е лесно.
Като ти се яде - ми яж. Избери си нещо по-здравословно от кето десерти и действай.
Просто трябва навиците да се променят.
И така изчезва желанието за много от глупостите, които сме яли.
Понякога остава споменът. И знаеш ли. Понякога решавам да опитам нещо, което съм яла и обожавала преди 10 години. И пробвам. Егати и гадостта било. Но когато изчистиш тялото и приоритета е здравето е така.
И аз вече не ям някои храни. Мислех си, че няма да мога да живея без макарони, картофи и ориз, но можело 😁
Трябва да си върна дисциплината от преди. Не близвах сладко и тесто. 😁
Сега ми е лесно да хапна нещо и после да се откажа. Не ми е трудно да спра. Преди години като спирах кетото ми беше много трудно да започвам пак. И все виках "от утре, от утре" и то минат седмици.
Сега прегреша ли на другия ден фаст и всичко приключва. Но и то нагласата е друга като знаеш, че имаш проблем и е абсурд да прекъснеш режима за повече от ден-два. 🙄

# 160
Много сте писали и днес...😁
Никой тук няма за цел да "смачка" някого, защото е свалил 15-16 кг, напротив!🙂 За съжаление, когато човек не е достигнал на етап, в който да успее да разбере, че някои съвети му се дават съвсем добронамерено, е излишно да се обяснява повече. За да покълне семенце, то трябва и почвата да е подходяща.🙂
Шарпи, моите калории варират доста.😅 От около 0 (при фастове), през 600-700, около 1000, 1200-1300, около 1500 и около 1800, та до 2000-2400 калории...😁 Но на мен ми е за цел да не съм на едни и същи (ниски) калории и разнообразявам. Също "разчупвам" и часовете, в които се храня. От 40-45 дни въведох ранно хранене, старая се в повечето дни да е еднократно или поне в малък прозорец. Понякога, разбира се, не се получава. Понякога правя фаст, понякога съм на едно хранене, но по-късно примерно...През седмицата около Великден почти всичките дни бях на две хранения (но не можех да ям кой знае какво). След това няколко дни естествено ми се получиха с по едно кафе и после направо вечеря. Започнах да въвеждам калориите в Cronometer не заради калориите, а по-скоро заради макросите. Една от препоръките на доктор Боз е да се въвеждат храните именно в Cronometer😃😅😆- аз започнах да го правя, преди да гледам това нейно видео, но ми стана интересно, че обясняваше защо препоръчва точно това приложение. Каза и, че правели ежедневни проверки на нутриентите и ъпгрейдвали нещо си там. В платената версия има още куп други функции, включително и следене на фастовете и разни персонализирани предложения за отслабване, също и още по-богат списък на витамини и микронутриенти...Аз навремето си инсталирах Cronometer, защото Бледолилава много го хвалеше- и аз съм си доволна (така и не открих друго, с което да свикна- но, като бях вече свикнала с Cronometer, сигурно е нормално😁).
Относно режима- може да е и лесен, и труден. Зависи най-вече от нагласата и дали човек ще се концентрира върху вкусна режимна храна или ще страда за "забранените" храни. Въпрос на избор е.🙂
Мисля, че пълнолунието е на 5-ти май. Още се чудя кога да си направя тридневния фаст- дали датите да са 4-ти, 5-ти, 6-ти или 5-ти, 6-ти, 7-ми...🤔 Имам достатъчно време да реша. Тази година съм решила да правя тридневен фаст на всяко пълнолуние.🙂
Днес храната беше доста засищаща.😃🥰 Сардини, 2 варени яйца, малко прошуто, аспержи, маслини, лъжица горчица с хрян, салата от домати, маруля, валериана, млечен чесън, стръкче пресен лук, зехтин:

Скрит текст:

Към това и 80 грама заквасена сметана, 40 грама кисело мляко, 20 грама небелен сусам, цейлонска канела и половин орех (толкова имах останал😄). Кафето беше с 10 грама масло, малко сметана и сол. Калориите са към 1300 за деня.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 20:23 от dolce miele

# 161
Здравейте,
Чета ви от известно време, заради това, че минах на кето диета и упражнения във фитнеса.
Нямам ИР, искам да сваля излишни кг и вече махнах една част, но този цитат на Невена ме притесни. Възможно ли е да си докарам камъни в бъбреците или това е само ефект при хора със здравословни проблеми?
Като добавки вземам единствено магнезиев цитрат. Какво още би било добре да добавя?

Чак кето не мисля, че ти е нужно, ако наистина нямаш ир или пък проблеми с щж.
Аз на нввмх съм изчистила голям камък в бъбрека. То зависи и вида какъв е.
Колкото до минералната вода - аз съм против редовната консумация, независимо, че е с високо пх.
Няколко пъти през живота съм като консумирам предимно минерална получавам болки в бъбреците.
Наскоро пак и ме предупредиха мои познати,  които наистина разбират да спра с минералната поне за три месеца. И след това да не е ежедневно. Още на втория ден минаха всякакви болки като минах на трапезна.
Невена ти говори и за ниски калории, че може да образуват камъни. Та това осмисли дали го правиш.
Подкиселяването става и с употреба на повече протеини. Затова аз балансирам. И ям доста зеленчуци.

Ураганче, от 6 години не съм кусвала макарони. А как обожавах всякакви видове макарони и юфки с извара, сирене, масло и захар.
Майка ми си прави юфка със сирене, масло и захар поне веднъж в месеца.
В началото ми е идело да хапна, но нали съм инат, търпя.
Сега не може да ме накараш да опитам това. Дори не ме влече, безинтересна храна ми е.
Ех, само тортите не ми станаха безинтересни, но всеки със слабото си място. И шоколада, ама там си имаме добър вариант - натурални. А торти - кето или веган.
А помня и картофи как обичах. Пържех голямо количество, поръсвах със сол и черен пипер, после сиренце и кетчуп. И купона почваше.Joy
Абе май миналото лято в китайския малко хапнах спагети с пилешко, ама беше малко и не ми се отрази хич.
Но забелязвам, че дори и да не ми се отразява на кила,нито на инсулин, защото нямам глад, то ми крадат от енергията. На този режим съм енергична, а като ям нещо повечко от нережимното или няколко поредни дни и ми става отпаднало.
После давали енергия, трънци. Крадат ми я.

# 162
За магнезиевия цитрат пише нещо за ускоряване на метаболизма. Обаче, моя си е ОК всяка сутрин, а откакто почнах режима- 2 пъти, нямам идея защо, чувствам се като онези пиняти, дето ги бият и падат бонбонки, както и да е.
 Та, възможно ли е цитрата да ускори още повече нещата,  не знам как ще оцелея, ако стане така.

# 163
Елора, те дават, ама е за малко и после краш тотален. Разглезих се и аз на режим, свикнах да ги нямам тия огладнявания и падания на батериите. Нережимна храна вече не ми се отразява по друг начин, стига да не е редовно разбира се. Но почвам да мрънкам че ми е сритала задника, щото хич не ми идва силата. Е, не говоря за торти и друго с баш захар, но пак въглехидратни неща като за нас.

А картофите... колкото ми сложиш пред мен, толкова можех да изям, не се шегувам. То сигурно и още го мога това, ама не се пробвам де.
С бирата съм същата. Божеее, добре че е по-лесно да се напикаш от нея, отколкото да се напиеш. Иначе да съм станала пиянка преди да мина на режим. Наскоро си говорихме с приятел, казах че бира вкъщи не държа от години. Е, защо? Ми щото много я обичам. Е, и? Ами, ще я изпия. Е колко пък бира ще изпиеш? Абе млъкни сега, колкото имам - толкова ще изпия! Затова нямам вкъщи. Grinning Че аз ако имам в килера бира и си легна, ще се събудя с лиги по възглавницата сигурно...
Тия неща са редки и когато съм навън - там ми сервират съответното количество и повече няма, не е като вкъщи просто да продължа да си слагам в чинията. Та по някой повод ям, изяждам порцията и приключвам. Толкоз. До другия път, който не се знае след колко време ще е, но се знае че няма да е скоро.
Ще видим какви ще ги накъдря, май скоро пак ще се местя и докато се устроя, храненето ми няма да е баш каквото трябва сигурно. Но пък се очертава и да не се спирам много на едно място. Каквото - такова, ще мине и това.

# 164
Крист, метаболизъм не е равно на ходене до тоалетна!😃 От мазнините също не е странно, ако "нещата се случват по-лесно/често". Иначе, да, магнезиевият цитрат обикновено има и разхлабващо действие (но зависи от дозата, а е и до човек). Има и други форми на магнезий, ако имаш проблем с тази.🙂

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 23:40 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт