Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 434
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Сестра ти има страхотен напредък! Да продължава в същия дух. Предполагам, че косата й капе заради рязката рестрикция на въглехидрати. При мен също се получи така.
Да провери нивата на витамин Д, Б12, цинк, селен. Хубаво е и железния панел да си пусне. Те имат връзка с косопада.

# 616
Хубаво е за всеки случай да се провери и железният панел (желязо, хемоглобин, ЖСК, феритин), вит. Д, Б 12. Магнезий приема ли? Косопадът може да е и от ниско желязо/феритин, нисък вит. Д, Хашимото и други, разбира се. Понякога е толкова комплексно...Има Хашимото- антителата са се покачили между двете изследвания (т.е. били са високи още при първото изследване), доколкото видях. Пие ли хормон за щитовидната жлеза? Показателите на ЩЖ не са и' оптимални.
Шарпи, според д-р Боз е възможен косопад известно време след минаване на кето, но тя казва, че това не е изненада и е преходен процес и обикновено (ако косопадът е от кетото) косата си израства, както преди или дори още по-хубава...забравих обаче "подробностите". Мисля, че казваше, че дори отслабването е вид стрес (макар и от "хубав" вид), т.е. отслабването е един вид приоритет, понижаването на инсулина също и т.н., при стабилизиране на кг, косата би трябвало да се възстанови (разбира се, ако косопадът има общо с ниските въглехидрати и отслабването, а не се дължи на друго).

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 17:15 от dolce miele

# 617

От година следя б12, витамин д и фолиева. Реших да ги пусна този мисец, заедно с едни профилактични от личния лекар. И влязах в резулати, които леко почват да ме притеснявят. За ендокринолога няма нищо притеснително. На 36 год съм 51, 52  кг. От две години съм с оплаквания без точна диагноза. Имам гастритни проблеми и пия Нексиум. Стягане под гърдите и бодежи, тежко и трудно оригване. От няколко дни съм с болки, прегледаха ме и се съмняват за бъбреци или жлъчка, но няма нещо конкретно. Бият ми болкоуспокоявищи. Утре явно ще пускам серилна урина. Но този инсулин ме притеснява, защото се е вдигнал, а снощо преди изследването заради това че ме боли се храних малко. Някой може ли да изкаже мнение, защо може да се вдига? Мога ли да си помогня някак, защото лекарите казаха, че няма никакъв проблем. Дано написаното да не е много много хаотично. И ако има някой запознат с ЩЖ мнение

# 618
  • Charming
Скрит текст:
Хубаво е за всеки случай да се провери и железният панел (желязо, хемоглобин, ЖСК, феритин), вит. Д, Б 12. Магнезий приема ли? Косопадът може да е и от ниско желязо/феритин, нисък вит. Д, Хашимото и други, разбира се. Понякога е толкова комплексно...Има Хашимото- антителата са се покачили между двете изследвания (т.е. били са високи още при първото изследване), доколкото видях. Пие ли хормон за щитовидната жлеза? Показателите на са и' оптимални.
Шарпи, според д-р Боз е възможен косопад известно време след минаване на кето, но тя казва, че това не е изненада и е преходен процес и обикновено (ако косопадът е от кетото) косата си израства, както преди или дори още по-хубава...забравих обаче "подробностите". Мисля, че казваше, че дори отслабването е вид стрес (макар и от "хубав" вид), т.е. отслабването е един вид приоритет, понижаването на инсулина също и т.н., при стабилизиране на кг, косата би трябвало да се възстанови.

Благодаря sharpy и dolce miele Flowers Hibiscus

Не пие хормон за жлезата, все още не е била на ендокринолог. От витамините пие вит Д, Б комплекс, магнезий, биотин (от скоро) и омега 3. Утре ще ходи да и вземат кръв, личния и лекар в Англия като по чудо се е съгласил да и пусне някакви изследвания, след като му е показала тези си изследвания от България. Но още не знае какво точно и е пуснал.
Dolce при редактирането на поста нещо се е изтрило по погрешка, кое си написала че е оптимално? (надявам се нямаш против обръщението на "ти")

# 619
Dolce при редактирането на поста нещо се е изтрило по погрешка, кое си написала че е оптимално?
Допуснала е техническа грешка - да се чете като "показателите НЕ са и оптимални"

# 620
  • София
Ей, едва успях да ви изчета, не мога да насмогна. Но пък преоткрих някои полезни за мен неща. Не, че не съм ги чела, но ги бях позабравила. Blush
Да се похваля какво ми се случи миналата седмица - минавах покрай една пекарна и като ми замириса на пресен хляб и закуски - направо се покапах и реших съвсем съзнателно, че щом пък толкова ми се яде да си купя нещо. /Не съм яла тестено от Януари 2022/. Влязох и започнах да избирам - ами гледах, гледах нищо не ме привлече конкретно и накрая си излязох без да си купя нищо. Само си напълних душата с аромати. Да си призная не очаква такова нещо - а имаше богат избор, и банички, мекици и всякакви закуски - сладки, солени, хлебчета. Направо сама си се учудих.
И да питам нещо - преди година си правих обременяването с глюкоза, когато вече се потвърди за ИР /не че преди това не се виждаше, че имам проблем/. Сега вече инсулинът на гладно е паднал много - последните два пъти ми е около 7-8. Има ли смисъл да правя ново обременяване? Предполагам, че след 1 година доста стриктно спазване на режим, 20 свалени кг и като цяло промяна на навици, резултатите ще са по-добре,  но дали е добре да видя как точно е положението, или просто това изследване няма да ми даде никаква полезна информация?

# 621
teddybearm, и аз съм си го мислила това, и съм била в същата дилема. Дали си заслужава отново да правя това натоварване за организма. Пусто любопитство, все ми се иска да знам, какъв би бил инсулина сега след изпиване на тая гадост. И друго съм мислила, то май някой тук беше правил нещо подобно. Да направя "обременяване с храни" Например изяждам един шоколад и ми тестват инсулина. Изяждам порция боб - мерят и така с някои по-основни храни. Да не ме вземат за кукумицин в лабораторията само, то не че не съм си де Smile

# 622
Не си заслужава обременяване.
Но ако си много любопитна, пусни.

# 623
Шарпи, можеш, но няма да даде същата информация като при ОГГТ.😉 Ако идеята е да провериш с колко се покачва инсулинът след шоколад, боб- става. Но резултатите не могат да се съпоставят с натоварването с глюкоза.🙂
Аз не съм правила натоварване и не ми се и прави...🙂 Само като си представя глюкоза с вода и...🤢🤮
Теди, случвали са ми се подобни неща и на мен.😁 Даже понякога съм си позволявала да изям нещо извън режима (обикновено е било на място без режимни алтернативи) и просто на вкус не ми е харесвало...Някои неща съм отхапвала, само за да разбера, че не ми харесват...😅 Има баничарници, около които преди ми миришеше на вкусно, а сега надушвам само миризмата на препържено олио.🤮
За показателите на ЩЖ имах предвид, че не са оптимални.🙂
Mal1ina, вероятно има общо с "коремните" неразположения- може би не усвояваш добре витамините? Как се храниш?
Скрит текст:
Възможно ли е да имаш панкреатит? Просто питам, не знам защо ми хрумна.

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 17:46 от dolce miele

# 624
Шарпи уж си бях записала рецептата за твоя блат с трици за пица, но явно не помня точно къде и не мога да я открия, а онзи ден го спомена и така ми се прияде.... Би ли я споделила отново ☺️

# 625
Шарпи, проблемът с такива проби с храни е че за тях няма норма. Ти да не би да знаеш колко трябва да е след определена храна, че това число дето ще видиш да ти свърши работа? Или каква трябва да е реакцията вэв времето. За глюкозата има причина да го правят така - изследването е стандартизирано за точно количество и само един фактор намесен - чиста глюкоза. Всичко различно от това като условия вече не носи същата информация. Поне аз не бих се занимавала.

# 626
То и при мен е копи пейст с храната ми за вчера и онзи ден, а кз сутринта за двата дни е различна. Да, тази нощ спах 2 часа по- малко, вчера ходих доста повече от онзи ден. Та и да любопитствам, не виждам как ще се утешавам с един и същи инсулинов отговор.
Аз па и обременяване не съм правила , нали се намъкнах при вас само с висока кз, после и гликираният беше 5, 7. За какво да правя, като изходът е един. Режим до дупка 😀

# 627
Шарпи уж си бях записала рецептата за твоя блат с трици за пица, но явно не помня точно къде и не мога да я открия, а онзи ден го спомена и така ми се прияде.... Би ли я споделила отново ☺️
По спомен ти казвам, защото точно съм си записала у дома как е станал най-добре.
2 яйца
150 гр. кисело мляко с кафяна лъжичка сода вътре.
4 супени лъжици трици.
Сух чесън на око добавям, защото обичам чесън
Май това беше. Довечера ще видя с точност и ще коригирам, ако трябва.
Консистенцията е полутечна, като се опече става точно блатче. Пече се и бързо - около 20 минути макс.
Шарпи, проблемът с такива проби с храни е че за тях няма норма. Ти да не би да знаеш колко трябва да е след определена храна, че това число дето ще видиш да ти свърши работа? Или каква трябва да е реакцията вэв времето. За глюкозата има причина да го правят така - изследването е стандартизирано за точно количество и само един фактор намесен - чиста глюкоза. Всичко различно от това като условия вече не носи същата информация. Поне аз не бих се занимавала.
Ми не знам, да. Това изобщо не бях го съобразила.
А да си причиня тая гадост отново с натоварване с глюкоза - твърдо НЕ!
То тогава едва оживях след 2-я час. Disappointed Relieved

# 628
Аз пък направих онзи ден обременяване. Влезе ми муха в главата и край.
Има подобрение, действа мотивиращо.
Невена каза, че е добре, за което и тук да й благодаря Flowers Hibiscus

# 629
Аз пък направих онзи ден обременяване. Влезе ми муха в главата и край.
Има подобрение, действа мотивиращо.
Невена каза, че е добре, за което и тук да й благодаря Flowers Hibiscus
Ей затова си си заслужила мекицата!

Общи условия

Активация на акаунт