Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 927
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
Уау, 36 часа фаст и само -150 грама. Наистина много странно е това, а дори и да е само вода, пак трябваше мисля да е повече. Аз също работя на бюро по цял ден. То и затова ми се обадиха пак пустите шипове. Обаче се възползвам на всеки 30 минути да качвам стълби, за да се разтъпча. Я вода ще си налея отдолу, я ще ида да пуша, понякога и просто ей така ставам без да има за какво. Просто да походя, да се разтъпча. Нашата сграда е 3 етажна и аз съм на 3-я етаж. Та редовно го праря това упражнение, то иначе ми се схваща задника. Живеем в блок без асансьор и сме на 4-ят етаж. Ако преди ми беше ужасно изкачването на стълби, сега ми е удоволствие.

# 586
И аз обещах активно включване, но засега поне успявам да чета темата.
Шарпи, днес имам подарък мастиха от аптеката и толкова се трогнах, че налапах, дъвках, хрупах, дрънках , търкалях две, две! зърна 😀.
Сега се ослушвам за реакции и си пиша завещанието .
Иначе бях на екскурзия и ядох нещо, дето тук половината в темата ще изпъхтят, а другите ще грухнат като мен- калугерски гювеч: сач с агнешки езичета, чревца и гъбки в масло, под овчи кашкавал. Ометох огромно количество под изумените погледи на 10 човека, 🤣, с една яка салата. Ама то и аз се изумих , като гледах как набиват мекици тлъсти и големи между закуската и обяда, де.

# 587
Изпуфтях, вярно, но знам че е било здравословно! Wink Просто тези неща не са моята храна.
Радвам се, че се включи, защото определено се усеща липсата ти! А и си била на релакс, който е хубаво да си правим. Браво за мастихата. Не само да си скъсаш завещанието, ами помисли като станеш на 107 с какво ще се занимаваш... Yum

# 588
Сега ще ви кача и изследването на приятелката ми , дето писах, да го коментира, който разбира. Не знам кога ще ходи при ендо и какво ще и кажат, тя е хипер доволна, та не и развалях рахата. Утре ще го скрия, че съм се разложила след много крачки, че се омешах и с митинга на КНСБ в Борисовата 🤣. Гледах новини със свито сърце дали не са ме изтипосали, както се бях изпружила да ги чакам да се натуткат.

# 589
Протеин с мазнини, но не съм се замисляла кое преобладава. Винаги съм мислила, че белтъка е протеин, а жълтъка е мазнини… 🙈
Яйцата дали са мазнини? Simple Smile

Но недостатъчно.

Таис, защо да е доволна, би трябвало недоволна.
    Дано да не попадне на смотан ендо.

# 590
    Защото е видяла референтните, предполагам. На вайбър ми ги е пратила днес. Това е тази, на която за високи холестероли и изписаха статини.
    Тя слуша всеки лекар и вярва, затова и казах да ми ги изпрати, преди да се потопи в химията.
    За този режим аз от една година и говоря, сега вече ще се наложи да ме и чуе.

# 591
    tays като каза мекици, да не си била на Рилския манастир.
    Аз днес бях там и бях от плюскащите мекицА Sunglasses
    Оп, сега да не се появи някой да ме пита защо ям такива неща 😂

# 592
    tays като каза мекици, да не си била на Рилския манастир.
    Аз днес бях там и бях от плюскащите мекицА Sunglasses
    Точно. Ще кача утре и една обезглавена снимка 😀. И обядвахме в с. Пастра. Мм си донесе втората мекица като трофей и си я унищожи с доволно ръмжане 😀.
    Сладко, ти не беше ли 50 килца, една мекица в свински ден за теб може

# 593

Засрами се, позор, анатема, да се арестува tooth

Честно казано мекицата е едно от нещата, които не съм яла от години. Може би от има няма като навърших 20 да съм ги спряла. Баба ми ми правеше велики мекици, велики пирожки със сирене. Обаче мекиците ги ядяхме с брат ми с какво ли не. Със сладко, с мед, с мед и сирене едновременно като палачинките. Много вкусни ми бяха, ето сега фаствам и устата ми се напълни със слюнка и малко се задавих Joy
    Виж ако беше жива бих съгрешила с една пирожка. Уникални бяха с пълнеж от много сирене.
    По магазините не ме блазнят.
    То и аз мога да направя, ама съм мързелива и няма баш това да седна да правя, но и няма да станат като на баба.
    Иначе в четвъртък ще се мотая и ще съгреша с веган торта, че тази сладкарница не съм я дегустирала Grinning
    Ама не го броя за грях това, то и на следващия е пълнолудието.

# 594
    Да, 50 килца съм, ама баш мекици май най не трябва да се ядат. Засрамвам се.
    До обяд не стигнахме, защото децата се натъпкаха много, че и хляб за вкъщи си взеха. За мен овче кисело мляко.

# 595
    Охх, текнаха ми лигите...
    ША вА сложа и вас в игнора!!!

# 596
    • Paris, France
    Сега се ослушвам за реакции и си пиша завещанието .

Кандидатирам се за кутиите с бонбони и бутилките с винце в офиса, както и за кефира, че моят умря 🐷.

Достатъчно си чела в темата, та да питаш за приятелката ти. Има си ИР, наднормени мазнини (инсулин на гладно 12. С 11 или 14 не можех да стана от леглото). Има и глюкозна нетолерантност с глюкоза над 6 на първи час, а на гладно отива към диабет. Гликираният е ОК, все още. Вит Д и е нисък, макар и в норма. Не е много зле и с малко режим и 2 години усилия може да стане като Елора в момента. Малко ще е трудно ако е слаба, но няма профил на чироз. Привиквай я в темата!

Шарпи, какво е това гуци? Да не е гъска? Да ти е сладко! Много вкусно изглежда.

Woman on red, в яйцата има мазнина. 50% от калориите им са от мазнина. Изварата е млечен продукт, но за който толерира млечни е ОК. Добре е, но трябват и листа да борим ИР. Жълтъкът съдържа 1/3 от протеините в яйцето.

# 597
    🤣.
    А акцентът ми беше моят сач срещу мекиците.
    Сектантки такива 😘
    Неве, в момента имам за раздаване кефир, в два буркана отглеждам.
    Ако искаш, да звъня на майка ти и да и дам, ние с нея си имаме вече утъпкана пътека 😘.
    Идвай си, ще ми бъде много приятно да се видим всички резистентки накуп 🥳.

С приятелката ми , като ходим на обяд, вижда как се храня, ама тя не можела да се лиши от неща. Сега вече, първо ще чуя какво ще и кажат лекарите, дано я стреснат, тя на доктори вярва като в религия.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 22:44 от tays

# 598
    Невена, гуци е прасенцето, свинското в чинията.😃😅
    Ходих тази вечер да си купя айсберг- в магазина се оказа, че бройката е намалена на 21 ст.!🤩 Взех 7 броя, повечето доста големи; ще измия, центрофугирам и ще сложа салатките в кутии в хладилника. После само ще взимаме оттам и няма да губя по много време за салати.🤩
    Тайс, радвам се, че се появи!🤗
    Росита, какви кетони си поръча?🙂 На мен тази вечер ми беше много топло (от кетоните е).😅

# 599
    Жълтъкът съдържа 1/3 от протеините в яйцето.
    Даже повече от 1/3 - повече от половината са протеините в жълтъка - в 100 гр. жълтък са близо 16 грама,  срещу почти 11 гр. протеин в белтъка. Това е ако двете тежат еднакво, разбира се, не знам какво е съотношението вътре в яйцето.

Скрит текст:
    Eggs are considered one of the highest quality forms of protein ahead of cow’s milk and beef. Egg whites are especially renowned for their high levels of protein, however yolk contains more on a gram for gram basis. Egg whites have 10.8g per 100g but are trumped by egg yolk which contains 16.4g per 100g. However, as there is more egg white volume than yolk in each egg, white grabs the protein spotlight.
    https://www.egginfo.co.uk/egg-nutrition-and-health/egg-nutrition … -and-yolk/compare

100 г съдържат:
    Жълтък, суров - 322 калории
    15.86 г - протеин
    3.59 г -въглехидрати
    26.54 г - мазнини

Белтък: 52 калории
    10.90 гпротеин
    0.73 г. въглехидрати
    0.17 г . мазнини

Dolce, тези кетони поръчах, даже бяха 11 паунда:https://www.amazon.co.uk/gp/product/B008I0L5MQ/ref=ppx_yo_dt_b_a … s00?ie=UTF8&psc=1

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 23:24 от Rosita

Общи условия

Активация на акаунт