Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 927
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Изобщо не знаех, че има вид с луга...🤔 Къде я има?

По аптеките я има, в Метро също. В София я купувам от Ремедиум и кварталния магазин.

https://apteka.framar.bg/30082676/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0 … -100-%D0%BC%D0%BB

# 571
Е, аз коментирах за деня на изследването дали е възможно да окаже някакво влияние на резултатите.🙂 Естествено че няма да спра да си мия зъбите или да дъвча дъвка (понякога ми се налага).😃 Т.е. не мисля, че от това може коренно да вдигне инсулинът...
Alivi, аз като бях с ковид и липса на обоняние, нямах и апетит.🙂 При първия ковид една седмица изкарах почти без храна (чайове, половин купа супа, вода и т.н.), после започнах да ям по още малко, обаче не че изпитвах някакъв физически глад, просто като цяла седмица бях на нищожни калории всеки ден...Като се замисля, усещането за глад ми се завърна заедно с обонянието.
Артемис, благодаря. Това обяснява защо не съм я виждала в магазините.🙂 На какво има вкус, ментова ли е?
Ох, няма какво да ядем на този режим!😝 😜 Снощната манджа с пуешка кайма и зеленчуци (точно 500 грама тежеше порцията, каймата е 125 грама от това тегло), 30 грама топено сирене със синьо сирене, лъжица кисело мляко, две варени яйца, няколко скилидки чесън. Салата 150 грама от зеле, чушки, моркови. Заквасена сметана 100 грама с малко вода, цейлонска канела и 10 грама сусам.🥰

Пуешкото със зеленчуци го снимах, след като го бях поръсила с пушен червен пипер, къри и черен пипер...🙂
Кафето с масло е извън кадър, Това ми е храната за днес, достатъчно ми е.
П. П. За новите в темата, не се умира на този режим.🙂

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 07:37 от dolce miele

# 572
  • Paris, France
dolce, де да имаше дъвка или паста за зъби, дето променя нива на инсулин! Всеки път с една и съща паста си мия зъбите, но на първи час беше 190 при диагноза, 80 след 6 месеца, 75 след още 6, 40 след още една година и малко над 20 след още една. Второто изследване е през февруари, а останалите през юли.

Имат връзка миризмите С инсулин, но е много по-малка отколкото ни се иска. Едно е да душиш тутманик, друго да го изядеш набързо целия 🤩.

В дългосрочен план няма връзка.

# 573
Имат връзка миризмите С инсулин, но е много по-малка отколкото ни се иска. Едно е да душиш тутманик, друго да го изядеш набързо целия 🤩.

В дългосрочен план няма връзка.
A, така е, определено.😃
Аз и друг път съм имала разлика от 1-2 единици при инсулина, не мисля, че е чак толкова много. Просто помня, че и преди сме коментирали темата. Най-вече заради ароматизатори, дезодоранти, парфюми, които миришат "сладко"- някой пишеше, че работи на място, където има ароматизатори и се налага да минава оттам по няколко пъти дневно...🙂
Д-р Боз казва, че според нея няма смисъл често да се мери инсулин на гладно, защото във всеки момент може и да е различна стойността. Дали е нисък инсулинът се ориентира по съотношението между кетоните (измерени от кръв) и глюкозата. Разбира се, аз няма да си купувам апарат че за мерене на кетоните в кръвта, та затова изследвам около веднъж годишно.😄

# 574
Предполагам пастата и водата за уста оказват влияние, но изключително малко. То се изплаква, не се гълта.
Е,понякога нещо може да се глътне, но  е рядко.
Аз зъбите си ги мия преди изследвания, няма как. Не ща да мириша на лошо.
Иначе различни видове ползвам. Хомеопатични понякога, поморин, парадонтокс.

# 575
Аз паста за зъби само силно ментова ползвам. Тези с разни плодови вкусове са ми много неприятни на вкус. Дъвките тотално ги отказах, още когато започнах режима.
И аз съм така. Силно ментови пасти и никакви дъвки. Дъвка не съм дъвкала сигурно 5 години.
По въпроса за апетита по време на ковид - при мен беше непокътнат. Бях смазана като парцал, но апетит си имах доволно.

# 576
Апетит и аз губя само по една причина обикновено - нахранена съм 😂
Друго не важи, но като бях с ковид си беше тъпо наистина. То ми е яде нещо, пък всичко ми беше почти еднакво като на можех да помириша и все тая какво ще е. Отядох си на супи тогава че и по-лесно ми беше с тях сутрин. Мразя да закусвам, а трябваше че пиех лекарства. Супата в една голяма чаша и повечето я изпивах и чак накрая с лъжицата - лъжех се че не е кой знае какво ядене, като малките деца 😆

# 577
  • На север
Да разбирам ли, че ако ям извара с яйца ще е ок?
Бяла риба и извара имат висок инсулинов индекс, защото много протеин почти без мазнина. Проблемът се решава като се добавят мазнини.
В ресторант бялата риба се сервира със сос или майонеза, а към извара може да се добави сметана или зехтин. А и винаги се придружават от някакъв зеленчук и той с някаква мазнина.
За холестерола сме дъвкали много пъти въпроса, а и много информация  има вече.
В общи линии: тялото (черния дроб) го произвежда и има някаква причина за това. Малко идва от храната и ако няма от храна, черния дроб произвежда повече.
Или има някакво възпаление, или разграждане на собствена сланина/отслабване и още циркулират мазнини в кръвта. Не се обръща внимание на холестерола в процес на отслабване. В противен случай се търси причината. Висок холестерол е симптом,а не болест. Има и наследствен фактор, но там вече е друго. Доктор Иванка Паскалева има статия по въпроса на първата страница в темата за Вмнвх.

# 578
Яйцата дали са мазнини? Simple Smile

# 579
Току-що кака ви Шарпи приключи тридневния си "пилешки фаст" с гуци Animal Pig Trollface
Trollface Trollface До гуцито имаше от забранените зеленчуци, но в последния момент видях, че нямам по-подходящи, та сложих тези. Мислех, че имам глава карфиол, па се оказа, че съм я изяла. Паметта ми след ковида е около 7 минутна. Малко по-въглехидратно ще е днес, ама тва е.
Наплющяхме се доволно, отстрани имаше и едно останало яйчице на оЧо, та и него опатках. Салата краставици+домати.
Скрит текст:
Утре отивам на "лов" за сьомгови бургери по идея на Долчето. Ще споделя развръзката.

# 580
Апетит и аз губя само по една причина обикновено - нахранена съм 😂
Когато се наям, рязко губя апетит, нали, и аз съм така.
"Само" жълтъците. Laughing Нищо, че ти, а и не само ти, написа, че изварата повишава инсулина.

Шарпи, защо за тебе морковите да са забранени зеленчуци?

Woman in red, омлет с малко масло на тигана, извара и 3 яйца - цели, е супер закуска. Може и шунка да добавиш, и зелен лук.

# 581
  • На север
Протеин с мазнини, но не съм се замисляла кое преобладава. Винаги съм мислила, че белтъка е протеин, а жълтъка е мазнини… 🙈

# 582
    Протеин с мазнини, но не съм се замисляла кое преобладава. Винаги съм мислила, че белтъка е протеин, а жълтъка е мазнини… 🙈
      Woman in red, в жълтъка има повече протеини от белтъка, но има и мазнини, което се търси.

# 583
      Шарпи, защо за тебе морковите да са забранени зеленчуци?
      Не че за мен, по принцип имах предвид. Нали са с по-висок ГИ като са печени или варени, та затова. Но пък надявам се пържолакът да компенсира това. Иначе сурови си ги ям често - в салати най-вече.
      Ти къде се изгуби тези дни? Надявам се всичко да е наред с теб Purple Heart
      Тайс и тя се изгуби Purple Heart, но пък дава знак с гигалайкчета, че чете.
      Тайс, чакаме те!

# 584
      Шарпи Purple Heart, имах много работа, която се засили едновременно със започването на новата тема, та от снощи, след дълго четене от началото, наваксах - с темата, с работата - не.  Laughing Морковите, макар и готвени, ги намирам за много по-добра компания на свинското от нищо. Стомахът и бъбреците ти харесат това Simple Smile А и беше болна, трябва да хапваш и моркови, и домати, дори и готвени.

И аз си поръчах кетони - от Амазон, защото нищо не свалям от фастове. 36 часа фаст, 150 грама минус, което вероятно е само вода.  Ако не бях на фаст, сигурно щях да кача - от работата в седнало положение е, с режима съм стриктна. Проблемът е в липсата на движение. Днес ходих на плуване и малко гимнастика вкъщи правих. Утре ще стана по-рано с 30 минути да правя гимнаситка.

Общи условия

Активация на акаунт