Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 57 369
  • 948
  •   1
Отговори
# 915
Вие помолихте ли да Ви звъннат, когато записахте часа?
Защото когато аз записах първия си час, не знаех, че има такава опция и минаха 4 месеца. През това време бях прочела тук за тази опция, звъннах и помолих.
Обадиха ми се след по-малко от месец.
Затова, ако искате, уточнете им, успех! 🍀
Здравейте!Записах час за д-р Калчев, но ми дадоха чак за февруари.Дали има вероятност да ми звъннат да ида по-рано?

# 916
И аз не знаех за тази опция, от тук научавам...Благодаря за инфото, ще звънна още в първия работен ден!Дано да има възможност за по-скорошен час!

# 917
Здравейте, пиша тук за малко обратна връзка относно доктор Калчев.
Вчера бях на първичен преглед, изслуша ме поради каква причина го посещавам (операция от ендометриоза миналата година) погледна и епикризата и цветната снимка повечето неща които каза преди ехографа се припокриват с нещата от предишни прегледи при други лекари (доста орязани яйчници и запушена дясна тръба с отстранен дим рамен апарат)
Каза че първо иска да ме види на ехограф и след това ще говорим допълнително.
На ехографа видя че имам седловинна матка и забеляза полип в матката каза че това задължително трбва да се махне защото най-вероятно това е и главната причина да нямам успех със забременяването към момента като каза че след хистероскопията ще имам стимулирана овулация два месеца и ако нямам резултат ще се наложи инвитро Въпросите са ми следните:
1. Офис хистероскопията и надраскването на маточните стени боли ли и според вас има ли резултат от нея
2. Той ли следи по време на тази стимулация
3. Какъв е бил успеха ви с д-р Калчев
Ще съм благодарна за обратна връзка защото за крехките си 23г. Обиколих всички “светила” в репродуктивната медицина и всеки гледа само да ти вземе парите.

# 918
Здравей, д-р Калчев ми е правил офис хистероскопия, не е съвсем безболезнено, но не е болка за умиране, издържа се. А и той спира за почивки да ти помине малко. Плюс това при мен се оказа, че има около десетина полипа и продължи по-дълго от планираното, даже след процедурата каза, че ако е знаел, че са станали толкова много, е щял да иска да съм с упойка. Та, търпи се. Правила съм надраскване при друг лекар, не помня да съм усещала нещо.
Успех!

# 919
Здравей, д-р Калчев ми е правил офис хистероскопия, не е съвсем безболезнено, но не е болка за умиране, издържа се. А и той спира за почивки да ти помине малко. Плюс това при мен се оказа, че има около десетина полипа и продължи по-дълго от планираното, даже след процедурата каза, че ако е знаел, че са станали толкова много, е щял да иска да съм с упойка. Та, търпи се. Правила съм надраскване при друг лекар, не помня да съм усещала нещо.
Успех!
А имахте ли успех със забременяване след тези процедури.

# 920
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не се ли прави задължително преглед непосредствено преди процедурата, за да се установи колко на брой са полипите? На мен в Надежда ми направиха и фигурираше в документацията преди хистероскопията. Странно ми е, че е казал "ако е знаел колко са станали"... това може да се погледне, освен ако не са били миниатюрни с невъзможност да се видят на ехограф? Ама точно неговият извънземен ехограф... странно ми е.

# 921
angel 27, нямах и като цяло се отказах от д-р Калчев, назад съм писала защо. Но умишлено не го споменах, това, че при нас не се е получило, не означава, че при Вас няма да се получи и не исках да Ви отчайвам. Докторът има много доволни пациентки и жени, на които е помогнал, така че аз не съм мерило Simple Smile

Preggo, беше минало някакво време от последния преглед, той беше отпуска, после докато запазя час.. и ме извикаха направо на хистероскопия, без преглед преди това. Явно по тази причина имаше толкова много за махане.

# 922
Той и не може да реагира да ти сложи упойка, ако часът е за офис хистеро, защото с упойка работи в Малинов. Според мен който има шанс за успех без инвитро, ще успее при него. Ние имахме фактори изискващи инвитро и успехът ни е в Турция с подготовка на матката при Калчев. Реално не боля чак толкова хистерото, но си беше 20-30 минути голям страх. Препоръчвам и валериан преди процедурата освен изписаното от него. Аз добре си се дрогирах и помогна Simple Smile

# 923
Не се ли прави задължително преглед непосредствено преди процедурата, за да се установи колко на брой са полипите? На мен в Надежда ми направиха и фигурираше в документацията преди хистероскопията. Странно ми е, че е казал "ако е знаел колко са станали"... това може да се погледне, освен ако не са били миниатюрни с невъзможност да се видят на ехограф? Ама точно неговият извънземен ехограф... странно ми е.

Понякога ако са много малки полипи не се виждат на ехографа,при мен и на двете хистероскопии преди процедурата казваха,че ще премахват полип,но и двата пъти бяха повече от един и имаше доста за махане...ако са много малки на размер трудно ще се видят.

# 924
Така или иначе е редно преглед преди това, но това си е лично мое мнение, разбира се Simple Smile Всеки сам си преценя.

# 925
Преглед непосредствено преди процедурата визирам тук.
За един месец може да се променят много неща, както и се е случило.

# 926
Преглед непосредствено преди процедурата визирам тук.
За един месец може да се променят много неща, както и се е случило.

Като изстрадала от липсата на преглед, съм съгласна. Нооо с натовареността на доктора, която сега най-вероятно е още по-голяма, явно няма как да стане и затова направо ти записват час за хистероскопия.
На мен ми бяха дали насоки за обезболяващи, които да пия преди процедурата (не помня какви и колко преди това). Плюс това бях записала час за акупунктура, за да боли по-малко (май даже беше при жена му, не съм сигурна). Та, гледат да махнат полипите и се планира преди това, без време за преглед и смяна на плана

# 927
А как точно се прави хистероскопията?

# 928
Хирургическа интервенция, в която се ползват хирургически инструменти за изрязване на образувания и коригиране на матката при нужда. Офисната се извършва на гинекологичен стол, разтваря се цервикалния канал, минава се през шийката и се работи с инструменти в матката, като се гледа с хистероскоп в същото време (камера, която също се вкарва). Има и диагностична хистероскопия, при която само се оглежда кухината без да се реже нищо.

# 929
Здравейте, имам изписана рецепта след като излязоха резултатите от ендометриалния микробиом. Трябва да приемам 1.Метронидазол за 5 дни, 2.Левофлоксацин (антибиотик) за 7 дни и
3. Дифлукан, което е противогъбично и се пие при прием на антибиотика.
Питането ми е към тези от вас, които са минали през такъв курс на лечение, заедно ли сте започнали да приемате метронидазола и левофлоксацина или първо едното и след 5те дни да се започне с антибиотика.

Общи условия

Активация на акаунт