Венеция /Тема 7/

• 32 220
  • 462
  •   1
Отговори
# 420
  • на малък остров в океана
9 души гондолата май няма да събере. За евтини разходки с гондола, имаше на няколко места, където се пресича Канал Гранде с гондола. Не е разходка, но колкото за утоляване на любопитството става. И е много по-евтино, разбира се. Не знам още ли е така де.
По две евро на човек беше по Великден,  но то е наистина да те закарат от единия до другия бряг на канала за няма и две минути.

# 421
Това, доколкото знам е услуга само за местни жители, за да стигнат по-бързо от другата страна на канала, т.е. да пресекат. (Гондолите са по-големи и побират повече от 10 човека.) Дори гондолиерът, при който бяхме миналата година ми го потвърди. Може някой да се пробва да мине покрай местните и да се качи 😄

# 422
Преди 2 години попаднахме на такава гондола и срещу 2 € се качихме. Не мисля, че е само за местните.

# 423
  • на малък остров в океана
Не е само за местни. Но факт е, че предимно местните ги ползват. Точно от гондолиер знам цената. Но предвид, че бяхме отишли с идеята да обикаляме из уличките и каналите на Венеция така и не се възползвахме.

# 424
Не е само за местните...идеята е , че там няма мост и това е единственият начин да се мине. Едно от тези места е веднага след спирката на Сан Марко  в посока моста Риалто.

# 425
  • В центъра на моретата
През април ходихме и цената за гондолата до насрещния бряг беше 5€. Иначе цената за разходка започва от 90€ на най-малките гондоли. По-големите, лъскави и пищни бяха по-скъпи, като по спомен бяха около 130 €.

# 426
През април ходихме и цената за гондолата до насрещния бряг беше 5€. Иначе цената за разходка започва от 90€ на най-малките гондоли. По-големите, лъскави и пищни бяха по-скъпи, като по спомен бяха около 130 €.

Ние през 2021-а платихме към 80-90 €. Останаха ни хубави снимки с децата, но скъпи снимки Simple Smile Ако бяхме без деца, не съм сигурна дали щях да ги дам тези пари.

# 427
Венеция е известна с малките и тесни улички, мостчета и стъпала. Затова ако се чудите дали Венеция е подходяща с децата - да, само че ако сме с много малки дечица е хубаво да сме със самар или поне да сме с лятна количка, за да ви е леко като я вдигате.

Имате ли други съвети за Венеция с деца?

# 428
  • София
Здравейте,
Обмисляме да пътуваме до Венеция с кола. Моля за съвети как е по-добре да направим - да отседнем извън града (и къде?) и да пътуваме с някакъв транспорт, или да оставим колата на входа на града и да вземем хотел в центъра някъде. Нямаве още ясна идея какво да посетим и колко дни ще е добре да останем.
🌻

# 429
Здравейте,
Обмисляме да пътуваме до Венеция с кола. Моля за съвети как е по-добре да направим - да отседнем извън града (и къде?) и да пътуваме с някакъв транспорт, или да оставим колата на входа на града и да вземем хотел в центъра някъде. Нямаве още ясна идея какво да посетим и колко дни ще е добре да останем.
🌻
Извън града със сигурност в този случай. Може на жп линията и да пътувате до Венеция с влак - най-удобно е. Може и да си ходите с кола - потърсете старите ми постове в темата, описала съм подробно организацията и режима на паркиране, тъй като съм била в града и със, и без кола (с кола миналото лято).
В никакъв случай не отсядайте в Местре. Има разкошни градчета на 30-60 минути път, мога дори да препоръчам нашия хотел, доволни сме. На 300 метра от него беше най-добрата пица в Италия и изобщо в света, която съм опитвала.

# 430
GBYK7WGMNN

КОД, ДО 2.07, който има нужда.

# 431
Здравейте!Ще пътуваме до Венеция,като самолети каца на летище Тревизо в 20ч.Моля да ми препоръчате място за отсядане с лесен достъп от летището  и Венеция и Бурано.Разгреждаме много но не успявам да се справим/За пръв път тръгваме самоорганизирано/, а полета приближава.Благодаря Ви.

# 432
  • Варна
Здравейте!Ще пътуваме до Венеция,като самолети каца на летище Тревизо в 20ч.Моля да ми препоръчате място за отсядане с лесен достъп от летището  и Венеция и Бурано.Разгреждаме много но не успявам да се справим/За пръв път тръгваме самоорганизирано/, а полета приближава.Благодаря Ви.

Как да ви помогнем без да спамИМ  и без реклама - ЗАБРАНИЛИ СТЕ ЛС !!! ?

# 433
Вече може.Изобщо не съм обърнала внимание ,че не мога да получам .Благодаря!

# 434
  • София
Петер, какво значи реклама в подфорум Туризъм. Я по-сериозно. Joy

Лиляна, препоръчвам да отседнете в Тревизо. На 10 мин е от летището, красиво градче. С влака лесно и бързо се придвижвате до Венеция. Ние планираме и Верона. През Букинг резервирах няколко апартамента, които са на 5 мин. пеша от гарата.

Общи условия

Активация на акаунт