Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 950
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
От тревата идва ли, но пастите за зъби са си подсладени та там евентуално ако има нещо.
Гледам ги че се питат по групите за фастове за пасти за заби и за дъвки кой какви и с какъв подсладител са, но си признавам че не съм ровила подробно. (Дъвки дъвча много рядко, а за пастите съм капризна по друг показател така че там каквото - такова.)
Виж ако беше да те преследва миризма на храна и да се слюнчиш през целия път, май не бих била толкова категорична и за миризмите Grinning Поне съмнение, но нямаше да го изключа от раз без да знам факти по въпроса.

# 556
Ами...то трева, все едно купа със салата😅- на мен ми беше приятна миризмата...😃 Стана ми интересно, защо си капризна към пастите за зъби и кои използваш?😀 Аз все имам чувството, че никога не успявам да си изплакна достатъчно добре пастата, а не е като да не го правя с обилно количество вода. Сякаш през лигавиците нещо прониква...🤔 Освен това...мия си зъбите доста бавно, ако искам да изчезвам добре навсякъде, изобщо не ми стигат 3 минути. Да не говорим, ако използвам и зъбния душ, конец за зъби, вода за уста...🤔🤔

# 557
Предизвикват ми едно давене и гадене всичките, намерила съм си 2-3 през годините с които поне не е чак толкова зле... Тази с която пък останалото не е компромис и я харесвам е Елгидиум Анти плака, бих си купила друга само ако не си намеря такава а не защото я подслаждат и нея.
То не знам и какви варианти има неподсладени изобщо, а с домашни бъркочи не ми се занимава, мързи ме.

# 558
  • София
Поморин засега ми е най-неподсладена. А водите за уста са отровно сладки.

# 559
Аз харесвам да пише "mild mint" обикновено, твърде ментови са ми too much...Плодови избягвам, може би бих взела нещо с цитрус (ако съставът на пастата е супер специален).
Артемис, кой вид Поморин визираш? Купувала съм тяхна против кървене на венците...
Още един странен въпрос от мен.😄 Какво се случва, ако венците кървят и погълнем няколко капки кръв? КЗ променя ли се, инсулин?

# 560
  • София
Аз харесвам да пише "mild mint" обикновено, твърде ментови са ми too much...Плодови избягвам, може би бих взела нещо с цитрус (ако съставът на пастата е супер специален).
Артемис, кой вид Поморин визираш? Купувала съм тяхна против кървене на венците...
Още един странен въпрос от мен.😄 Какво се случва, ако венците кървят и погълнем няколко капки кръв? КЗ променя ли се, инсулин?

Сменям класик, с луга, избелваща и т.н. Ползвам и други пасти де, не само тази марка.

# 561
Изобщо не знаех, че има вид с луга...🤔 Къде я има?

# 562
Не мисля, че пастата за зъби дава силно отражение на инсулина дотолкова, че да повлияе на лабораторното отчитане -  ако ти е попаднала в гърлото, тя е смесена с вода. Дъвките със сигурност влияят.

dolce miele, може повече да си бързала за изследването и от това да е по-високият резултат, но все пак  разликата е минимална.

# 563
Росита, ами...аз преди изследване съм малко като кон с капаци, гледам да вървя нормално, не бързам, мисля си за хубави неща и се старая да не се "впечатлявам" от нищо...Лабораторията ми е близо иначе, на няколко пресечки (голямо удобство е това).🙂

# 564
dolce miele, както знаеш, самото движение променя нивото на инсулина, затова казват, че трябва да си в пълен покой за няколко минути, не че е винаги  възможно, същото е и с кръвното налягане.

# 565
Интересно как сега се сещам за дребни детайли от онзи ден.🙂
Лаборантката леко ме стресира с убождането. В смисъл, усетих иглата все едно е малко по-дебела от друг път, а също я усещах и през цялото време, докато беше забодена. Аз съм много чувствителна на болка.😒 Иначе момичето е супер мило и любезно.🙂

# 566
Остава и от паста за зъби и миризми да се вдига инсулина 🙄Направо да се затворим някъде и да се приключва с тая мъка 😁

# 567
Подсладителите предимно провокират някакъв отговор, поне на много места се твърди че това е реакция на самия сладък вкус в устата ни. Вече колко и дали е някакво съществено повишаване или може да се пранебрегне от пастата - по това май няма много информация. Не се виждам да спра да ги използвам, не виждам да ми спира прогрес или нещо. Така че пастата за зъби я нареждам при факторите не под мой контрол и повече не я мисля. Ако дъвчех дъвки редовно, щях да се замисля повече - там се поглъща от този подсладител, а и е доста по-продължително излагане на сладкия му вкус. От двете, по-вероятно дъвка да повлияе отколкото паста за зъби. Ако изобщо.

# 568
Тази логика с миризмите малко ме съмнява. Аз мразя миризма на окосена трева, значи не трябва да ми задейства инсулина. Освен това в момента и обоняние нямам и ако си пусна инсулин, би трябвало да е нисък, а и направо звучи толкова хубаво да можем да сваляме инсулина, ако не усещаме миризми(нищо че е гадно да не можеш да подушиш нещо и се отразява и на вкусовите усещания).

# 569
Аз паста за зъби само силно ментова ползвам. Тези с разни плодови вкусове са ми много неприятни на вкус. Дъвките тотално ги отказах, още когато започнах режима.

Общи условия

Активация на акаунт