Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 484
  • 949
  •   1
Отговори
# 810
На мен утре ми предстои хистероскопия + взимане на биопсии при него точно преди цикъл. Даже трябваше вчера да ми е дошло, но го забавихме с дуфастон. Целта е надраскване преди трансфер и биопсиите, за да се види микриобиома. Доста се притеснявам от това, че не е на първи чисти дни хистерото. Всички казват, че така се прави и репродуктивната ми от Турция така го иска, но докторът ме записа сега, защото сега му било удобно да вземе проби за биопсиите. Иначе няма съмнения за сраствания и образувания, но не знам колко качествено ще е това надраскване при дебела лигавица. Някой има ли предишен подобен опит?
И между другото за имунологична биопсия знаете ли кога се взима проба?

# 811
Аз само да кажа за полипите, защото аз съм в един порочен кръг с тях. Миналата година една докторка ми каза, че имам и ме наплаши с едни неща. На следващият цикъл д-р Крумов от Вита ми прави хистероскопия. Каза, че нищо нямало лигавицата ми изглеждала супер, но ми е взел биопсия от предна и задна маточна стена, защото имам едни стари неприятни истории. И от двете места, където беше взел имаше полипи, а ми беше казал, че нищо няма. Направих 1 опит инвитро и имах БХ. Преди 2 месеца направих втори с перфектен 5дневен ембрион по думите на ембриоложката и нямаше дори имплантация. Смених докторката и ми направи хистероскопия, но в по-късна фаза (изписа ми едни хапченца преди това) и цъфнаха три полипа. Сега чакам да ми излезе хистологията и треперя. Казвам го за жени, които са имали полипи или някой доктор има съмнение за полип, задължително отиде при лекар л, който е добър с хистероскопиите.
 И още нещо - за полипи се гледа на ехограф, когато има доминантен фоликул, а не в първите чисти дни. Заради това, че се гледа в първите чисти дни си имах доста време полипи.

# 812
Дами, на мен ми излязоха преди 3 дни резултатите за тромбофилия, при които ме изпрати д-р Тончев - излязоха 4 мутации. Ще се налага терапия. Писах му, както ми заръча, по Вайбър - при това два пъти. Два пъти сийн и няма отговор. Какво да правя? Да чакам ли още или?

# 813
Ани, да запазиш час? Нямам идея защо не отговаря, звънни на рецепция ако искаш и попитай там как да проццедираш.
Момичета, по време на обливки с лактобацили имахте ли опити? А по време на лечение с флажил и валтрекс?
Ще бъда благодарна за инфо!

# 814
Е, какъв е смисълът да запазвам час за след 2-3 седмици, да ходя, да давам пак пари и т.н., след като изрично каза просто да му пиша, за да изпише лечение... Ще звънна.

# 815
Вчера като бях в центъра и си говорих с рецепционистката, питайки защо пък Михайлова не ми отговаря по мейл, тя каза че Тончев й се оплаквал че има 50 съобщения във вайбър на ден. Simple Smile Та трябва подсещане явно.

# 816
Разбирам, че им е тежко, те са топ специалисти, но не става въпрос за някакво досаждане, а за поставяне на лечение - смисълът въобще от цялото упражнение Sweat Smile

# 817
Точно поради тази причина започнах да се консултирам с доктор Веселина Иванова, първо в healee, тя ми отговаряше веднага, че даже и ми се обаждаше по телефона. На мен доктор Тончев дори не ми даде номера си.. намерих го в една група, но вече бях решила да се консултирам само с доктор Иванова.

# 818
Аз само да кажа за д-р Михайлова. Бях отишла при нея на преглед в Александровска. Пусна ми изследвания и първичният преглед май ми беше 120лв. След което си записах отново час, когато бяха готови. Тя пред мен ми написа какви препоръки има отделно ми обясняваше некви неща понеже я питах. Сигурно половин час стоях при нея и един лев не ми взе жената. Каза, че нищо не и дължа и това било разчитане на резултати. При Калчев нз как е, но много хубаво впечатление ми направи. Ако трябва си запишете час при нея за да ви разтълкува.

# 819
Здравейте,

Минах офис хистероскопия.Д-р Калчев ми взе и микробиом и се отриха следните неща: EBV, HHV7 & липса на лактобацили. Изписаха ми няколко неща,които в момента приемам Предстоят ми обливанията с лактобацили. Някоя от вас дали може да сподели опит с положителен резултат след лекуване на подобна/сходна биопсия?Благодаря ви

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 16:52 от FB670124847BGM

# 820
Дами, Калчев освен хистероскопия и диагноза - помага ли за забременяване? Нещо в Надежда сме взаимно разочаровани и съм на 99% решила да се откажа от там, но ми трябва помощ при забременяването, защото съм с една тръбичка - стриктно следене на овулация и лека стимулация, за да мога да имам яйцеклетки и в двете тръби (другият ми яйчник е доминантния, където няма тръбичка и дам има два-три месеца подред и после един там, където имам). Чудя се Калчев върши ли я тази работа?

# 821
Прави го това да, само инвитро не прави. Но е склонен да работи успоредно със специалист инвитро. Стига и той да е склонен да работи с Калчев Wink

# 822
О, много се радвам, значи могат да съм спокойна, че би могъл да ме поеме изцяло. Толкова ми харесва клиниката му и специалистите до момента... няма да спра да го повтарям - за пръв път от моето репродуктивно приключение се чувствам като пациент, а не като касичка за пари.
Ние не сме за инвитро или инсеминация.

# 823
Ани, аз ти бях писала и преди, че съм с една тръба и също имах овулация от ст Анита без тръба предимно. В момента съм бременна благодарение на д-р Калчев и екипа му. Те водиха стимулацията,  преди това намерихме проблемите и ги разрешихме, за да се стигне до тук. Той води всичко без инвитро, можеш да му се довериш на 100%

# 824
Точно това мнение имах нужда да чуя, благодаря Purple Heart

Общи условия

Активация на акаунт